Skip to content
Setarea Mentală sau Cum să Fii Tot Timpul ”pe Poziții”

Setarea Mentală sau Cum să Fii Tot Timpul ”pe Poziții”

Într-o cură de slăbire, partea din farfurie este cea mai uşoară de realizat. Partea dintre urechile tale, adică ce se petrece în capul tău şi felul în care treci prin acest proces, acolo este provocarea.

Setarea mentală, felul în care tu “apuci taurul de coarne” în fiecare zi, atitudinea ta faţă de provocările zilnice, fac diferenţa între reuşită şi nereuşită.

Cel mai uşor lucru pe care îl poţi face pentru a schimba în bine atitudinea ta în această cură de slăbire este să schimbi unghiul din care priveşti lucrurile. Asta deoarece creierul tău, care funcţioneză după un principiu simplu de “tu întrebi, el răspunde”, poate fi forţat să îţi găsească soluţie la orice lucru pe care tu îl consideri o problemă.

Creierul este un instrument de găsit soluţii

De exemplu, dacă problema ta este timpul, în loc să îţi spui singur răspunsuri prefabricate, de genul “Nu am timp să fac sport”, mai bine întreabă creierul “Cum pot face să am timp de sport?” sau “Unde strecor un pic de sport?”

Când ai în faţă o problemă, în loc să te uiţi la cât de dificilă este acea problemă, întreabă-ţi creierul “Cum pot rezolva eu această situaţie?”  

Nu accepta vreodată ca şi răspuns final “Nu pot” sau “Nu ştiu”. Întotdeauna trebuie să găseşti o portiţă, dar asta o poţi face doar cu agenda în faţă, calculând şi organizând în avans timpul tău limitat.

Când îţi vine să spui “nu se poate” sau “nu ştiu”, insistă şi întreabă-te “totuşi, dacă ar exista o soluţie, care ar fi aceea?”  

Exemplul 1:

Îmi spunea cineva deunăzi că nu poate face sport pentru că ai săi copilaşi îi consumă tot timpul disponibil şi nu are timp şi pentru sine.

Întrebarea este “Ce poate face aceasta mămică pentru a face, totuşi, sport şi a sta cu copiii?” Răspunsul pare firesc: “Atunci fă sport împreună cu copilaşii tăi şi o luaţi ca pe o joacă împreună.”

Exemplul 2:

Nu pot să mă abţin de la dulciuri.

Vezi? Deja ţi-ai dat verdictul, când ai spus “Nu pot”. Schimbă această afirmaţie şi întreabă-ţi creierul “Ce aş putea face eu să mă abţin de la dulciuri azi?” Vei găsi un răspuns: Că mănânci 1 linguriţă de miere şi te recompensezi diseară pentru că ai rezistat, că te ridici în momentul acela de la birou când simţi că nu mai rezişti şi faci o plimbare pe afară 5 minute și te aeriseşti, că te scufunzi în muncă şi îţi spui că e doar o fază trecătoare, totul este să nu spui “Nu pot” sau “Nu ştiu”. Ci doar “Cum fac eu să pot?”

În acest fel, zi după zi, vei vedea că acel “Nu pot” se transformă în “Pot, acum puţin, mâine puţin…şi rezultatele se adună”.

Acel “Nu ştiu” se transformă în “Nu ştiu încă, dar uite că deja învăţ”.

Ori de câte ori refuzi să accepţi expresiile “Nu pot” sau “Nu ştiu”, încrederea în tine şi forţele tale cresc. Cu fiecare nouă provocare, devii mai capabil să găsești soluţii şi mai mulţumit de faptul că se poate.

Totul este o problemă de perspectivă. Perspectiva lui “Nu pot ” versus “Cum fac să pot, totuşi?”

Aşa treci peste ziua de azi, peste pofta de dulce, peste oboseala care te îmbie să nu faci sport, peste credinţa că nu ai timp (chiar nu ai? sau l-ai luat pe “nu” în braţe?) , şi tot ce mai apare în fiecare zi.

Aşadar, trage aer în piept şi ia fiecare zi aşa cum vine, cu problemele şi cu soluţiile pe care tu le găseşti şi le aplici, dacă ai încredere că se poate.

Se poate! Şi într-o cură de slăbire şi în viaţa de zi cu zi. Se poate să devii maestru în a găsi soluţii potrivite pentru tine.

Trebuie doar să te întrebi: Cum fac să…? Şi să nu accepţi vreodată răspunsurile “nu ştiu” sau “nu pot” ca şi răspusuri finale.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top