Skip to content

Imaginea de sine influențează alegerile tale alimentare

Cum vorbești despre corpul tău? Crezi că nu prea vorbești despre el?

Poți fi sigur că o faci. Dacă nu o faci conștient, atunci la nivel subconștient, prin toate alegerile tale. 

Avem conversații cu noi înșine tot timpul și, din păcate, majoritatea oamenilor care doresc să dea jos kilograme în plus, au conversații negative cu corpul lor.

De multe ori, nici nu realizăm că ne măsurăm mereu din ochi corpul ca și cum ar fi o „problemă” și nu miracolul biologic care este de fapt, ce ne poartă spiritul prin viață și ne ajută să trăim.

De ce ne facem noi înșine rău prin cuvinte care rănesc?

Ne ajută? Nu!

Ne simțim mai bine sau mai plini de energie și de resurse interioare când facem acest lucru? Nu!

Alegerile alimentare sunt puternic influențate de stima de sine și de imaginea pe care ne-am creat-o la nivel subconștient despre cât de mult merităm să fim mulțumiți și împăcați cu noi.

Adesea dialogul interior se rezumă la proiecțiile altcuiva, pe care le-am internalizat, pe comparații și pe tot ceea ce credem că ne face să nu fim demni de iubire sau valoroși. 

Cineva ți-a spus odată ceva despre corpul tău, care a creat un complex.

Poate pe vremea când încă mergeai la școală, unii copiii răutăcioși te-au rănit verbal sau chiar fizic. Ai pus la inimă ca pe un adevăr respingerea resimțită, fără a realiza la acea vârstă că aruncau cuvinte doar pentru a obține o reacție de la tine.

Ori poate chiar tatăl tău a fost agresiv sau mama, mult prea îngrijorată de felul ei, te-a atenționat mereu și ai internalizat cicăleala și standardele ei, ca fiind ale tale. Copil fiind, poate ai văzut adulți care erau mereu îngrijorați de imaginea lor.

Te-ai gândit vreodată că punem la inimă aproape instantaneu criticile, deși poate reprezintă doar opinia unei persoane?

De partea cealaltă, de multe ori nu acceptăm complimentele ca pe ceva real.

De cele mai multe ori, criticul interior este doar suma imaginilor negative proiectate asupra noastră de altcineva.

Fără să vrem, ne privim adeseori cu aceeași stare de mulțumire sau de nemulțumire pe care am perceput în copilărie că o avea mama noastră față de noi sau față de propriul ei corp.

Nimeni nu se naște nemulțumit de sine și niciun copilaș nu se îndoiește de frumusețea și valoarea sa.

Asta până când se lovește de tot felul de comparații. Aceste comparații deformează în timp imaginea de sine.

Putem să ne privim prin ochii criticii sau prin ochii iubirii. Noi alegem

Nu, a înceta să ne comparăm cu oricine altcineva nu înseamnă că vom deveni leneși sau indolenți.

Toate studiile certifică faptul că omul evoluează mai mult prin iubire decât prin teamă, căci acceptarea și încurajarea ne dau aripi, energie nelimitată, încredere în sine și justa măsură cu care să facem în mod echilibrat ceea ce este bine pentru noi și pentru ceilalți. 

Tu cum te-ai văzut în ochii altora pe când erai copil? 

Ai simțit ca erai la înălțimea standardelor impuse de către adulți?


😤 Te-ai săturat să simți că te lupți în zadar cu kilogramele și că mâncatul îți scapă de sub control?

Ai impresia că te iau pe sus poftele si crezi că nu ai voinţă, dar lipsa de control alimentar pe care o resimți mai ales în perioadele stresante nu are ca motiv lipsa voinței.

Cea mai “acceptabilă” şi mai des întâlnită dependență este dependenţa de mâncare, de obicei nesănătoasă.

Poftele alimentare nu sunt deloc întâmplătoare și în absența susținerii emoționale adecvate, oricâtă voință am avea, aceasta ne scapă până la urmă de sub control, iar kilogramele în plus se încăpățânează să rămână.

🙅‍♀️ Stop mâncatului emoțional și greutății scăpate de sub control

Dacă ești gata să eliberezi emoțiile dureroase ale trecutului, ce au rămas blocate și ascunse în profunzimile subconștientului tău și îți sabotează în mod repetat comportamentul alimentar, silueta, sănătatea şi relaţia ta cu tine, noi, Ramona Tintea (fondatoarea Şcolii de Slăbit) şi Alina Dospinescu (psiholog și terapeut sistemic de famile) ne-am unit inimile, forțele și experiența, pentru a te îndruma într-o călătorie de 90 de zile către ușurința de a te elibera de poftele incontrolabile, de mâncatul compulsiv şi de kilogramele ce nu doresc să te părăsească.

DESCOPERĂ NOUL PROGRAM – ELIMINĂ MÂNCATUL EMOȚIONAL

Back To Top