Skip to content

Care Este Ritmul Tău Realist de Slăbit?

Care Este Ritmul Tău Realist de Slăbit?

Care crezi că este viteza ta ideală de slăbit? Probabil numărul de kilograme în plus împărţit la numărul de săptămâni în care vrei să scapi de ele. Te cred. În visul tău, aşa este.

Care este, de fapt, viteza ta reală de slăbit? Numărul de kilograme în plus, împărţit la numărul de săptămâni în care vrei să scapi de ele, adunat cu ciocolatele de poftă, din care scazi orele de mers la sală, la care aduni cinele copioase din motive de plictiseală, scazi serile în care consumi doar salate… mai continuăm?

Cum e cu socoteala de acasă ce nu se potriveşte cu cea din târg?

Pentru a schimba ceva la tine, întâi trebuie să priveşti în faţă ce nu merge.

Deci, ce nu funcţionează la tine?

Stricteţea 100% merge? A funcţionat pe termen lung vreodată? Te-a ajutat să slăbeşti sau să te menţii după slăbit? Dacă nu, scoate-o din calculul nostru.

Nerăbdarea te-a ajutat vreodată cu adevărat sau mai mult te-a sabotat pentru că ritmul de slăbit nu era cel din vis?

Jos şi cu nerăbdarea.

Renunţarea sau copleşirea te-au ajutat? Evident că nu. În slăbit, renunţarea nu este o opţiune.

Graba, soluţiile de înfometare sau de extenuare, shake-urile minune şi gramajele stricte, număratul caloriilor te-au ajutat? Te-au făcut mai mulţumit cu tine şi cu viaţa ta sau mai mult te-au încorsetat? Jos şi cu dietele stricte şi fulger.

Ce nu înţelege multă lume este următorul lucru: coloana vertebrală a slăbitului sănătos şi permanent nu este tehnica, ci atitudinea.

Da, este o diferenţă de la cer la pământ a ţine un proces de slăbire respectând corpul şi contribuind la regenerarea lui, versus a ţine un proces de slăbire care vânează haotic kilograme, cu preţul sănătăţii, energiei şi discernământului personal în materie de îngrijire personală corectă.

Lucrez de ani de zile, cu oameni din zeci de ţări, care se aliniază cu toţii la acelaşi lucru: psihicul uman.

Iar factorul uman nu ştie de viteză ideală de slăbit, ci doar de particularitatea drumului propriu. Factorul uman ştie de nerăbdare, de dorinţa de a rezolva problema acum şi mai puţin de asumarea unui ritm moderat şi sănătos pentru corp.

Viteza ta ideală de slăbit nu este cea calculată în visul tău, ci cea care are loc în fiecare zi, progresiv şi cu răbdare.

Viteza ta ideală de slăbit este cea în care te uiţi doar la progresul făcut azi, iar nu la distanţa ce-ţi pare a fi copleşitoare, până la destinaţia ta.

Viteza ta de slăbit este cea în care nu mai ţii cont de trecutul tău şi de rateurile sale.

Viteza ta de slăbit este cea în care înţelegi că nu există verdicte din categoria “la mine nu merge”, “corpul meu nu răspunde”, “am metabolismul lent” şi orice îţi spui tu care să te ţină în loc.

Singurul factor care te blochează este şi singurul factor care te deblochează: gândirea ta şi modul cum te poziţionezi faţă de această schimbare a ta.

Corpul tău nu cunoaşte ritmul de 3 kilograme pe săptămână.

Doar mintea ta vine cu astfel de impuneri, din dorinţa de a scăpa de frustrarea kilogramelor în plus.

Tu nu vrei să dai jos X kilograme. Vrei să dai jos apă sau muşchi? Nu. Tu vrei să dai jos grăsime. Iar a da jos grăsime implică atât disciplină alimentară, cât şi sportivă. Nu un heirupism nerealist, ci o implicare şi o obişnuire progresivă cu un nou stil de de viaţă.

Ritmul real de slăbit al corpului tău este cel în care dai jos, în mod constant, grăsime, iar nu muşchi, apă şi alte rezerve importante, doar pentru a da bine la cântar.

Aici este capcana dietelor fulger şi a produselor minune, a produselor care înlocuiesc diverse mese sau a regimurilor care forţează corpul, cum sunt dietele pe bază de proteine animale.

Slăbeşti repede, dar pierzi multă apă, multă masă musculară, îţi încetineşti metabolismul şi deteriorezi parametrii sănătăţii.

Aşa cum kilogramele în plus s-au pus în timp, de multe ori grăsimea fiind doar un tampon împotriva acizilor aduşi în număr prea mare în corpul tău, tot la fel procesul de slăbire trebuie făcut cu cap, cu răbdare.

De cele mai multe ori, un ritm de 1 kg pe săptămână este suficient pentru a vedea rezultate în timp util, dar şi pentru a oferi timp corpului să elimine într-un ritm eficient toxinele şi surplusul afară, refăcându-şi, în acelaşi timp, rezervele interne.

Dar dacă corpul tău se reface mai încet de atât? Ai tu tendinţa să spui că lucrurile nu merg şi să renunţi?

Cât timp te vei uita doar la rezultate, iar nu la calea prin care ajungi la ele, ai mari şanse să cedezi în faţa nerăbdării, frustrărilor şi să cauţi scurtături sub forma soluţiilor rapide.

Slăbitul corect este doar o consecinţă firească a îmbunătăţirii sănătăţii tale, iar acesta este unul din motto-urile Şcolii de Slăbit.

Preţul cerut? Asumarea ritmului propriu de slăbit şi privit slăbitul prin prisma regenerării corporale.

Când, printr-o alimentaţie din ce în ce mai valoroasă şi o conduită sportivă potrivită ţie, începi să cureţi şi reconstruieşti corpul, organismul tău este dornic întâi să scape de toxine, să cureţe ficatul, să regenereze pereţii intestinali.

Stratul acela inestetic de grăsime nu este o prioritate de grad zero pentru corpul tău. Integritatea şi regenerarea organelor vitale, este.

Aici intervine “lupta” pentru rezultate. Tu vrei subţiere, corpul vrea întinerire

Când vei dori şi tu întinerire biologică, vei fi o forţă de neoprit.

Ritmul realist de slăbit, în Şcoala de Slăbit, este ritmul în care tu poţi întineri biologic.

Iar slăbitul? Este doar o consecinţă fericită.

De aceea, ritmul recomandat, ritmul mediu de slăbit în programele Şcolii, este de 1 kg pe săptămână, cu o variaţie mai mare la începutul programelor, date de golirea surplusului la nivel intestinal.

Corpul tău vrea un singur lucru: ca tu să supravieţuieşti şi să fii bine, cât mai mult timp. Pentru asta, pe ordinea lui de zi se află un singur lucru: întreţinere şi reparare.

Pe bază de ce se repară? Pe baza a ceea ce manânci, ce mişti, ce gândeşti.

Aici intervine valoarea educaţiei.

În Şcoala de Slăbit se oferă educaţie, iar nu indicaţie.

Este educaţia care îţi formează un discernământ puternic în privinţa sănătăţii şi îngrijirii de sine, încât nimeni să nu te mai poată tenta cu rezultate fulger şi nimeni să nu îţi mai poată promite rezultate pentru care să nu munceşti.

Slăbitul tău este doar al tău şi nimeni nu poate parcurge acest drum în locul tău.

Ce poţi face, este să alegi un ghid care să fie alături de tine la fiecare pas, pe acest drum al cunoaşterii de sine şi al schimbării obiceiurilor ce uneori greu se lasă duse.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top