Skip to content
Un Campion nu se Plictisește Niciodată

Un Campion nu se Plictisește Niciodată

Deşi nu pare, una din provocările cele mai mari ale unei cure de slăbire autentice este…plictiseala.

De ce? Pentru că slăbitul sănătos este o rutină. O rutină zilnică, simplă, constantă şi disciplinată.

Mintea noastră, însă, vrea întotdeauna ceva nou, pentru că ştie că rutina sau lucrurile făcute într-un anumit fel, sunt un pericol pentru ea.

Vai, dar unde este drama? Unde este trăirea? Unde sunt zbuciumul şi pasiunea?

Cum? Totul este controlabil, previzibil şi repetabil? Cum să fiu eu, mintea, satisfăcută cu aşa ceva?

Mintea vrea mâncare diversă, haine noi, distracţii noi, preocupări noi tot timpul. Da, schimbarea este bună şi necesară în viaţă, însă devine o problemă când este prea frecventă şi făcută de plictiseală.

Mintea vrea lucruri noi tot timpul, însă corpul trăieşte după alte reguli

Acest lucru se întâmplă deoarece în Natură, în lumea reală, nu în cea a minţii, un lucru devine realizabil când îndeplineşte două condiţii: repetiţie şi continuitate în timp.

Doar aşa se pot obţine rezultate. Acţiunile aleatorii şi insuficient repetate, nu pot conduce la rezultate durabile şi concrete din acelaşi motiv pentru care nu poţi să uzi o floare doar o dată şi să ai pretenţia să înflorească subit. Este nevoie de repetiţie şi continuitate în acţiunea ta.

Dacă te uiţi în jur la oamenii care au reuşit să îşi atingă scopul, în slăbit, în carieră, în viaţa personală, o să observi că ei îndeplinesc aceste două condiţii: fac acţiuni repetate păstrând continuitatea în timp. Şi nu bagă în seamă plictiseala care apare.

Ei decid să facă un lucru, îşi fac un plan de acţiune, îl împart în activităţi individuale şi pe care le execută în mod repetat până obţin ce şi-au propus.

Fără variaţii, fără cancan, fără diversitate care să le distreze mintea.


​Oamenii care reuşesc îşi asumă rutina disciplinată a scopului ales. Îşi asumă acea plictiseală care intervine şi nu se lasă impresionaţi de ea.


​Şi în cazul slăbitului se aplică acelaşi principiu al repetiţiei şi continuităţii. Corpul tău îşi eficientizează procesele interne când „ştie la ce să se aştepte”. Adică atunci când ştie ce îi dai, când şi cât îi dai de mâncare, când şi cât te mişti. Rutina aceasta zilnică, cuminte şi de durată îl ajută să slăbească uşor şi constant.

Pentru a stimula metabolismul şi a mări arderile, ai nevoie de minim 3 săptămâni de mişcare intensă, 5 zile pe săptămână. Adică îți trebuie repetiţie.

Pentru a păstra metabolismul la acest nou nivel, trebuie să continui să faci mişcare, de minim 3-4 ori pe săptămână, altfel corpul revine la metabolismul acela mai lent.  Adică îţi trebuie continuitate.

Când înţelegi că pic cu pic se face lac, începi să iubeşti rutina pe care o ai de respectat, pentru că îţi dai seama că de fapt nu este aşa de greu pe cât pare. Şi nici atât de plictisitor.

Lucrurile nu sunt nici grele, nici uşoare, ci sunt doar de făcut. Greul sau uşorul sunt doar ochelarii prin care priveşti aceste lucruri.

De aceea slăbitul este o provocare sufletească. Pentru că perspectiva ta schimbă totul.  

Ai nevoie de variaţie şi nu ai răbdare? Ai toate şansele să alegi produse minune de slăbit, să cauţi scurtături false şi să optezi pentru programe care îţi promit rezultate rapide.

Eşti dispus să ai răbdare şi să îţi asumi plictiseala unei rutine corecte zilnice? Atunci corpul tău se va transforma într-un mod de care nu îl mai credeai capabil.

Un diamant se formează în milioane de ani, prin presiune repetată şi constantă.  Iar tu vrei un corp remodelat frumos, fără să fii constant şi disciplinat în fiecare zi?

În toate filmele cu campioni, aceştia au o rutină clară, pe care o repetă zilnic cu răbdare şi cu perseverenţă. Iar noi privim încântaţi de pe margine şi simţim că putem şi noi, că vrem şi noi, că momentul nostru a sosit.

Ai în tine acea sămânţă de a fi extraordinar pe toate planurile, inclusiv pe planul fizic.

Ştii că poţi, simţi că poţi şi mai ales, simţi că vrei. Şi vrei acum.

Dar, plăteşte preţul pentru a fi un campion. Constanţă, perseverenţă zilnică, răbdare.

Sincer, ce mai aştepţi? Rutina începe cu primul pas.

Înscrie-te în Programul online de 90 de zile al Școlii de Slăbit

Programul de 90 de zile îți oferă tot ce ai nevoie pentru a reuși în a da kilogramele jos și pentru a-ți transforma viața pentru totdeauna.

Îți reamintesc ce primești în program:

🍎 24 module video (72 de lecții în total)
🍎 Emailuri zilnice
🍎 Jurnal alimentar online, monitorizat de echipa de dieteticieni SDS
🍎 Grup de suport pe Facebook
🍎 Provocări de grup lunare
🍎 Sesiuni de Q&A pe Zoom, săptămânale
🍎 Ore de coaching 1-1​

Înscrie-te acum în Programul online de 90 de zile, aici – www.scoaladeslabit.ro/90zile

Ne vedem în program,

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top