Skip to content
Prietenul la Dietă se Cunoaște

Prietenul la Dietă se Cunoaște

În veşnica luptă cu kilogramele, de câte ori ai spus “lasă, mănânc acum ce-mi place, că de mâine oricum o să mănânc doar ce trebuie.”?

Mâncatul de “la revedere” este cel mai seducător moment, când contempli ideea de a te apuca de slăbit de mâine.

Ai observat, totuşi, că este o păcăleală nesfârşită? Că, iremediabil, o ţii din “la revedere” în “la revedere”, şi că s-au adunat ani de zile de când zici că începi sau că, de data asta, te ţii până la capăt de o dietă?

Slăbitul are doar un procent mic de-a face cu regulile alimentare. Da, când regulile alimentare sunt sănătoase şi bine gândite, te întineresc de-a dreptul. Însă slăbitul în sine, are de-a face cu un singur lucru: cât de mult îţi doreşti asta şi ce preţ eşti dispus să plăteşti?

Îţi doreşti mult, spui tu? Dar dacă ieri sau azi ai mâncat din nou de “la revedere” , însemnă că nu îţi doreşti chiar atât de mult sau că încă nu ţi-ai format o voinţă atât de puternică încât să parcurgi acest drum singur.

Implicarea, hotărârea, rezistenţa la tentaţii, depăşirea oboselii şi a celorlalte obstacole, refacerea unei energii de om tânăr, organizarea timpului limitat, toate sunt lucruri care se învaţă din mers. Dar puţini şi binecuvântaţi sunt cei care le învaţă singuri.

Slăbitul sănătos este eminamente o călătorie psihică, abia apoi una fizică. Pentru că te schimbi tu în bine, ca om, cel puţin la fel de mult precum te schimbi fizic, atunci când urmezi o cură de slăbire compatibilă cu corpul tău.

Reguli de slăbit există pe toate drumurile. Dar, ca la medicamente, câţi dintre noi citesc şi efectele adverse?

Dacă ai mai încercat să slăbeşti, dar ai acumulat la loc totul, în timp, este oare firesc să crezi că ceva nu faci bine?

Nu, nu este doar de la prea multă mâncare.


O cură de slăbire forţată, care nu respectă chimia internă o corpului tău, predispune chimic corpul la îngrăşarea ulterioară.


Depui mult mai uşor grăsimi după o cură de slăbire făcută după ureche sau doar pentru că este “la modă”.

De ce asta? Pentru că o slăbire forţată, care aruncă în joc doar rezultate rapide, dar nu îţi prezintă şi “efectele adverse”, îţi va acidifia organismul. Iar un organism acidifiat, va depune uşor grăsimi, pentru a se autoapăra.

Te-ai gândit vreodată că surplusul de grăsime pe care îl porţi cu tine este rezultatul instinctului de autoapărare al corpului tău?

Sună complicat?

Nu.

Sună doar dificil de acceptat.

Aici se întâmplă unul din cele mai frumoase lucruri din Şcoala de Slăbit.

Fiecare “spiriduş” al şcolii, spiriduş fiind denumirea celor din program datorită energiei crescute, trece la începutul programului prin 3 zile de evaluare alimentară, în care nu schimbă nimic în alimentaţie.

Acele 3 zile nu sunt doar pentru mine, pentru a vedea cu ce obiceiuri sau dependenţe alimentare vii în program, ci mai ales pentru tine, pentru a avea parte de “surpriza secolului”.

Tu, acelaşi spiriduş, după doar câteva săptămâni de program, eşti rugat să priveşti înapoi, la acele zile de început, şi să îţi dea cu părerea. Îţi spun cu toată sinceritatea, reacţiile sunt impresionante!

Acolo unde există educaţie autentică, există transformare pe viaţă!

De aceea, primul lucru promis în programul de slăbit este următorul: în 3 luni de zile, tu nu vei mai avea vreodată nevoie de un nutriţionist, de vreo cură de slăbire, pentru că vei deveni puternic. Atât.

Vei deveni un om educat, cu discernământ alimentar şi profund schimbat în bine, prin expunerea la informaţii valoroase, dar, în primul rând, prin faptul că tot drumul îl parcurgi însoţit, susţinut, ghidat, încurajat. Eşti ajutat să îţi descoperi şi formezi aripile proprii.

Personal, cred că unul din lucrurile cele mai amuzante care dovedesc calitatea incontestabilă a acestui program este faptul că, deşi programul oferă o garanţie de 30 de zile, în care îţi poţi primi banii înapoi dacă nu îţi place ce primeşti şi cum mă ocup de tine personal, nimeni niciodată nu şi-a cerut banii înapoi. Sper că nu am cobit acum 🙂

Unul din spiriduşii şcolii, care este încă în program şi a dat deja peste 13 kg jos, îmi spunea după o lună:

“De altfel tu eşti primul coach pe care îl accept în viaţa mea şi singurul motiv pentru care am acceptat să intru în program a fost stilul tău de a comunica. Extrem de haios, optimist, cald dar profesionist totodată. 

Îţi mărturisesc că am ales să intru cu plata lunară în program strict pe considerentul că stau 30 de zile şi atât. Nu mă aşteptam să ai o atitudine atât de bună şi profesionistă. Nota pentru tine este maximă. Preocuparea, implicarea şi metodologia pe care o arăţi cursanţilor este superbă. Keep up the good work ca să zic aşa. Ah şi să nu uit … ai un umor genial.”

Sunt multe momente, multe testimoniale în program pentru care sunt recunoscătoare şi da, este o onoare pentru mine să îmi aduc contribuţia la îmbunătăţirea considerabilă a vieţilor oamenilor. Îmi dă un sens.

Cât despre tine, om frumos, sper să îţi iei avânt şi să faci un lucru cu adevărat merituos pentru tine: să fii dispus să te schimbi la 180 de grade în bine. În Şcoala de Slăbit intri într-un mediu creat special pentru această schimbare a ta la nivel profund, atât pe plan fizic, cât mai ales sufletesc.

Slăbitul este un iceberg

Ce vezi la suprafaţă sunt regulile alimentare, doar 1/10 din acel iceberg. Sub apă, se află 9/10 din iceberg, iar acolo sunt provocările psihice, drumul transformării personale, cu suişurile şi coborâşurile sale.

Ai vrea tu oare să parcurgi acest drum înconjurat de o armată de prieteni şi de un ghid cu multă experienţă în domeniu? Este o decizie pe care, îţi promit, vei fi fericit că ai luat-o.

Pentru mine este o fericire să ajut oameni, să îi vad cum înfloresc, cum se schimbă profund în bine, cum devin mai fericiţi.

În fond, le trebuie doar un mediu proprice unde să se adune sufleteşte, să se mobilizeze, să înveţe, să fie susţinuţi, până îşi găsesc cu adevărat puterea interioară.

Îmi doresc şi pentru tine să ai parte de această transformare. Meriţi mai mult şi stai pe o mină de aur, fără să ştii. Cine te învaţă să o scoţi cu adevărat la lumină? Şi cât vei mai amâna să străluceşti cum ai putea?

 

– Ramona

Back To Top