Skip to content
Cele 7 Reguli de Aur ale Unui Ten Frumos şi Luminos. Partea 1 din 2

Cele 7 Reguli de Aur ale Unui Ten Frumos şi Luminos. Partea 1 din 2

– Şi eu, şi eu!

– Normal că şi tu. Şi eu.

Şi eu vreau un ten frumos şi luminos.

Pentru că ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place. Iar un ten sănătos este cât se poate de atrăgător. Instinctual, eşti mai deschis când cel din faţa ta are un chip ce radiază sănătate. Este firesc şi natural, chiar dacă poate fi considerat un criteriu superficial de evaluare.

În Natură, lucrurile sunt brut de directe: un animal care arată sănătos este preferat pentru propagarea speciei în locul altui specimen care arată mai puţin în putere.

Păstrăm în noi aceste semnături ancestrale şi nu trebuie să le desconsiderăm doar pentru că par animalice.

Ce treabă are asta cu slăbitul, mă întrebi? Simplu: în Şcoala de Slăbit nu facem doar programe de slăbit, ci tot ce ţine de îngrijirea ta, educaţia ta, înfrumuseţarea ta şi, mai ales, armonizarea ta.

Iar cum unui chip îngrijit şi Soarele îi zâmbeşte mai cu poftă, hai să vorbim despre tenul tău.

Este adevărat că frumuseţea vine din interior, însă un ten îngrijit şi sănătos amplifică această frumuseţe interioară.

Aşa că, dincolo de tratamentele sofisticate de întreţinere şi curăţare a tenului, cum poţi tu stimula sănătatea chipului tău, prin metode la îndemâna ta?

Ca şi în privinţa slăbitului şi energizării, abordarea corectă a acestui subiect provine din cunoaştere şi înţelegere, nu din aplicarea “după ureche” a soluţiilor auzite sau lăudate în reclame.

Dacă ar fi să numesc principalele puncte de atins pentru acest subiect, acestea sunt:

  1. Hrănirea din interior a tenului tău
  2. Nivelul de hidratare
  3. Odihna
  4. Mişcarea
  5. Masajul
  6. Tratamentele externe
  7. Atitudinea

1. Hrănirea din interior a tenului tău

Tenul tău este o parte vie din tine, pe care trebuie să o hrăneşti, să o protejezi, să o cureţi, zi după zi. Dar tenul tău are 7 straturi, astfel că această îngrjire trebuie să vizeze toate aceste straturi.

Hrana înseamnă atât ceea ce aplici la exterior, dar mai ales, ceea ce aplici “la interior”.

Alimentaţia ta are o influenţă mai puternică asupra tenului tău decât au cremele şi tratamentele, deoarece hrana hrăneşte rădăcinile, adică toate cele 7 straturi ale pielii, hrana determină calitatea şi viteza cu care se regenerează tenul tău, pe când cremele şi măştile pot ajuta doar primele 3 straturi ale pielii.

Se spune că ceea ce pui pe piele, mănânci, iar anumiţi terapeuţi merg până acolo încât întreabă “Dacă nu poţi pune pe limbă, de ce pui pe piele?”

Este o întrebare foarte strictă, dar cât se poate de corectă. Da, noi nu suntem atât de stricţi, însă esenţa merită reţinută. Tot ce pui pe piele, intră in sistemul tău prin vascularizaţia puternică a pielii, iar corpul va trebuie să gestioneze acele substanţe.

O cantitate cât mai mare de fructe şi legume proaspete şi o cantitate zilnică micuţă de nuci şi seminţe crude înmuiate, oricât de banal sună, fac minuni.

Natura nu umblă cu lucruri sofisticate şi, atâta timp cât îi oferi corpului ceea ce el recunoaşte şi foloseşte cel mai uşor, acest lucru se va reflecta în toate aspectele, începând de la siluetă, energie, sănătate şi, bineînţeles, aspectul tenului tău.

Psihic vorbind, este mai uşor să creditezi o cremă lăudată că îţi va îngriji şi hrăni tenul cum meriţi, însă dacă alimentaţia ta nu este măcar decent de echilibrată şi de bogată în crudităţi, asta este o fugă de responsabilitate. Exact ca în cazul slăbitului, în care ai vrea ca un produs să facă toată munca de slăbire în locul tău.

La fel şi în cazul hrănirii tenului tău. Poţi considera că peste 90% din hrana tenului tău provine din interior şi mai puţin de 10% o poţi atribui calităţii cremelor, măştilor şi tratamentelor faciale pe care le faci.

Un copac îl hrăneşti de la rădăcină, nu îi stropeşti frunzele cu “ape sofisticate”.

Ca o ultimă completare la acest punct, cât timp organismul este tânăr, există rezerve interne suficiente pentru hrănirea şi regenerarea eficientă a pielii, de aceea ţi se pare că nu ai mare lucru de făcut pentru a avea un “ten tânăr”.

Pe măsură ce se adună anii…îngrijirea începe să se vadă, începând cu faţa.

2. Nivelul de hidratare

Aici lucrurile stau foarte simplu: atâta timp cât tu, în casa ta, eşti incapacitat fără apă şi nu poţi face mai nimic, la fel se întâmplă în corpul tău.

Apa este elementul cel mai folosit de către organismul tău, de la digestie, la distribuţie, la sinteza vitaminelor, la curăţarea sistemului limfatic, la întregul proces de reconstrucţie şi în orice proces metabolic.

Înaintarea în vârstă se reflectă asupra pielii în primul rând prin scăderea procentului de apă la nivelul întregului organism, lucru care duce la lăsarea pielii şi căpătarea unui aspect tern, lipsit de strălucire (a se citi hidratare necorespunzătoare).

Nu vârsta este factorul care are ultimul cuvânt de spus în privinţa tenului tău, ci conduita ta în îngrijirea acestuia, intern şi extern, zi după zi.

Cantitatea optimă de apă (nu lichide) zilnică este de aprox 33 grame per kg corp, cantitate la care urci progresiv, cu maxim 100 ml pe zi, pentru a da răgaz rinichilor tău să se obişnuiască că, de acum încolo, vine “apa la moară”.

3. Odihna

Ei, bine, poţi să fii tu curat ca lacrima şi inocent ca porumbelul, în ceea ce priveşte alimentaţia şi îngrijirea personală. Somnul are un cuvânt important de spus în privinţa sănătăţii tenului tău şi a vitalităţii tale.

În timpul somnului, corpul elibereaza melatonină, numită şi hormonul tinereţii. Este unul din cei mai puternici hormoni reparatori şi potenţează toate procesele de reparaţie şi regenerare internă.

Secretul melatoninei? Ei, sunt 2 secrete mai exact: melatonina se produce în cantitate de peste 90% în intervalul orar 22:00-02:00 şi, colac peste pupăză, se produce doar în condiţii de întuneric.

Televizorul, telefonul, tableta, lumina de veghe, toate inhibă producţia de melatonină.

Concluzia? Cu cât te prinde dormind o bucată cât mai mare din acest interval de aur al întineririi (22:00-02:00), cu atât transformi mai mult odihna ta într-un veritabil somn de frumuseţe.

Vom continua cu restul factorilor ce influenţează luminozitatea tenului, în partea a doua a articolului.

Ce îmi doresc să reţii este că Natura a eficientizat toate aceste procese interne, pentru că totul evoluează pro Viaţă, iar aspectul tenului tău este doar o mică rotiţă din acest angrenaj din Natură.

Tot ce ai tu de făcut este să îţi cunoşti corpul, modul lui de funcţionare şi să îi oferi într-un procent din ce în ce mai mare îngrijirea corectă de care are el nevoie.

Iar în Şcoala de Slăbit, înveţi să vorbeşti limba corpului tău şi să scoţi la iveală frumuseţea interioară şi exterioară ce ţi-au fost date.

Back To Top