Skip to content
”Vreau să Slăbesc!” Kilogramele sau Centimetri?

Vreau să Slăbesc! Kilograme sau Centimetri?

”Vreau să slăbesc!”

”Vreau să dau jos 10 kg!”

”Mă chinui să dau jos 5 kg de ani de zile!”

”Trebuie să scap de vreo 20 kg cel puţin!”

Te cred, dar vrei tu să slăbeşti aşa, oricum, doar să arate cântarul mai puţin? Nu răspunde încă la întrebare.

În mintea ta, când spui kilograme mai puţine, automat presupui că şi arăţi mai bine, că te și simţi mai bine şi că viaţa e mai frumoasă.

Om frumos, nu aşa funcţionează lucrurile şi de aceea eşti probabil într-un cerc vicios al slăbitului de atâţia ani de zile.

Reuşeşti câteodată să slăbeşti, nici tu nu ştii cum şi de ce a funcţionat de data asta, te îngraşi la loc, apoi aderi la crezul internaţional “dieta aceasta am mai încercat-o. Corpul s-a obişnuit cu ea şi nu mai merge”.

Când slăbeşti cu orice preţ, urmând diete în care ba cântăreşti porţiile, ba fugi de carbohidraţii aceia cu orice preţ (nişte bestii), ba înlocuieşti mesele cu shake-uri, ba mănânci carne la grătar pe bandă rulantă şi iaurturi 0%, ajungi ca într-un final să nu ştii câtă grăsime ai pierdut, de fapt, şi câtă apă intracelulară plus masă musculară pierdute au făcut cântarul să arate promiţător.

În povestea cu acidiferea corpului şi deteriorarea sănătăţii nici nu mai intru, că fug copiii de mine pe stradă apoi.

Ca abordare a slăbitului, poţi vâna cântarul prin metode celebre şi neînţelese (mai corect, neînţeles de celebre) sau poţi munci pentru întinerirea biologică, în care slăbitul este doar cireaşa dulce de pe tort.

Este o vorbă uşor maliţioasă, dar adevărată, care spune “toată lumea vrea să aibă succes, dar nimeni nu vrea să muncească pentru asta”.

Toată lumea vrea să slăbească, dar câţi oare sunt dispuşi să pună osul la treabă şi să îşi asume munca de a slăbi doar din grăsimi, de a creşte nivelul de hidratare din corp (pe dos faţă de ce se întâmplă în dietele comune din ziua de azi), de a se regenera la nivel celular şi de a întineri la propriu din punct de vedere biologic?

Un Corp Sănătos Nu Are Voie să Fie Supraponderal

Dar cum ajungi din nou la sănătate? Că sigur prin slăbit făcut după ureche nu ajungi.

În Şcoala de Slăbit vin oamenii întins “Ramona, vreau să slăbesc”, speriindu-se de mine un pic când le spun “Slăbitul este doar consecinţa în acest program!”

“Bine, bine, consecinţa, cum zici tu, dar eu vreau să slăbesc, mă poţi ajuta?”

Finalul este mereu amuzant: “Nu mă aşteptam să spun asta, dar chiar că slăbitul este doar consecinţa”.

Când eşti într-un program în care sănătatea ta este primul loc, iar slăbitul este doar o consecinţă, întinereşti biologic (şi este în semnătura ta genetică să poţi face asta).

Pierzi doar grăsime, ceea ce se vede imediat la centimetrii, pentru că grăsimea este uşoară şi voluminoasă. Este de 4 ori mai voluminoasă decât muşchiul.

Apoi, îţi creşte uşor masa musculară şi acumulezi sănătos apă la nivel intracelular, în acelaşi timp o drenezi pe cea intercelulară şi grăsimile stocate în plus acolo.

Asta înseamnă că nu dai jos 10 kg pe lună, ci doar 5kg (mai mult, dacă eşti bărbat). Pentru că musculatura şi apa atârnă la cântar, dar nu sunt voluminoase.

Concluzia?

Tu dai 1 kg pe săptămână jos, în loc de 2-3 kg, dar scazi rapid mărimile la haine.

Nu cântarul este reperul tău extern perfect, ci centrimetrii din talie, şolduri, coapse.

Reperele interne, însă, sunt cele mai valoroase, deşi tu acum vezi doar “vreau să slăbesc”. Iar aceste repere sunt nivelul de energie, luminozitatea feţei, tranzitul reglat, trezitul uşor dimineaţa şi parametrii la analize îmbunătăţiţi.

Tu stai pe un munte de aur, tu eşti un munte de aur, şi încă mai sapi la întâmplare cu lopăţica, încercând să găseşti comoara din adâncuri: sănătatea şi silueta, la pachet.

Nu este vina nimănui, poate doar a comercianţilor de lopăţele.

Când îţi formezi discernământul şi afli despre tine că ai deja tot ce îţi trebuie şi nu ai nevoie de lopăţele ca să scoţi la iveală comoara din fizicul tău, “piaţa de slăbit” a pierdut un client pentru totdeauna.

Scopul pe care mi l-am asumat în mod expres în toate programele Şcolii de Slăbit este să te învăţ că nu ai nevoie de lopăţele şi că lucrurile s-au aflat mereu sub nasul tău. 

Nu la lopăţele de ultimă generaţie trebuie să te uiţi, ci la tine, la cum funcţionezi tu, la ce este compatibil cu corpul tău şi ce nu.

Caloriile, porţiile cântărite, combinaţiile alambicate, fuga de carbohidraţi, shake-urile, ceaiurile, reţetele la ore fixe, iaurturile 0%, pastilele minune, toate sunt lopăţele ce susţin o industrie la nivel mondial.

Manuela, una dintre absolventele Şcolii de Slăbit, a aruncat la coş toate lopăţelele (fie, le-a dăruit băieţelului ei), iar ea a rămas cu mulţi centimetrii în minus, cu mulţi ani biologici în minus şi cu toate cunoştinţele necesare să îşi rafineze şi păstreze silueta şi energia toată viaţa.

12939551_10207488937399563_468194635_n.jpg

Sună frumos şi sună a ceea ce ar trebui să se întâmple cu orice om care vrea să îşi rezolve problema de supragreutate.

Gata cu caruselurile de slăbit şi îngrăşat la loc! Gata cu lopăţelele!

Urmărind regenerarea şi reîntinerirea bilogică, poţi ajunge şi tu la veşnica concluzie a absolvenţilor acestei şcoli: slăbitul este doar consecinţa.

Ne auzim curând,

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top