skip to Main Content
Cele 7 Reguli de Aur ale Unui Ten Frumos şi Luminos. Partea 2 din 2

Cele 7 Reguli de Aur ale Unui Ten Frumos şi Luminos. Partea 2 din 2

Dacă despre hrănirea tenului preponderent din interior am vorbit în prima parte a articolului, trebuie să recunoşti că, atunci când îngrijeşti o plantă, cosmetizarea periodică şi îngrijirea aspectului exterior ajută însăşi regenerarea şi dezvoltarea plantei.

La fel se întâmplă cu tenul tău. Alimentaţia, hidratarea şi odihna sunt pietrele de temelie, dar următoarele 4 procedee de îngrijire despre care vorbim azi, vin să potenţeze efectele. Sunt cireaşa din vărful tortului.

Să le luăm pe rând, zic.

Ele erau: mişcarea, masajul şi tratamentele externe şi, nu în ultimul rând, atitudinea ta.

Mişcarea

Este unul din cele mai dragi subiecte, dar poate şi cel mai năbădăios. Ca în slăbit, unde, dacă s-ar putea ca acesta să se producă stând pe canapea, multă lume ar fi fericită.

Cum remodelarea corpului este dependentă de mişcare, la fel nivelul de prospeţime şi curăţenie al tenului tău este mult influenţat de cât de activ eşti.

De ce? Pentru că mişcarea este pre-condiţie esenţială pentru Viaţă, pentru evoluţie, pentru reconstrucţie.

Tenul tău, ca şi parte vie din tine, este într-o reconstrucţie continuă. Ştiai că în fiecare lună, ţi se regenerează complet straturile superioare ale tenului? Iar în 6 luni, peste 60% din corpul tău este complet nou?

Acest lucru este foarte încurajator, dacă acum îţi doreşti să te schimbi în bine în viitorul imediat.

Ce treabă are asta cu sportul? Cu sportul nu, dar cu sistemul de canalizare al corpului tău, da!

Pentru că toate celulele corpului tău, incluzându-le pe cele de pe faţă, consumă combustibil şi elimină reziduuri, 24 de ore din 24. Dacă sângele este bucătăria plină de bunătăţuri, sistemul limfatic este sistemul de canalizare în care celulele îşi varsă reziduurile lor metabolice.

Toate bune şi frumoase, până punem întrebarea: cine curăţă acel sistem de canalizare intern şi cât de des?

Dacă la tine acasă, ai un buton pe care apeşi după ce vizitezi dimineaţa “locurile sfinte”, în corpul tău nu există acel buton. Corpul tău este curăţat prin…mişcare.

Mişcarea mişcă limfa. Mişcarea mişcă sistemul de canalizare al corpului.

Aici se includ ficatul, tenul, scalpul, pancreasul, pereţii intestinali, creierul, totul din tine este condiţionat de mişcare pentru o bună curăţare a reziduurilor metabolice.

Avem o vorbă în Şcoala de Slăbit, pe cât de neortodoxă, pe atât de grăitoare: în ziua în care nu te-ai mişcat, nu ai tras apa la toaletă în corpul tău.

Vrei un ten frumos? Vrei un ten curat? Curat şi la exterior şi în interior? Soluţiile sunt simple şi la îndemâna ta de la începuturile timpului 🙂

Mişcarea zilnică este condiţie esenţială pentru drenarea toxinelor şi reziduurilor produse zilnic de celulele vii ale tenului tău 🙂

Masajul şi tratamentele externe

Ei bine, când vorbeam despre subţierea şi remodelarea diverselor zone din corp, spuneam următorul lucru: du sângele în zona pe care vrei să o subţiezi.

Reformulat într-un adevăr biologic, spunem: du sângele în zona pe care vrei să o regenerezi mai eficient 🙂

Vrei un ten plin de viaţă? Asta înseamnă o irigare sanguină eficientă.

Nu doar o dată, ţi-am povestit că nu ai suficient sânge în corp pentru a iriga simultan toate zonele, motiv pentru care irigarea cu sânge se face secvenţial, în funcţie de prioritatea zonei.

Iar tenul şi faţa, oricât ţi-ar fi de dragi ţie, nu vor fi vreodate irigate sârguincios, cum sunt, de exemplu, ficatul sau creierul.

Cu un ten stafidit poţi vieţui, dar cu un ficat stafidit, mai greu.

Astfel că, oricât de simplist sună, trebuie să “ajuţi” corpul să prioritizeze tenul. Cum?

Prin masaje zilnice, câteva minute, până faci bujori în obrăjori. Tehnicile sunt uşoare, la îndemână pe Internet, doar că nu se execută singure. Şi nici pastilele minune pentru masaj facial nu s-au inventat încă.

Printr-o mai bună irigare sanguină facială, duci mai mult oxigen şi mai mult material de reconstrucţie la nivelul pielii, pentru o regenerare accelerată.

Iar, simultan, acţionând asupra musculaturii feţei…ce spuneam… mişcarea mişcă limfa? Prin masaj ajuţi la drenarea naturală a toxinelor de la nivelul tenului. 2 iepuri dintr-o lovitură? Hai mai bine 2 recompense dintr-o lovitură, că iepurii mi-s dragi.

Cât despre tratamentele la cabinetele de cosmetică, ele potenţează această hrănire şi această curăţare, ce-i drept, la nivelurile superficiale ale epidermei, cu cele 5 substraturi.

Curăţând stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, accentuând circulaţia sanguină la nivelul pielii, ajutând oxigenarea şi hrănirea epidermei prin măştile folosite, este potenţat procesul de regenerare şi reconstrucţie.

Acum, întrebarea se pune: ce anume din ceea ce faci la un cabinet cosmetic, poţi face şi la tine acasă, dar amâni?

Un masaj poţi face? 🙂 De ce zâmbeşti?

Un abur şi un gomaj poţi face? Şi asta? Măi să fie!

O mască de două ori pe săptămână poţi aplica?

O curăţare zilnică atentă ţi-ar fi peste mână sau la îndemână?

Pic cu pic se face lac, iar un ten îngrijit se poate menţine tânăr şi luminos zeci şi zeci de ani. Tenul tânăr nu este apanajul tinereţii, ci apanajul omului care se îngrijeşte.

Avem o vorbă în Şcoala de Slăbit: după o vârstă, primeşti chipul pe care îl meriţi.

Atitudinea

Ei, şi am ajuns la cel mai abstract, dar cel mai profund factor de influenţare a tenului: atitudinea ta.

Pe scurt, hai să atingem 2 abordări ale acestui subiect.

Abordarea psihologică este cea care spune că tenul reflectă relaţia ta cu exteriorul şi conflictele de separare pe care le resimţi la nivel psihic.

Dacă accepţi sau măcar te străduieşti să accepţi lumea şi oamenii aşa cum este ea, dacă îţi dai silinţa să nu judeci cu uşurinţă pe ceilalţi şi alegerile lor, acest gen de echilibrare interioară potenţează aspectul sănătos al tenului. Mai mult nu insist, deoarece acesta este un subiect de foarte mare anvergură.

Abordarea tehnică este cea care spune că, în condiţii de stres, reconstrucţia organismului este blocată, resursele fiind direcţionate către funcţiile vitale, iar nu către funcţii “cosmetice”, de îmbunătăţire a existenţei.

A nu te mai stresa din orice, a încerca să găseşti o oază de linişte în tine, atunci când în exterior arată a furtună, a alege între gânduri pe cele care te liniştesc, nu pe cele care accentuează sindromul “drobului de sare”, sunt mici lucruri pe care le poţi face zilnic, pentru a micşora, progresiv, nivelul de stres pe care îl trăieşti.

Indiferent de situaţia ta actuală, există lucruri pe care le poţi îmbunătăţi, gânduri şi griji inutile la care poţi renunţa şi o atitudine mai încrezătoare în tine, că lucrurile au modul lor de a se rezolva.

Când tu eşti echilibrat, şi exteriorul începe, pas cu pas, să se liniştească. Aceasta este o poezie recitată de toţi maeştrii spirituali, de-a lungul vremii. Greu de crezut că toţi vorbeau pe lângă 🙂

Oricum o dai la întors, corpul tău şi sufletul tău sunt 2 entităţi într-una, care se influenţează şi se potenţează reciproc.

Poţi porni de la alimentaţie, de la fizic, pentru a centra sufletul (pentru că alimentaţia este informaţie, este vibraţie). Sau poţi porni de la suflet, pentru a echilibra şi planul material, corpul, sănătatea.

Orice alegi, cu cât devii mai conştient de tine, cu atât ai mai mare control asupra lucrurilor pe care le culegi în Viaţa asta şi asupra experienţelor pe care le trăieşti în Viaţa asta.

Iar un ten strălucitor şi fin este o experienţă de nota 10, pentru care merită să depui efort şi intenţie.

A învăţa cum să îţi regenerezi şi îmbunătăţeşti accelerat tenul, silueta, stilul de viaţă, sunt doar câteva din lucrurile pe care le înveţi în cursurile Şcolii de Slăbit.

Accesează unul din programele noastre acum

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top