Skip to content
Răbdarea de a Slăbi

Răbdarea de a Slăbi

Astăzi îţi vorbesc despre una din provocările cele mai mari într-o cură de slăbire: răbdarea de a slăbi.

Răbdarea este considerată o virtute şi nu degeaba. Atunci când începi ceva, cum e în cazul de faţă o cură de slăbire, este normal să îţi doreşti să obţii cât mai repede rezultate.

Problema este că mintea noastră este nu doar sprintenă, ci şi lacomă şi caută tot felul de scurtături prin care să ajungă mai repede la destinaţie. Dar, cum toate au timpul lor, mai ales într-o cură de slăbire, rezultatele au timpul lor. Trebuie să se “coacă”.

Pentru a face pace cu mintea ta şi a te relaxa în ceea ce priveşte “viteza de slăbit”, trebuie să înţelegi şi să accepţi că ce ai acumulat tu s-a întâmplat în timp.

Chiar dacă nu ai făcut-o conştient, tot cu “răbdare” s-au adunat kilogramele şi tot cu răbdare le dai jos.


Nimic nu se reconstruieşte peste noapte, iar corpul tău are regulile lui şi ritmul său de regenerare.


Transformarea ta frumoasă poate începe din momentul în care începi să înveţi despre tine, despre cum funcţionează corpul tău, despre ce se potriveşte şi ce nu cu acesta. În primul rând, transformarea ta începe în momentul în care înţelegi că trebuie să ai răbdare cu tine. Pentru că răbdarea atrage după sine blândeţe. Iar când eşti blând cu tine şi cu corpul tău, totul lucrează în favoarea ta: şi trupul, şi mintea, şi sufletul.

Nerăbdarea aduce după sine crispare, nelinişte, începi să pui presiune pe tine şi e doar o problemă de timp până te vei refugia din nou în mâncare.

De ce?

Pentru că mâncarea este cel mai la îndemână anestezic sufletesc din natură.

În copilărie, mama îşi manifesta iubirea faţă de tine punând tot ce e mai bun pe masă, iar tu, copil isteţ, ai făcut rapid conexiunea.

Mâncarea = iubire.

Când ieşi prima oară la întâlnire cu persoana îndrăgită, ieşi la un restaurant, pentru că mâncarea induce şi acea relaxare ce face posibilă apropierea şi cunoaşterea.

Din nou, mâncarea = iubire.

Când ajungi seara obosit acasă şi vrei doar linişte şi să uiţi de gândurile zilei, pofteşti la ceva gustos, care să îţi producă acea plăcere şi acea liniştire interioară şi să te facă… zen.

Din nou, mâncarea = iubire.

Când vin Crăciunul, Paştele, ziua de naştere, ziua onomastică, nuntă, botezul, 1 Mai şi filmul de la mall, totul trebuie sărbătorit cu sufletul şi cu bucurie şi cu… mâncare.

Din nou, mâncarea=iubire.

Şi cum grijile sunt multe, şi nevoia de iubire este multă.

Când mintea ta este agitată în privinţa mâncării şi slăbitului, sufletul şi subconştientul tău o vor “îndopa” cu mâncare, pentru a o “linişti”. Exact ca în pruncie. Plângeai când îţi era foame?

Mintea va tăcea după ce mănânci. Până a doua zi, când reiei ciclul neliniştii şi al frustrării, de data aceasta mărit, pentru că “ai călcat în străchini” aseară.

Vrei tu ciclul ăsta vicios? Nu cred.

Setarea mentală este la fel de importantă precum dieta. Nu vâna doar rezultatele, acestea vin în ritmul lor.


Nu există om care să nu poată slăbi. Există doar oameni care vor scurtături şi ratează.


Răbdarea de a slăbi nu înseamnă să fii pasiv. Răbdarea de a slăbi înseamnă să laşi lucrurile să se întâmple în ritmul lor, iar tu să te asiguri că faci zilnic tot ce se poate, pentru tine şi corpul tău.

Răbdarea de a slăbi înseamnă să înţelegi că există săptămâni în care dai jos mult şi săptămâni în care stagnezi.

Răbdare înseamnă să știi că eşti pe drumul cel bun, să fii liniştit în privinţa slăbitului tău şi să ai încredere că lucrurile deja se întâmplă. Zi, după zi, după zi.

Aşa se adună rezultatele. Cu răbdare şi cu insistenţă. Cu înţelegere şi cu blândeţe faţă de tine.

A, da. Și cu mult sport.

Imaginează-ţi că relaţia ta cu corpul tău este similară cu o relaţie pe care o ai cu o altă persoană. Dacă îl critici pe celălalt, îl repezi sau nu ai răbdare cu acesta, ce reacţie va avea şi ce relaţie veţi avea? Se va deschide partenerul către tine sau va căuta să te evite?

De aceea îţi recomand să îţi priveşti corpul ca pe un prieten. Vorba dulce mult aduce, nu-i aşa? Corpul, indiferent cum arată în acest moment, este casa ta.

Dacă vrei linişte în casă, este necesar să înveţi să comunici cu el.

Evident, alimentaţia contribuie din plin la acest aspect, dar nu trebuie să uităm că de multe ori mâncăm pe fond emoţional. Când nu suntem bine cu noi înşine facem alegeri proaste, a căror rezultate apar nu după multă vreme. Este un cerc vicios.

Gândurile generează stări, stările generează decizii, deciziile se transformă în acţiuni, iar acţiunile aduc rezultate.

Aşadar, ce gândeşti despre tine se reflectă în plan fizic, oricare ar fi direcţia în care se manifestă, pozitivă sau negativă.

Transformarea ta în bine prinde aripi când este dublată de o stare interioară pozitivă.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top