Când spui dietă, spui imediat “mâncare mai puţină”, “calorii mai puţine”, “mai puţin zahăr”, “mai…
Fii Oportunist în Slăbit
Când munceşti pentru ce îţi doreşti, durerea, disconfortul, pot dura un moment, o săptămână, un anotimp, dar la un moment dat vor dispărea.
Când renunţi, însă, sentimentul acela nu mai dispare.
Pentru a reuşi, ai nevoie să devii ca un pitbul, încăpăţânat şi oportunist cu fiecare moment în care poţi face lucrurile bine. Ocaziile de care ai nevoie pentru a mai progresa un pas sunt peste tot în jurul tău.
Trebuie să te educi să le vezi şi să profiţi de ele. Să devii un om al acţiunii imediate, nu un om al tergiversării.
Când vorbim de slăbit, ai zilnic tot ce îţi trebuie pentru a face lucrurile bine, dincolo de voinţă.
Nu există o zi în care toate circumstanţele sunt aliniate pentru a te ajuta să-ţi respecţi dieta întru totul. Astfel că trebuie să îmbunătăţeşti tot ce se poate, din mers. Este şi un proces de maturizare la mijloc, care te ajută să te rupi de iluzia că într-o zi vei face lucrurile subit doar bine şi că nu vei mai greşi ca până acum şi vei înțelege că totul in viaţa ta se întâmplă progresiv. Mai ales slăbitul.
Nu ai timp de făcut sport seara, pentru că ajungi târziu? Refuză acest verdict, acest “nu am când” şi caută alternativă. Oare îţi poţi face un pic de timp dimineaţa?
Nu ai timp să te mişti o oră? Nu renunţa la tot pentru că nu ai timp cât trebuie. Mergi din aproape în aproape. Oare ai timp 20 de minute să faci sport la tine în casă?
Este ziua colegului şi sunt prăjituri pe masă? Felicită-l şi pleacă rapid de acolo, prefă-te că ai treabă, nu rămâne să priveşti frustrat cum ceilalţi se răsfaţă, în timp ce tu negociezi cu tine cât de mult să scapi caii acum.
Eşti în oraş la pizza cu prietenii şi eşti pus în faţa faptului împlinit? Ştii că dacă mănânci acea felie de pizza, o vei mânca şi pe a 5-a. Asumă-ţi “botezul” binevoitor al prietenilor şi dă pe şleau intenţiile tale. Spune cu voce tare că eşti “la dietă” şi vei fi nevoit să mănânci altceva. Glumele ce urmează din partea lor sunt doar complimente deghizate.
Aceiaşi prieteni, la final, te vor întreba “cum ai făcut?”
Avem noi proverbiala vorbă românească “durerea de măsea, cu cât îi acorzi atenţie, cu atât doare mai tare” .
Distrează-te cu această analogie, dar fii oportunist şi foloseşte-o.
Măseaua este tentaţia la care, cu cât te gândeşti mai mult, cu atât cedezi în faţa ei.
Măseaua este prăjitura la care te tot gândeşti, sperând că totuşi n-o să sfârşeşti prin a o mânca. Pleacă cu gândul de acolo şi fă repede altceva cu mintea ta.
Măseaua este oboseala de seară ce te îmbie spre canapea. Cu cât te concentrezi pe starea aceea de moleşeală, cu atât pierzi şansa de a face ce ţi-ai propus dimineaţă. Nu te mai gândi la starea de comoditate, ci doar pune-ţi hainele de sport pe tine şi începe să te mişti.
Măseaua sunt toate momentele în care eşti pe punctul de a ceda. Nu voinţa te va ajuta să treci peste, decât în rare cazuri, ci acţiunea imediată de a face altceva (când te tentează mâncarea) sau de a nu mai amâna o secundă şi a acţiona pe loc (când vorbim de sport)
Inacţiunea se învinge prin acţiune. Ce preferi, inacţiunea perfectă sau acţiunea imperfectă?
Majoritatea celor ce vin în Şcoala de Slăbit trebuie să se folosească de “firimituri de timp”. Trebuie să se organizeze în puţinul timp disponibil şi să îşi formeze obiceiul de a folosi orice mică fereastră de oportunitate le apare în cale.
Puţini şi privilegiaţi sunt cei care sunt stăpâni pe timpul şi pe programul lor.
În Şcoala de Slăbit sunt oameni din aproape toate continentele, fiecare cu situaţia sa specială personală. Mămici care nu au timp să respire, oameni de afaceri care sunt plecaţi des în delegaţii, doctori cu ture de gardă interminabile, multe persoane care muncesc peste 12 ore pe zi, oameni cu oboseală cronică ce nu mai ştiu de unde să stoarcă încă un gram de energie pentru a face ce trebuie, şi doar un procent mic de oameni liberi să îşi organizeze timpul după bunul plac.
Tu încă mai crezi despre tine că ai o situaţie specială şi că la tine nu se poate?
Ce ar face toti aceşti oameni dacă ar accepta verdicte de genul “nu am când”, “nu mai pot”, “sunt obosit”, “nu ştiu cum”.
Răspunsurile de acest gen trebuie refuzate cu încăpăţânare şi transformate mereu în “totuşi, dacă ar exista o soluţie, care ar fi aceea?”; “totuşi, dacă ar fi să îmi fac un pic de timp, cât şi când aş putea face asta?”
Creierul este o maşinărie de oferit răspunsuri
Tu singur decizi dacă accepţi un răspuns final negativ din partea lui sau dacă insişti în continuare.
Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii, mai ales cu cei care vor cu ardoare să schimbe lucrurile în bine şi care înţeleg că schimbarea este un proces, nu un întrerupător pe care apeşi şi subit lucrurile sunt altfel.
Îmi place să lucrez cu oamenii dispuşi să înveţe să folosească orice mic avantaj le apare în cale şi care nu cred în verdictele minţii de genul “nu pot, la mine nu merge”
Nu există lift către succes. Nu există lift către acel tu la care visezi de atâţia ani. Trebuie să o iei pe scări.
Slăbitul, reenergizarea profundă, educaţia, discernământul alimentar, încrederea în sine şi mulţumirea că ai reuşit, senzaţia aceea de suflet uşor, devin posibile când tu eşti dispuspus să munceşti pentru ele şi să profiţi de orice fereastră de oportunitate care te ajută să faci lucrurile bine.
Supriza cea mai mare care te aşteaptă va fi să descoperi că slăbitul, care te bântuie ca o umbră de atâta timp, este doar cea mai dulce cireaşă de pe tort, în comparaţie cu transformarea ce ţi se întâmplă în acest program.
Toate se află în tine. Şi reuşita, şi eliberarea de nemulţumirile personale, şi forţa de a te schimba complet în bine şi de a simţi că poţi muta munţii din loc.
Cât vei mai amâna să le scoţi la iveală? Să te scoţi la iveală.
Descoperă toate detaliile programului și înscrie-te acum
Ne vedem înăuntru,
– Ramona