Obține rezultatele dorite cu ajutorul echipei noastre de experți în Nutriție
Echipa Școala de Slăbit este formată din 6 persoane, care au o vastă experiență și specializări în domeniul nutriției, dieteticii, psihologiei și terapiei sistemice de familie.
Ramona Țintea
Nutriţionist-dietetician, fondator Şcoala de Slăbit
Sunt nutriţionist-dietetician, studiile mele incluzând Facultatea de Nutriţie şi Dietetică din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu-Haţieganu” Cluj-Napoca, dar şi specializări suplimentare în nutriție sportivă, naturopatie si detoxifiere.
Nutriţia este o combinaţie minunată între tehnic şi uman. Îţi trebuie tehnicul pentru a înţelege şi sintetiza informaţiile, şi umanul pentru a ajunge la sufletul omului pe care vrei să-l ajuţi.
Am creat acest site şi proiectul “Școala de Slăbit” pentru că iubesc tot ce înseamnă sănătate şi nutriţie şi iubesc să lucrez cu oamenii. Este ceea ce mă împlinește ca om şi excelez în asta. Pasiunea pentru ceea ce fac este cea care mi-a oferit instinctul de a construi poduri către oameni, pentru a-i educa și a-i ajuta să-și schimbe viețile.
Alina Corpaș
Nutriţionist-dietetician
Numele meu este Alina Nicoleta Corpaș, sunt nutriționist-dietetician, absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, cu specializări și în domeniul de fitoterapie/naturopatie, respectiv în medicina tradițională indiană – ayurveda – cu tot ce implică aceasta (identificarea cauzei dezechilibrului nutrițional, importanța gusturilor în redobândirea echilibrului global al ființei, yoga, meditații de relaxare).
Experiența personală de peste 15 ani în a respecta și aplica un stil de viață sănătos cu abordare holistică pro-viață, ce implică menținerea unui status nutrițional echilibrat, cât și a unei homeostazii fizico-somatice, mă determină și mă inspiră continuu să împărtășesc din experiența personală și din cunoștințele de specialitate, celor ce sunt dornici de o transformare autentică și sustenabilă.
Iar experiența de a fi proaspătă mamă adaugă bagajului personal informațional și un interes aparte pentru nutriția în sarcină și în lactație/lăuzie.
Alina Gabriela Dospinescu
Psiholog și terapeut sistemic de familie
Sunt Alina Gabriela Dospinescu, psiholog si terapeut sistemic de familie. Misiunea mea este să ajut oamenii să depășească blocajele cu care se confruntă, să își transforme în bine relația cu sine și cu ceilalți și să se bucure din nou de viață.
În viața fiecărui om există momente de criză, în care simte că indiferent ce face, parcă se învârte în cerc și are parte doar de suferință, stres sau frustrare. Sunt aici pentru a te ajuta să depășești cu bine acele momente și să îți regăsești încrederea in sine și puterea de a te bucura de fiecare moment.
Susțin oamenii care doresc să își transforme în bine viața să descopere tiparele și credințele limitative de care nu sunt conștienți, pentru a putea să se împrietenească cu emoțiile pe care le trăiesc, să elimine cu iubire blocajele pe care le întâmpină și să fie din nou fericiți, plini de energie și entuziasmați de viața lor.
Convingerea că „nu sunt suficient” este rădăcina majorității (dacă nu a tuturor) formelor de suferință, boală, sărăcie și nefericire pe planeta noastră. Această credință falsă prinde treptat rădăcini în psihicul nostru atunci cand lipsa iubirii de sine crează sentimentul de lipsă și de eșec în diverse aspecte ale vieții.
Cei mai mulți dintre noi am fost învățați indirect, prin modelele pe care le-am avut încă din copilărie, că iubirea de sine înseamnă egoism și am fost obișnuiți să alergăm în exterior, pentru a împlini diverse obiective, uitând însă de noi, uitând că noi suntem creatorii vieții noastre și că suntem aici ca să ne bucurăm conștient de ea.
Rolul meu este să te ajut să faci primii pași importanți înspre sine, să te susțin să regăsești încrederea și stima de sine pe baza cărora poți crea o viață care te reprezintă și îți aduce bucurie.
Domeniul psihologiei este în continuă evoluție. Îmi place să țin pasul cu cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul psiholigiei aplicate, în special în lucrul pentru eliberarea de traume și răni emoționale ce „fură viața din viața oamenilor”.
Am urmat cursuri cu psihoterapeuți și cercetători renumiți ca dr. Peter Levine, dr. Gabor Mate, Stephen Porges, dr. Bessel van der Kolk.
Rămân un învățăcel de-a lungul vieții și constat zi de zi cu bucurie și recunoștință beneficiile multiple ale aplicării acestor metode profunde si inovatoare în sesiunile mele de terapie.
Experiența în lucrul cu oamenii mi-a dovedit mereu că orice om are capacitatea de a face transformările necesare pentru a fi în armonie și echilibru. Dacă ai curajul să te întorci către sine și să te descoperi în profunzimi, vei fi uimit de cât de mare este potențialul tău.
Anca Loredana Derban
Nutriţionist-dietetician
Mă numesc Anca Loredana Derban, sunt absolventă a Facultăţii de Medicină și Farmacie din Oradea, Secţia Nutriţie și Dietetică. Este pentru mine a doua facultate, tocmai pentru că , la o vârstă mai matură am realizat ca ceea ce mă pasiona de mult timp, adică un stil de viață sănătos , bazat pe o alimentaţie cât mai apropiată de necesitățile organismului uman, poate deveni mai mult decat o simpla pasiune. Astfel, Nutriţia a devenit profesia mea şi nu doar pasiunea mea . Și, pentru că familia mea s-a mărit cu două minuni, m-am specializat în alimentaţia copiilor, ceea ce la ora actuala consider ca a devenit o prioritate pentru societate, pentru ca generaţia tânără sa aibă un start cât mai bun în viață.
Ioana Pascu
Nutriţionist-dietetician, Farmacist
Drumul meu profesional a început la absolvirea specializǎrii Farmacie în cadrul Universităţii de Medicinǎ şi Farmacie din Oradea, în 2004. Avântul meu în lumea plantelor și a efectelor vindecǎtoare m-a dus spre un Masterat în Farmacognozie, Fitoterapie, Fitochimie” pe parcursul anilor 2005 – 2006 . Dupǎ naşterea primului copil, au apǎrut întrebǎrile CU CE, CÂT ŞI CUM hrǎnesc eu copilul cǎ sǎ creascǎ mare şi sǎnǎtos? Aşa mi-a stârnit interesul nutriţia şi am urmat şi Facultatea de Nutriţie şi Dietetică, în cadrul aceleiaşi universităţi.
Pasionată de alimentaţia copiilor, prin prisma rolului de mamă, am vǎzut cǎ, dacǎ de mici învaţǎ sǎ se hrǎneascǎ cu adevărat , atunci copii îşi urmeazǎ deprinderile de-a lungul anilor şi totul e mai simplu cu ei. Și ce merge bine cu nutriţia este mişcarea, aşa cǎ am urmat şi cursuri de Instructor de fitness. De-a lungul anilor am văzut cum starea de sǎnǎtatea a oamenilor se îmbunǎtǎţea cu medicamente și suplimente, dar datoritǎ stilului de viaţǎ recǎdeau . Aşa am ajuns la concluzia cǎ NUTRITIA este baza sǎnǎtǎţii. Îmi place sǎ comunic cu oamenii, sǎ îi ajut sǎ înţeleagǎ cǎ alegerile alimentare simple şi naturale şi stilul de viaţǎ activ îi menţin sǎnǎtoşi .
Nicoleta Postaru
Nutriţionist-dietetician
Sunt o balanță perfecționistă aflată permanent în căutarea echilibrului, mai ales în ceea ce privește sănătatea. Și așa cum spuneau latinii: „mens sana in corpore sano” (o minte sănătoasă în corp sănătos), consider că activitatea fizică, tehnicile de mindfulness, yoga și nu în ultimul rând… NUTRIȚIA reprezintă secretul. Deoarece am făcut din nutriție o pasiune, am urmat și cursurile Facultăţii de Nutriţie şi Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.
Echilibrul interior este cheia, şi profit de orice ocazie să fac o plimbare în natură, o drumeție, o tură cu bicicleta, sau o plimbare în ritm alert prin parc.
De ce Școala de Slăbit? Atunci când a-i ajuta pe ceilalți devine pasiune, iar acea pasiune reprezintă a învăța cum să ne bucurăm de fiecare clipă de sănătate, atunci de ce nu? Îmi doresc să dedic cu dragoste tot ce am învățat până acum vouă, să vă ajut să deveniți ceea ce v-ați dorit când ați decis să vă alăturați programelor Şcolii de Slăbit.