Skip to content
Obstacolele Siluetei le Învingi Din Mers

Obstacolele Siluetei le Învingi Din Mers

“În timpul sportului”, “în timpul mâncatului corect” nu au fost niciodată o problemă, pentru că ambele te fac să te simţi bine. “Înainte de sport”, “înainte de mâncatul corect” sunt problema. Pentru că acolo trebuie să alegi.

Ai acea retincenţă, acea rezistenţă în a mânca ce trebuie, în a face sport fix atunci, din tot felul de motive: pentru că ţi-e poftă de altceva, pentru că eşti obosit, pentru că simţi nevoia de răsfăţ, pentru că, pentru că.

Este mai uşor să rămâi în zona ta de confort, să te uiţi la televizor, să te odihneşti, să mănânci ce îţi face bine la suflet şi nu la corp, şi îţi place să rămâi acolo, în momentul acela. Deşi te uiţi cu jind peste gard, unde se află acţiunea, silueta, rezultatele, mulţumirea de sine şi îţi spui “da, într-o zi o să…” .

Micul secret pe care vreau să îl înţelegi este că nu trebuie să îţi placă dinainte ce ai de făcut. Nu trebuie să fii entuziasmat: ”Wow, ce salată îmi fac acum în loc de şniţel.”; ”Wow, ce sport o să fac eu la 6 dimineaţa, când îmi pică ochii de somn!”; ”Wow, ce mult îmi place să merg acum la sală, după serviciu, când m-aş trânti instant în pat!”; ”Wow, ce fericit sunt că nu mănânc acum această ciocolată!”

Acestea sunt stări de frustrare de care nu trebuie să te laşi impresionat!

Singurul obstacol de trecut este obstacolul iluziei lui “înainte de”!

Acolo se află balaurii, oboseala, foamea, lipsa de chef, dorinţa mare de amânare, promisiunea că o să începi tu la un moment dat, dar nu chiar acum.

Dar tot acolo se află dezamăgirea de sine, de care ai vrea să scapi. Şi kilogramele agăţate de tine, pe care tot vrei să le dai jos,de atâta timp.

Nu îţi trebuie o super voinţă

Nu îţi trebuie un bagaj de voinţă care să-ţi ajungă pentru toate lunile în care estimezi tu că ai avea “de tras”. Îţi trebuie voinţă doar cât să depăşeşti, acum, marele disconfort al lui “înainte de”.

Odată ce ai sărit gardul, odată ce ai pus salata aceea în farfurie şi ai dosit ciocolata şi sandvişul, odată ce ai pus hainele de sport în geantă şi ai ieşit pe uşă, chiar şi lipsit de chef, odată ce ai refuzat biscuiţii sau pizza aceea şi ai mâncat legume la grătar în loc, îţi promit că îţi va plăcea. Pentru că vei fi în joc şi te vei simţi învingător.

În joc este uşor să fii şi e uşor să îţi placă!

Ştii de ce ţi-e frică de acel “înainte de”? Ştii de ce eşti reticent să faci acel lucru care ştii că îţi trebuie? Pentru că tu crezi că o dată ce intri în horă, trebuie sa joci. Pentru că o dată ce te-ai pus pe treabă, adio biscuiţi, adio odihnă, adio acel “nu mai fac nimic”, adio acele lucruri statice, dar mai ales călduţe. Adio confort.

Atunci amâni, până când, speri tu, vei putea susţine disconfortul acelui efort de durată.

Este totul doar în mintea ta. Nu există disconfort continuu. Există o alternare zilnică de momente de disconfort şi frustrare, urmate întotdeauna de bucurie autentică, de speranţă, de aer în piept.

Te trezeşti dimineaţa şi ştii că ţi-ai propus să alergi sau este seară şi ştii că ţi-ai propus să mergi la sală după muncă.

Da, este un disconfort să treci prin acel moment. Îmbrăţişează acea stare de frustrare şi înţelege că este doar o senzaţie de scurtă durată. 5 minute, 10 minute, cât ţi-o lua să te pregăteşti de sport, să duci oboseala sau somnolenţa aceea pe picioare şi să te apuci de treabă. Aşa cum eşti!

Încetează să mai visezi la momente în care eşti “Wow, ce chef de sport am în acest moment”. Asta se întâmplă când deja te-ai obişnuit cu el. Iar sportul dă dependenţă, sportul are “chemarea” lui foarte puternică. Orice om care face sport în mod regulat îţi poate confirma.

Problema, întotdeauna, este la acel “înainte de”.

La fel cu mâncarea, care este cel mai inconstant lucru pe care îl întâlnesc la oameni. Vrei să mănânci sănătos, vrei să mănânci ce trebuie, dar zilele tale sunt un continuu du-te, vino între bine şi rău, între “azi am mâncat bine” şi “azi am scăpat caii”.


Nu este uşor să fii constant în alimentaţie. Dacă ar fi, oricine ar face asta şi nu ar mai exista probleme de greutate.


Asumă-ţi acel greu. Este doar un moment de “înainte de”.

Este ziua colegului şi există prăjituri pe mese. Îmbrăţişează frustrarea, ofuscarea de a spune nu.

Se face ora 4 după amiaza şi sună clopoţelul cu “am nevoie de ceva dulce”. Este un mare moment de “înainte de”. Înainte de victorie sau înainte de regret.

Spiriduşii Şcolii de Slăbit sunt avantajaţi, pentru că toate aceste bătălii zilnice le poartă strategic, pregătiţi psihic, dar mai ales împreună cu mine şi cu toţi ceilalţi “colegi de slăbit”.

Mereu spun, slăbitul este o provocare psihică, iar acolo ai nevoie de tot antrenamentul, de toată susţinerea, pentru a vedea lucrurile din perspectiva învingătorului.

Când strângi uşor în mâini un ciuline, acesta te va înţepa cu siguranţă.

Dar când îl strângi în mâini cu hotărâre şi fără urmă de frică, acesta se va topi în palma ta.

Aşa sunt toate momentele de “înainte de”. Ameninţătoare la prima vedere, dar mici şi blânde ca un căţeluş, o dată ce le-ai depăşit.

Când intri în Şcoala de Slăbit, nu vei fi subit ferit de tentaţii, de momente de “înainte de”. Dar vei fi pregătit psihic şi fizic să depăşeşti fiecare astfel de moment. Şi ghici ce, vei avea cu cine să îl împărtăşeşti. Pentru că în Şcoala de Slăbit, sărbătorim victorii pe bandă rulantă.

10 kg, 15 kg, 20 kg, toate se întâmplă trecând, zilnic, de momentele de “înainte de”.


Să ştii ce ai de făcut, e uşor. Să poţi să faci ce trebuie, este cu totul altă poveste.


Am înţeles cât de importante sunt pregătirea psihică, suportul constant, faptul de a nu fi singur, strategia puternică şi educaţia.

Profită de acces moment și înscrie-te în program aici

Ai ocazia să te transformi, complet, în bine! Cu atenţie maximă din partea mea, cu suport zilnic, alături de un grup de oameni care fac acelaşi lucru ca tine, cu acces la informaţii care să te facă un om puternic, şi, mai ales, cu mobilizare zilnică, care să te treacă prin toate provocările acestei schimbări.

Şcoala de Slăbit formează învigători! Toţi au fost ca tine, la un moment dat!

Acum eşti “înainte de”. Înainte de victorie sau înainte de “la fel ca înainte”.

Ne vedem în program,

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top