Skip to content

Elimină Mâncatul Emoțional

Programul care te ajută să rezolvi o dată pentru totdeauna problema mâncatului emoțional şi a kilogramelor în plus. Schimbă-ți mecanismele comportamentale și dizolvă blocajele emoționale care te sabotează de ani de zile. Dezvoltă strategii eficiente pentru controlul emoțiilor și fă pace cu mâncarea.

Înscrierile sunt momentan închise

Ediția 3 a programului Elimină Mâncatul Emoțional va începe în Martie/Aprilie 2023.

Pentru a fi primul care află când deschidem înscrierile, abonează-te și descarcă eBook-ul gratuit ”Controlează Mâncatul Haotic” de mai jos!

😤 Te-ai săturat să simți că te lupți în zadar cu kilogramele și că mâncatul îți scapă de sub control?

Ai impresia că te iau pe sus poftele si crezi că nu ai voinţă, dar lipsa de control alimentar pe care o resimți mai ales în perioadele stresante nu are ca motiv lipsa voinței.

Cea mai “acceptabilă” şi mai des întâlnită dependență este dependenţa de mâncare, de obicei nesănătoasă.

Poftele alimentare nu sunt deloc întâmplătoare și în absența susținerii emoționale adecvate, oricâtă voință am avea, aceasta ne scapă până la urmă de sub control, iar kilogramele în plus se încăpățânează să rămână.

😔 Emoțiile reprimate conduc la îngrășare

Încă din copilărie, atunci când trăim o experiență dureroasă sau stresantă din punct de vedere emoțional, suntem obișnuiți să blocăm emoţiile neplăcute şi să facem orice pentru a ocoli durerea sufletească. Este un proces inconştient, aflat pe pilot automat. Ţine de instinctul de supravieţuire şi toţi avem acest mecanism.

Ne temem ca aceste emoţii dureroase să nu ne afecteze relațiile cu ceilalți, ne ruşinăm de ce simţim şi de multe ori încercăm să acoperim totul cu “o atitudine pozitivă”.

Dacă nu găsim o modalitate sănătoasă de a elibera acele emoții și de a conștientiza credințele limitative asociate acestora, ajungem sa avem nevoie de supape de eliberare a presiunii acumulate. De aceea, apelăm la comportamente care creează obsesie și dependență.

Din acest motiv, mâncatul compulsiv a devenit, pentru oameni, cea mai „acceptabilă” formă de dependență.

🏃‍♀️ Scurtăturile mai mult lungesc drumul

Cei care simt că mâncarea îi controlează şi nu văd ieşirea din aceasta situaţie, ajung cu uşurinţă să căute diverse diete rapide și exerciții fizice minune, pentru a-şi rezolva problemele legate de alimentație și greutate, dar acestea nu vor fi niciodată eficiente pe termen lung.

Dacă şi tu te loveşti de aceste probleme şi tot încerci la nesfârşit să rezolvi problema apelând la soluţiile “vechi”: voinţa, dietele promiţătoare, vei continua să revii la mâncatul emoțional, până când vei vindeca emoțiile și credințele care au condus la crearea obiceiurilor alimentare nesănătoase.

Învățând să cultivi iubirea de sine, iertând și eliberând durerea, poţi renunța, în sfârșit, atât la greutatea emoțională, cât și la cea fizică, care pare atât de greu de controlat.

🙅‍♀️ Stop mâncatului emoțional și greutății scăpate de sub control

Dacă ești gata să eliberezi emoțiile dureroase ale trecutului, ce au rămas blocate și ascunse în profunzimile subconștientului tău și îți sabotează în mod repetat comportamentul alimentar, silueta, sănătatea şi relaţia ta cu tine, noi, Ramona Tintea (fondatoarea Şcolii de Slăbit) şi Alina Dospinescu (psiholog și terapeut sistemic de famile) ne-am unit inimile, forțele și experiența, pentru a te îndruma într-o călătorie de 90 de zile către ușurința de a te elibera de poftele incontrolabile, de mâncatul compulsiv şi de kilogramele ce nu doresc să te părăsească.

Acest program este pentru tine…

Dacă simţi nemulţumire faţă de cum arăţi, cum te simţi şi ce mănânci şi apelezi la mâncare pentru a-ţi calma stresul, durerea, dezamăgirea și trăirile sufletești ce te copleşesc.

Dacă ţii de ani de zile diete, dacă ai slăbit şi te-ai îngrăşat la loc şi crezi că tu nu poţi să slăbeşti şi corpul tău nu mai răspunde.

Dacă te judeci la fiecare lingură de mâncare şi ești convins că tu nu ai voinţă

Dacă simţi nevoia tot timpul să ronţăi ceva şi oricât ai mânca simţi că nu te saturi, iar poftele nu se potolesc

Dacă te simţi dependent de dulciuri şi junk food şi ţi se pare imposibil să scapi de această dependenţă.

Dacă cedezi cu uşurinţă în faţa poftelor alimentare şi crezi că motivul este pentru că eşti gurmand

Dacă vrei să te convingi că mâncatul sănătos şi echilibrat nu are legătură cu puterea voinţei

Dacă vrei să ajungi să iubeşti imaginea din oglindă şi să faci pace cu tine şi cu mâncarea

Dacă eşti pregătit pentru o transformare profundă în viaţa ta

Dacă vrei să simţi că te poţi baza pe tine şi că eşti mulţumit de tine

Vrem să te ajutăm să înţelegi ce are nevoie cu adevărat corpul tău şi sufletul tău şi să găseşti o modalitate prin care nu trebuie să te privezi de mâncare ca să ca să arăţi şi să te simţi bine cu tine.

🥳 La finalul acestui program…

🧠

Vei scăpa de mâncatul necontrolat şi vei modifica traseele neuronale din creier ce te făceau să transformi mâncarea într-o mică obsesie.

🥰

Îţi vei îmbunătăţi semnificativ imaginea de sine şi relaţia pe care o ai cu tine. Vei regăsi iubirea de sine şi eliberarea de poftele nedorite.

😌

Vei face pace cu mâncarea şi vei avea controlul asupra a ceea ce mănânci, fără să fii super strict şi fără să faci sacrificii pe bandă rulantă.

💁‍♀️

Vei descoperi că poţi să mănânci ceea ce îţi doreşti, în mod natural. Vei ieşi din cercul vicios al dezechilibrului alimentar şi te vei putea bucura de silueta dorită. Ceea ce părea o sarcină imposibilă, va deveni uşor şi firesc pentru tine. Oferă-ţi şansa de a-ţi dărui ceea ce sufletul îţi cere de mult!

Ce primești în programul Elimină Mâncatul Emoțional

📚

8 module de curs, predate în cadrul întâlnirilor LIVE bi-lunare, care explică în profunzime cum elimini mâncatul necontrolat şi cum vindeci rănile emoţionale care te fac să cedezi poftelor + 4 lecţii bonus despre regulile alimentare cele mai eficiente în slăbit, sănătate şi transformare personală.

🧘‍♀️

Teme şi exerciţii terapeutice + meditaţii și regresii ghidate, care te ajută să îţi reprogramezi mintea subconştientă.

📥

Emailuri zilnice de suport pentru fiecare pas pe care îl faci în program

💻

Acces nelimitat, inclusiv după încheierea programului, la toate materialele video (lecţii de predare, sesiuni de lucru, întrebări şi răspunsuri).

👥

Acces la comunitatea privată a programului, unde găseşti suport, răspunsuri la orice întrebare ai şi unde te vei simţi ca într-o familie ce te susţine pas cu pas.

🧗

Vei fi ghidat de doi mentori avizaţi şi plini de pasiune, cu adevărat dedicați misiunii de a te ajuta să îţi regăseşti echilibrul şi să îţi vindeci în profunzime problemele legate de alimentație.

🚫 Acesta NU este unul dintre acele cursuri pur teoretice, reci și plictisitoare!

Într-un cadru plin de căldură sufletească și de efervescență vei primi răspunsuri la întrebările care te macină, teme terapeutice prin care te vei apropia cu blândețe de tine și exerciții prin care înlocuiești pofta de mâncare, cu bucurie și poftă de viață.

🎁 Ce mai obții în acest program?

💪

Dobândești abilități pentru a naviga cu succes prin hățișul tentațiilor, rezistenței interioare, renunțării și recidivei.

😍

Îți iei puterea înapoi, te reîmprieteneşti cu mâncarea și reîncepi să te iubești și să te apreciezi așa cum meriți.

🧡

Înveți să te ierți și să te conectezi profund la iubirea de sine necondiționată.

🤩

Elimini toxicitatea adusă de vinovăția și rușinea pe care le porți de prea mult timp în legătură cu corpul și imaginea de sine.

⛰️

Îți ridici vibrația și te eliberezi de credințele care te-au condus la comportamentele alimentare nedorite.

😎

Te bucuri alături de ceilalți participanți de provocări inedite, ce îți vor aduce zâmbetul pe buze, lacrimi eliberatoare, surprize și bucuria descoperirii, în fiecare zi.

🤝 Fă cunoștință cu mentorii tăi

Foto-Ramona-LP

Ramona Țintea

Nutriţionist-dietetician şi fondatoarea Şcolii de Slăbit, cu experienţă vastă în lucrul cu oamenii, atât pe plan alimentar şi al problemelor de sănătate, cât şi pe plan psihologic, pentru gestionarea şi rezolvarea problemelor de comportament alimentar. 

Ce spune Ramona: Nutriţia este o combinaţie minunată între tehnic şi uman. Pasiunea pentru ceea ce fac este cea care mi-a oferit instinctul de a construi poduri către oameni, pentru a-i educa și a-i ajuta să-și schimbe viețile.

Foto-Alina-LP

Alina Gabriela Dospinescu

Psiholog și terapeut sistemic de familie. Ajută oamenii să descopere tiparele și credințele limitative de care nu sunt conștienți, să se împrietenească cu emoțiile pe care le trăiesc şi să elimine blocajele emoţionale pe care le întâmpină , pentru a fi din nou fericiți, plini de energie și entuziasmați de viața lor.

Ce spune Alina: ”Experiența în lucrul cu oamenii mi-a dovedit că orice om are capacitatea de a face transformările necesare pentru a fi în armonie și echilibru. Dacă ai curajul să te întorci către sine și să te descoperi în profunzimi, vei fi uimit de cât de mare este potențialul tău.”

📝 Structura programului Elimină Mâncatul Emoțional

Iată exact ce teme vom acoperi în cele 8 module ale programului.

Modulul 1 - Cum începi, când nu ştii de unde să începi? Facem împreună primii paşi spre vindecarea relaţiei tale cu mâncarea

 • Îți setezi intenția clară pentru călătoria ta unică de transformare.
 • Afli care sunt primele schimbări concrete care fac posibilă transformarea ta la nivel profund.
 • Descoperi de ce te îngrași la loc chiar și atunci când ții diete, de ce mănânci mai mult decât ai vrea și care este strategia pe care o poți folosi ca să te oprești la timp, fără frustrare.
 • Afli cum te sabotează limbajul interior neconştientizat şi cum îl schimbi pentru a te ridica deasupra slăbiciunilor proprii.
 • Înveți o metodă puternică şi cu efect imediat, care te apără de mâncatul în exces. Aplicând această metodă, îți vei recăpăta gradat echilibrul dorit și te vei simți în control atunci când alegi ceea ce mănânci.

Modulul 2 - O primă întâlnire cu mâncatul necontrolat şi cum poţi învinge poftele alimentare

 • Afli care sunt cele 5 tipuri de foame emoţională şi unde te încadrezi tu. Te ghidăm să descoperi din interior ce nu funcționează în cazul tău.
 • Primești tehnici care te ajută să nu te mai simți în permanenţă înfometat și metode prin care minimizezi efectele negative emoţionale, chiar și atunci când cedezi tentațiilor alimentare.
 • Lucrăm exerciţii prin care descoperi că este simplu să nu mai “spargi frigiderul”.
 • Vorbim despre foame, insatisfacție și vei învăţa cum să treci dincolo de adicția și sevrajul date de poftele alimentare.

Modulul 3 - Învaţă să îţi simţi şi să îti asculţi corpul

 • Afli de ce un corp lipsit de nutrienţi duce la creşterea poftelor şi la foame emoţională şi cum rezolvi aceste probleme?
 • Îţi oferim o regresie terapeutică ghidată care te va ajuta să reduci foamea şi să îţi vină natural să mănânci mai puţin.
 • Descoperi cum poţi să gestionezi stresul şi emoţiile puternice care te împingeau să mănânci în exces, cu ajutorul exerciţiilor de liniştire rapidă a sistemului nervos.
 • Înveți cum să fii mai prezent în viaţa ta şi să te hrăneşti şi cu altceva decât mâncare.

Modulul 4 - Care sunt nevoile tale umane fundamentale, pe care încerci să le acoperi prin mâncare?

 • Motivele pentru care mănânci necontrolat nu sunt lipsa de voinţă, poftele sau incapacitatea de abţinere. În spatele lor se află nevoile tale reale, pe care le anesteziezi prin mâncare.
 • Unii oameni îşi satisfac aceste nevoi în mod pozitiv, constructiv. Alții îşi satisfac aceste nevoi în mod negativ, distructiv inclusiv pentru ceilalţi. Iar unii oameni îşi satisfac aceste nevoi…prin mâncare.
 • Înveți să îţi identifici aceste nevoi şi cum să le exprimi şi satisfaci într-un mod care te ridică şi te împlineşte.
 • Înveți cum să te încarci cu energie bună atunci când mănânci, cum să îți reabilitezi preferința pentru gusturile simple și naturale și vezi cum se transformă viața ta atunci când mănânci conștient.

Modulul 5 - Cauzele profunde ale mâncatul emoţional. Cum să ieşi din stres şi să te hrăneşti, în loc să te răneşti

 • Începem să lucrăm în profunzime, pentru a elimina în mod natural dependențele alimentare, pentru totdeauna. Până acum ai învățat strategii eficiente de a controla comportamentul alimentar necontrolat. Acestea nu sunt însă niciodată suficiente pe termen nelimitat.
 • Descoperi cum îţi influenţează trecutul calitatea vieţii în prezent, de la modul în care mănânci la tot ceea ce faci.
 • Începi să elimini cauzele psihologice, cel mai adesea nebănuite, pentru care nu poți rezista poftelor alimentare.
 • Vei învăţa să foloseşti puterea nelimitată a subconștientului tău de a transforma în bine modul în care gândești, simți și trăiești.

Modulul 6 - De ce te îngrași, de fapt? Vindecarea copilului interior

 • Te întâlnești cu copilul interior, partea emoțională din tine ce simte în permanentă foame emoțională. Înveți concret cum să creezi o relație cu această parte, adeseori reprimată, a psihicului tău și să hrănești acest copil cu hrana afectivă de care avea dintotdeauna nevoie.
 • Afli de ce nu puteai să te ţii de planurile pe care ţi le făceai şi dădeai vina pe lipsa de voinţă. Acum înveţi să accesezi resursele tale interne reale şi să preiei controlul asupra tiparelor mentale care te făceau să tot repeţi trecutul.
 • Înveți soluţii imediate pentru a te elibera de judecăţile negative personale şi a avea o relaţie armonioasă cu tine.
 • Lucrăm pentru a vindeca rănile de respingere, abandon, de nedreptate, umilinţă şi de trădare. Înveți tehnici de reglare rapidă a sistemului nervos și creezi un sanctuar interior în care să elimini stresul și anxietatea, ceea ce îţi permite să te regenerezi eficient emoţional, fără a mai apela la mâncare.

Modulul 7 - Cum îţi păstrezi libertatea alimentară dobândită? Îmblânzirea judecătorului interior

 • Vom lucra cu tehnici terapeutice prin care vei elimina gradat vocea critică din tine și starea de vinovăție asociată actului de a mânca, pentru a nu întrețin cercul vicios ce te face să mănânci necontrolat.
 • Vei învăţa să foloseşti puterea nelimitată a subconștientului tău de a transforma în bine modul în care gândești, simți și trăiești.
 • Vei descoperi cum să îţi stăpâneşti vechile tendinţe şi să cimentezi obiceiurile noi, care te duc în direcţia dorită de tine.
 • Evaluezi rezultatele pe care le-ai obţinut şi diferenţa dintre cum erai la începutul cursului şi cum eşti acum.

Modulul 8 - Modul bonus surpriză!

 • Modul terapeutic pentru a împăca părţile din tine aflate în conflict şi regăsirea libertăţii interioare.

Înscrierile sunt momentan închise

Ediția 3 a programului Elimină Mâncatul Emoțional va începe în Martie/Aprilie 2023.

Pentru a fi primul care află când deschidem înscrierile, abonează-te și descarcă eBook-ul gratuit ”Controlează Mâncatul Haotic” de mai jos!

🤔 Întrebări frecvente

Programul Elimină Mâncatul Emoțional este un program de nutriţie?

Vei avea o lecţie de nutriţie la început, cu recomandări pentru a slăbi în mod sănătos. Dar acest program se concentrează pe lucrul practic în profunzime, cu emoţiile și tiparele subconștiente care te fac să mănânci necontrolat și să acumulezi kilograme nedorite.

Cât durează programul?

Programul se extinde pe parcursul a 14 săptămâni, între 23 Noiembrie 2022 – 1 Martie 2023.

La ce oră sunt sesiunile live?

Sesiunile live de predare se vor desfășura bi-lunar (o dată la două săptămâni), Miercurea, de la orele 19:00 – 21:00 (EET). Programul exact este: 

 • Modulul 1 – 23 Noiembrie 2022
 • Modulul 2 – 7 Decembrie 2022
 • Modulul 3 – 21 Decembrie 2022
 • Modulul 4 – 4 Ianuarie 2023
 • Modulul 5 – 18 Ianuarie 2023
 • Modulul 6 – 1 Februarie 2023
 • Modulul 7 – 15 Februarie 2023
 • Modulul 8 – 1 Martie 2023

Cât timp voi avea acces la program?

Odată ce cumperi programul, ai acces nelimitat la materialele cuprinse de acesta.

Ce înseamnă comunitatea privată?

În cadrul programului vei face parte dintr-un grup privat pe Facebook, în cadrul căruia ai suport 7 zile din 7 şi unde vei interacţiona cu întreaga echipă ce coordonează acest program, cât şi cu ceilalţi participanţi.

Cum vom comunica?

Comunicarea este zilnică, prin intermediul comunităţii private şi prin video, în cadrul întâlnirilor săptămânale live ce fac parte din curs.

Nu locuiesc în România. Pot urma programul?

Da, programul este online şi poate fi accesat de oriunde în lume. Îţi trebuie doar acces internet şi dorinţa de a te schimba în bine.

Trebuie să particip la toate sesiunile live?

Nu ne așteptăm să poți participa la toate sesiunile live, deși ar fi ideal. Fiecare sesiune este înregistrată și o vei putea urmări în orice moment. Te încurajăm să faci o prioritate participarea la sesiunile care îți trezesc în mod special interesul.

Nu locuiesc în România. Pot urma programul?

Da, programul este online şi poate fi accesat de oriunde în lume. Îţi trebuie doar acces internet şi dorinţa de a te schimba în bine.

Cum plătesc?

Ai două opțiuni de plată: online cu cardul, prin procesatorul securizat MobilPay (recomandat) sau prin Transfer Bancar. În cazul plății online cu cardul, validarea comenzii se face imediat.

În cazul plății prin Transfer Bancar, validarea comenzii se face după ce avem confirmarea transferului în contul nostru, ceea ce poate dura 48 – 72h.

În cazul în care alegi să plătești în 3 rate egale, va fi nevoie să plătești contravaloarea la fiecare 4 săptămâni de la înscriere. Atenție – dacă din orice motiv, alegi să renunți, orice sumă achitată până la momentul respectiv nu va fi returnată.

💌 Ai nevoie de ajutor? Scrie-ne un email

Dacă ai orice întrebări despre program sau ai nevoie de ajutor cu orice altceva, suntem la un email distanță. Scrie-ne pe [email protected] și îți răspundem în cel mai scurt timp.

Back To Top