Skip to content
Slăbitul Sănătos și Energia

Slăbitul Sănătos și Energia

Dacă este să te întreb despre lucrul pe care îl au în comun toate fiinţele, despre lucrul care face evoluţia posibilă, vindecarea posibilă, slăbitul posibil, emoţiile posibile, mişcarea posibilă, Viaţa posibilă, care ar fi acela?

Este Energia!

Slăbitul tău, pentru că acesta este subiectul zilei, este direct condiţionat de Energia ta.

Vrei să te eliberezi de surplusul de kilograme, de lentoare, de colăcei, de numerele mari la haine, pe toate trebuie să le priveşti prin prisma Energiei şi îţi voi explica de ce.

Corpul tău este un organism creat să evolueze, să supravieţuiască, să înflorească. 

Alimentele pe care le consumi sunt informaţie, sunt energie, de o vibraţie mai înaltă sau mai joasă.

Este în ADN-ul tău să fii sănătos, suplu, energic, pentru că ţine de instinctul de supravieţuire. Dar cineva pune beţe în roate organismului şi acesta devine lent, cu o sănătate mai mult sau mai puţin afectată, supraponderal, obosit, mai puţin fericit.

Cine este autorul? Tu eşti, chiar şi în necunoştinţă de cauză.

Nu este vina ta că ai obiceiurile proaste pe care le ai. Dar vrei să îţi asumi schimbarea lor în bine?

Nu este vina ta că soluţiile pe care le-ai încercat până acum nu au funcţionat. Dar vrei să înţelegi de ce nu aveau cum să meargă vreodată?

Nu este vina ta că te afli într-un cerc vicios cu silueta, energia şi sănătatea. Dar vrei să munceşti, fizic şi psihic pentru un alt Tu?

Corpul tău ştie deja ce are de făcut, doar că el este mereu într-o cursă contra-cronometru, cu munca pe care i-o impui tu.

Povestea succintă a corpului tău este următoarea: tu ai o reţea de vase de sânge de aproximativ 90.000 de km, suficient cât să înconjori Ecuatorul de 2 ori. Sânge, însă, ai aprox 5 litri. Intuiţia şi logica îţi spun că nu ai cum să irigi simultan 90.000 km de vase de sânge cu doar 5 litri de sânge.

Corpul tău va iriga întreg organismul într-un interval de 8 minute, parcurgând secvenţial toate zonele din corp.

Ei, aici apare provocarea.


Digestia, ca si proces biologic,este cel mai mare consumator de energie din corp.


Când mănânci ceva, orice, aproape 60% din sângele tău se concentrează în zona abdominală, irigând suplimentar organele implicate în digestie.

Nu întelege greşit. Scopul digestiei este să îţi furnizeze energie, însă aceasta se întâmplă abia când nutrienţii au ajuns la celule şi când combustibilul este ars pentru a crea acea Energie.

Până se întâmplă asta, însă, procesul digestiei este un consumator de energie, iar nu un furnizor de energie.

Considerând că, în paralel cu acest sânge blocat pe digestie, mai este şi creierul, care în permanenţă are amanetaţi 20%din sânge, pentru irigarea cu oxigen şi substanţe nutritive, înseamnă că organismului îi mai rămân 20% pentru alte procese, cum ar fi detoxifierea, arderea grăsimilor suplimentare, etc.

Întrebarea pentru tine este: Cât timp vrei tu să ţii blocaţi 60% din sângele tău pentru digestie? O oră? Două? Nouă?

Pentru că atunci când corpul digeră, corpul nu are timp să se repare, să se regenereze, să slabească.


Grăsimea este un obstacol pentru corpul tău, de care el vrea să scape.


Dar pentru asta, trebuie să nu mai digere atât de mult, atât de des.

Slăbitul sănătos, de care tot vorbim în Şcoala de Slăbit, este acel slăbit în care corpul primeşte Energia necesară să se ocupe de întinerire şi regenerare, în care nu mai are tot timpul, ca şi ocupaţie principală, digestia.

O mare parte din grăsimile stocate în corpul tău există acolo pentru că organismul tău nu s-a putut ocupa de curăţenia lor, de ars caloriile în plus, de aruncat afară toxinele, deoarece era ocupat să…digere.

Aici este schimbarea de care îţi vorbeam mai sus, când te întrebam de asumarea acesteia.

Pentru că, înainte de a învăţa să mănânci altfel,  trebuie să înveţi să gândeşti altfel, să înţelegi altfel.

Cum ai dori tu să ai un corp “siluet” şi sănătos, dacă nu este şi mintea “siluetă” şi sănătoasă?

Prima şi cea mai importantă lecţie de înţeles este că organismul tău va pune mereu pe primul loc supravieţuirea ta. Că Energia este direcţionată în funcţie de priorităţi şi că, atunci când digestia intră în scenă, nimic nu mai contează. Doar stresul poate bloca digestia, tot din mecanisme ce ţin de supravieţuire.


​Slăbitul sănătos cere Energie, pentru a duce la întinerirea biologică.


​Pentru că nu este suficient să arzi acele grăsimi. Iar soluţia cea mai la îndemână nu este să bei băuturi energizante, ci să minimizezi pierderea de energie pe digeste.

Cu cât ceea ce mănânci este mai simplu şi mai uşor de digerat, cu atât ţii mai puţin timp blocat sângele pe digestie, cu atât mai repede ajung nutrienţii la celule, cu atât mai repede este combustibilul folosit şi transformat în Energie.

Aşa cum tu ai nevoie de Energie pentru a face toate lucrurile bine şi la muncă şi în familie şi faţă de tine, la fel se întâmplă cu organismul tău.

Are Energie? Va face de toate, va călca, va spăla, va reînnoi ţesuturi şi va arde grăsimile în plus, pentru că scopul lui este să îţi fie ţie bine!

Nu are Energie? Le va face pe toate pe jumătate, în funcţie de ce arde mai tare. Iar stresul şi digestia, mereu ard cel mai tare. În timp ce talia ta si colăceii sunt ultimul lucru pe lista de priorităţi.

Când înţelegi cum gândeşte corpul tău şi cât de eficient gândeşte, vei căpăta nu doar un respect profund faţă de el şi faţă de Natură, dar vei reuşi să amuţeşti criticul din mintea ta care e veşnic nemulţumit de tine şi care nu înţelege că organismul mereu îţi apără interesele.

Totul se înţelege progresiv, însă, pornind de la această primă lecţie despre priorităţile corpului tău şi energia pierdută pe digestie, cam câtă Energie crezi că consumă digestia unui hamburger? Dar a unei portocale? Dar a celebrului bulz românesc?

Iar când îţi vei privi data viitoare farfuria şi conţinutul ei, te vei întreba oare, câte ore ţii tu blocaţi 60% din sânge pentru digestie, în loc să foloseşti acea Energie internă pentru slăbit şi întinerire?

O primă bucăţica de puzzle am stabilit-o. Ţine-o minte, pentru că toate se leagă între ele.  Trebuie doar să primenim mintea, înainte de a primeni corpul.

Toate drumurile duc la Simplitate. Toate drumurile duc la Energie.

Să simplificăm, zic.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top