Skip to content
Încetează să Te Mai Lupţi cu Tine

Încetează să Te Mai Lupţi cu Tine

Articolul de azi trebuia să se numească “Cum să obţii un posterior armonios”. Asta până am văzut un comentariu din grupul privat al şcolii, la o postare pe tema slăbitului accelerat până în martie, care spunea “Mă lupt cu mine…sper să izbutesc să fiu şi eu ok la început de martie!”.

Aşa că, zic să vorbim data viitoare despre posteriorul lucrat pe care ţi-l doreşti, pentru că degeaba îţi povestesc tehnic cum îl obţii, dacă te lupţi cu tine zi de zi şi este un chin să te ţii de treabă şi de slăbit.

Vorba ceea, teoria ca teoria, dar practica îţi dă de furcă.

Aşa că azi insistăm pe subiectul luptei tale cu tine.

Există o vorbă binecunoscută care spune “O să cred când o să văd”, care, în slăbit, se reformulează aşa: “O să îmi placă de mine când o să slăbesc”. Îţi sună familiar?

Aşa cum a crede în ceva doar după ce îl vezi este o abordare ineficientă, acelaşi lucru se aplică în slăbit.

A-ţi plăcea de tine după ce vei slăbi este o soluţie sigură pentru eşec. Pentru că tu culegi în fiecare zi ceea ce plantezi. Dacă ceea ce semeni este o stare de nemulţumire personală, vei propaga această stare, iar subconştientul tău “se va asigura” că vei culege ceea ce ai sădit la nivel emoţional.

Poţi spune că eşti propria ta profeţie. Te pregăteşti pentru dezamăgirea pe bandă rulantă sau pentru iubirea de sine şi pentru sărbătorirea fiecărui mic progres?

De ce crezi că în Şcoala de Slăbit spunem că slăbitul este o provocare psihică, nu fizică? Pentru că fizicul este ascultător şi capabil, dar psihicul este domeniul pe care tu trebuie să îl gestionezi corect pentru a reuşi. Dacă tot ce faci este să te lupţi cu tine, cum crezi că vei ajunge la un fizic armonios, când în interiorul tău este furtună?

Precum în Ceruri, aşa şi pre Pământ înseamnă precum în sufletul tău, aşa şi în corpul tău.

Simţi lupta ta cu tine în fiecare zi. Simţi zilele bune şi căderile pe bandă rulantă, simţi zvâcurile de voinţă urmate de episoade lungi de autosabotare, încheiate cu “botul pe labe” şi cu promisiunea fermă că, în curând, vei relua ofensiva.

Cât timp nu faci pace cu tine, la destinaţie nu vei ajunge uşor. Sau, dacă ajungi, nu vei rămâne mult timp acolo.

Ce merită să înţelegi este că o stare fizică armonioasă este relaţionată de o stare de împăcare cu sine. A nu se confunda împăcarea cu sine, cu o personalitate armonioasă 🙂 Poţi fi foarte împăcat cu tine şi să ai un mod de-a fi mai dificil de digerat de ceilalţi.

A înceta să te mai lupţi cu tine nu înseamnă să te blazezi sau să te resemnezi că aşa eşti şi aşa vei rămâne mereu.

A înceta ostilităţile cu tine înseamnă să nu te mai critici. Punct.

Fără “azi am făcut-o lată”.

Fără “nu am niciun pic de voinţă”.

Fără “nu mă mai suport aşa”

Fără “de ce nu sunt şi eu mai perseverent?”

Fără “ce gras sunt”.

Fără “nimic nu îmi vine bine”.

Fără “iar am mâncat azi mult”

Zero critici! Zero devalorizări! Zero dezamăgiri!

Cum sună? Cum te-ai simţi dacă ai trăi în starea aceasta?

Probabil îţi vine să întrebi “şi ce să îmi spun dacă nu mai mă critic? Să nu mai gândesc? Să mă ridic în slăvi după ce mănânc pizza seara?”

Mănânci pizza seara pentru că te critici!

Mănânci şi te îngrijeşti defectuos pentru că te autoîncarci cu stres inutil pe bandă rulantă, multe din aceste surse fiind pur subiective.

Da, există motive obiective de stres, din categoria serviciu şi altele practice, dar îţi propun, dacă doreşti să o scoţi la capăt cu împăcarea de sine şi cu slăbitul, să îti scrii într-un caieţel, într-un mail, pe telefon, de câte ori te critici pe zi.

3 zile! Timp de 3 zile doar scrie fiecare critică, nemulţumire, atitudine negativă pe care o ai faţă de tine, orice devalorizare personală. Inclusiv impresia generală pe care o ai despre tine, la sfârşitul zilei.

Iar peste 3 zile, priveşte-le, citeşte-le, uimeşte-te!

Te mai miri că nu reuşeşti să slăbeşti? Cu o astfel de “soacră acră” pe capul tău în fiecare zi, cred şi eu că nimic nu îţi iese.

Mintea ta vrea un răspuns la problema slăbitului acum.

Eu îţi spun că slăbitul tău nu a fost şi nu va fi vreodată o problemă. Modul tău de gândire despre tine, DA!

În Şcoala de Slăbit insistăm pe educaţie şi suport reciproc zilnic, tocmai pentru a cimenta o nouă relaţie cu tine.

Restul sunt tehnici. Restul sunt lucruri frumoase din categoria “aşa funcţionează corpul tău şi aşa îl regenerezi şi slăbeşti în acelaşi timp”. Dar fără o atitudine sucită la 180 de grade în bine, poţi primi cea mai eficientă, garantată, sigură metodă de slăbit din lume. Mai devreme sau mai târziu vei reveni la ceea ce gândeşti la nivel profund despre tine şi vei arăta asta şi la nivel fizic: de bine sau de mai puţin bine.

Aici este, ca să folosesc un clişeu, marele secret al slăbitului tău: vrei schimbare definitivă în bine? Începe cu gândirea, cu atitudinea despre tine, pentru ca fizicul să se alinieze mai apoi. Nu invers.

Tu încă îţi repeţi poezia în care o să cunoşti mulţumirea de sine când o să arăţi bine.

Încă mai crezi că toate criticile tale de acum se vor topi când vei obţine talia aceea frumoasă.

Încă mai visezi că o să fii mai fericit când o să arăţi cum acum doar îţi doreşti.

Ştii care este definiţia autoiluzionării? Să repeţi acelaşi comportament şi să speri la rezultate diferite.

Dacă simţi că eşti pregătit să depăşeşti etapa aceasta, să vorbim şi practic despre cum îţi lucrezi frumos posteriorul, talia, cum corectezi alimentaţia, cum luminezi tenul, cum rezolvi constipaţia şi kilogramele în plus, atunci pregăteşte terenul.

În loc de critică, înţelegere personală.

În loc de dezamăgire, încredere că te poţi schimba în bine.

În loc de nerăbdare, maturitate.

În loc de citit şi zâmbit la acest articol, implicare în povestea ta de schimbare şi decis ce vrei concret să faci cu tine.

Aici ai avantajul de a nu face totul singur. O nouă atitudine şi o siluetă cer implicare şi atenţie zilnică acordate ţie.

În programul de 90 de zile al Şcolii de Slăbit , primeşti toate lucrurile care ţin de schimbarea atitudinii şi aspectului tău fizic. Primeşti totul, mai puţin primul pas. Care este acela oare?

 

Accesează programul Slăbește în 90 de Zile acum!

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top