Skip to content
Slăbitul Este Simplu, dar Nu E Ușor

Slăbitul Este Simplu, dar Nu E Ușor

​Unde ascunzi cel mai bine niște ochelari? Pe nas!

Unde ascunzi cel mai bine o cheie? În mijlocul mesei.

Unde ascunzi cel mai bine o soluție pentru slăbit? În simplitate și lucruri evidente.

Am scris multe articole, despre alimentație, soluții imediat aplicabile despre cum să slăbești, împărțite pe mese, pe categorii alimentare, am vorbit despre ordinea în care este optim pentru corpul uman să consume alimentele și cum să fie acestea combinate. Și totuși primesc pe bandă rulantă întrebarea: Ramona, cum fac să slăbesc?

Partea și mai amuzantă este că de fiecare dată când am seminarii în care vorbesc despre energie, despre sănătate, despre slăbit, oamenii se așteaptă să vin cu niște soluții exotice, noi, care cu siguranță sunt foarte rare și foarte eficiente.

Pentru că așa funcționează creierul uman. Are nevoie de provocări, are nevoie de lucruri care sună sofisticat pentru a fi credibile.

Dacă este sofisticat, cu siguranță e o știință întreagă acolo și atunci pot avea încredere.

O floare nu are nevoie de soluții sofisticate pentru a înflori. Îi trebuie apă și lumină.

Nici organismul uman nu are nevoie de soluții sofisticate pentru a scăpa de surplus, de lentoare, de oboseală. Are nevoie de lucrurile simple, care sunt compatibile cu modul în care el este proiectat de Mama Natură.

Este o expresie în planul senzualității care spune: Când te sui în pat, lași mintea la marginea patului. Ai deja tot ce îți trebuie în instinctul tău, pentru a trăi acel moment din plin.

Fix același lucru se aplică slăbitului. Lasă mintea la marginea patului, dacă vrei să slăbești.

Nu mai căuta soluții sofisticate.

Ceaiuri minune,  rețete stricte la ore fixe, combinații doar de inventatorii lor înțelese, pastile care să facă munca în locul tău, shake-uri dezvoltate de NASA care suprascriu ADN-ul și te slăbesc când respiri, o industrie mondială imensă care îți hrănește insecuritatea și apoi îți oferă soluția la pachet: pachetul de slăbit.

Ai observat că într-o revistă de femei, ai la pagina 10 un articol de genul „Acceptă-te așa cum ești”, apoi la pagina 15 un articol cu „Cea mai delicioasă prăjitură pentru weekend”, iar la pagina 20 un articol „Scapă de kilogramele în plus și devino alt om”?

Așa se învârte lumea, iar tu ești clientul perpetuu al produselor alimentare, alternate cu produse de slăbit.

Te-ai jucat vreodată în copilărie jocul învârtitului? Când te învârteai pe loc până amețeai?

Ce făceai când amețeai? Te opreai și te așezai jos să simți pământul sub picioare, să simți punctul de reper, să te echilibrezi.

Jocul acesta al produselor alimentare gustoase și pline de calorii, alternate cu ofertele de produse și diete de slăbit, alternate cu suplimente alimentare și programe sportive, nu te-au amețit?

Ce faci când amețești? Cauți Pământul, cauți centrul, cauți reperul corect. Iar reperul corect nu va fi niciodată în afara ta.


​Reperul corect trebuie să se formeze în tine, în educația ta, în modul tău de a gândi și de a înțelege lucrurile.


Natura este simplă și eficientă! Iar corpul uman răspunde la soluțiile aliniate cu felul în care a fost proiectat de Natură.

Orice ocol, că se numește dietă hiperproteică, regim hipocaloric, forțare la sală, diete pe grupe sanguine sau alte invenții alambicate, orice deraiere de la simplitatea francă și autentică a fiziologiei corpului uman va veni cu un preț!

Prețul poate fi variația yo-yo a greutății, deteriorarea sănătații, oboseala cronică sau îmbătrânirea biologică înainte de vreme.

Formează-ți o alimentație cât mai compatibilă cu corpul tău și corpul te va răsplăti la orice vârstă!

Omul este singura ființă care se scarpină cu mâna stângă la urechea dreaptă, pentru că nu are încredere decât în soluțiile sofisticate.


​Rețeta slăbitului autentic, sănătos și permanent este atât de simplă încât îți pune la încercare mintea.


​Cum, ceva atât de simplu să fie soluția atâtor ani de căutări, atâtor încercări eșuate, atâtor frustrări care m-au consumat sufletește?

Da, pentru că toată viața ai fost într-un carusel, ai fost în jocul învârtitului pe loc. Toată viața ai fost clientul cuiva.

Știi cine te-a menținut în acest cerc vicios? Nu, nu producătorii de soluții și diete de slăbit, ei nu au făcut decăt să răspundă unor nevoi comerciale.

Tu ești singurul autor al problemei tale. 

Tot tu ești singurul care poate rezolva situația.

Eu te pot învăța cum, dar tu acționezi, tu îți asumi această conștientizare, această educație.

Slăbitul este o provocare sufletească, nu o provocare fizică. Tocmai pentru că mintea este intermediarul care are tendința de a complica totul.

Dar când lași mintea la marginea patului și accepti că lucrurile sunt simple, găsești și ochelarii de pe vârful nasului și cheile din mijlocul mesei și soluția pentru slăbit în mijlocul ogrăzii tale.

 

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top