Skip to content
De Ce Te Ajută Apa să Slăbești?

De Ce Te Ajută Apa să Slăbești?

Te ajută apa să slăbeşti?

Normal că da, îmi spui.

Toată lumea ştie că trebuie să bei multă apă, dacă vrei să slăbeşti.

Omul modern este un personaj tare pitoresc. Bun la teorie, dar mai îndărătnic la practică.

Nu de informaţie duce lipsă, ci de ghesul acela interior, care să-l facă să acţioneze şi să fie constant în acţiunea sa. Omul începe ceva, arar continuă şi sporadic termină ce a început. Mai ales în slăbit.

De aceea unul din lucrurile care mă amuză cel mai tare în Şcoala de Slăbit este faptul că reuşesc să conving oamenii să facă ce ştiau dintotdeauna şi să facă până la capăt: să mănânce într-un anumit fel mai sănătos, să îşi facă mişcarea, să ţină capul sus şi inima şi mai sus, să îşi bea apa, să fie organizaţi şi răbdători cu schimbarea de sine.

Nimic ieşit din comun, însă aici e tot farmecul: Cum faci un om să îmbrăţişeze, o dată pentru totdeauna, simplitatea şi eficienţa lucrurilor naturale.

Revenind la apă, ce are „dezavantajul” de a fi prea evidentă şi devenind uşor ignorată în procesul slăbirii, dă-mi voie să vă fac cunoştinţă mai îndeaproape, poate vă împrieteniţi şi ieşiti mai des la un pahar împreună.

Şi nu, pentru a te împrieteni cu apa, nu ne uităm la apă, la cât de poleită cu aur este, ci la tine, la dorinţele tale şi la calea prin care poţi să faci să-ţi fie mai bine. Mult mai bine.

Citeşti acum un articol din Şcoala de Slăbit.

Hmmm… să afirm că sănătatea şi silueta obţinută în mod sănătos sunt printre interesele tale, nu ar fi departe de adevăr, aşa-i?

Dar pentru a bifa aceste deziderate personale, nu te mai uita la ustensilele exterioare, uită-te la tine.

Când cauţi soluţia doar în afara ta, ajungi la celebrele diete fulger, sport până-ţi sar fulgii şi tuleiele, ceaiuri şi băuturi de slăbit intens publicizate şi, în general, orice înseamnă „altcineva sau altceva, care să se ocupe de problema mea. Numai eu nu, pentru că nu ştiu cum”.

Ca într-o pildă bătrânească, îţi spun că soluţiile au fost şi mereu vor fi la tine, sub nasul tău.

No, hai să vezi cum este cu apa.

Corpul tău este scăldat de Viaţă, este Energie în continuă mişcare şi transformare.

Corpul tău nu are astâmpăr.

Este un constructor neobosit, care se renovează şi se întreţine singur pe bandă rulantă, indiferent că stăpânul doarme sau joacă pe la nunţi.

Tu ştii una şi bună: vrei să te simţi bine în corpul tău şi ştii, instinctual, că o siluetă sănătoasă înseamnă, de fapt, mai multă libertate de mişcare, mai multă Viaţă, mai multă satisfacţie şi bucurie personală. Mai multă simţire, în orice.

Dar, spre deosebire de copilărie, când primeai cam tot ce doreai pe tavă, fără să asuzi pentru acel lucru, la maturitate, mama ei de treabă, nu prea mai vine nimic gratis. Totul se întâmplă prin tine, prin implicarea ta şi cu un preţ, că vorbim de timp, efort, bani, strâns din dinţi, etc.

Corpul tău se ocupă de tine, dacă te ocupi şi tu de el. Începe cu apa.

Scopul lui este să îţi meargă bine, cât mai bine, în condiţiile pe care i le oferi.

Tu îţi doreşti să te simţi odihnit dimineaţa, iar dacă te-ai culcat cătrănit şi cu niscai dureri de cap, vrei dimineaţă să fii ca o floare de proaspăt.

Vrei dimineaţă să mergi în locuri sfinte, ca să te simţi mai uşor. Vrei să ai chipul odihnit, să nu strâmbi din nas când te uiţi în oglindă. Vrei burtica să fie uuun pic mai mică decât părea a fi aseară şi vrei să simţi că ai destulă energie în tine pentru a trăi cu spor încă o zi din viaţă. Vrei să nu te doară nimic, să îţi meargă uşor şi să fii mulţumit cu tine. Toate acestea se întâmplă doar într-un corp bine hidratat.

Trupeşte, ai deja tot ce îţi trebuie pentru a întineri biologic, pentru a scăpa de oboseala cronică şi de orice surplus de greutate.

Energia ta multă sau puţină depinde de cât de bune sunt arderile tale, de cât de uşoară şi calitativă este digestia ta, de cât de eficientă este curăţirea, detoxul tău zilnic, şi de cât de bine eşti hidratat. Toate se întâmplă prin intermedierea apei.

Absolut fiecare proces de la nivel celular cere…apă!

Ştiai, de exemplu, că doar digestia ta cere în jur de 8L de apă?

De unde atâta apă, când tu abia ai băut 2 pahare toată ziua? Din reciclare!

Corpul îşi reciclează apa pentru toate procesele din corp şi doar o parte o aruncă „la canal” sau prin transpiraţie, din motive de igienizare internă.

Fiecare proces celular, la care nu te gândeşti, dar pe care îl simţi, prin claritatea gândirii sau, invers, prin senzaţia de creier în ceaţă, prin energia care îţi dă aripi sau, invers, prin lentoare şi picioare de plumb şi tot ce ţine de starea ta bună sau obosită, toate duc la apă şi depind de apă.

Cum îţi este ţie când se opreşte apa de la reţea?

Intră subit totul în pauză? Şi gătitul, şi duşul, şi udatul florilor, şi spălatul geamurilor, etc. La fel în corpul tău, totul este frânat şi se întâmplă încet şi ineficient dacă nu există destulă apă de rulaj.

Crezi că te îngraşi uşor? Păcăleală! Probabil că nu bei destulă apă!

Simţi că eşti obosit şi te doare capul? Păcăleală! Probabil că nu bei destulă apă!

Crezi că ai metabolismul lent? Păcăleală! Probabil că nu bei destulă apă!

Oglinda începe să îţi arate vârsta? Ai ghicit, probabil că nu bei destulă apă!

Ca să îţi dovedesc simplu şi fără loc de „negocieri”, ce efect imediat are apa, încearcă mâine următorul lucru: primul lucru dimineaţă, după ce te-ai spălat pe dinţi, pe faţă, ia o cană mare de apă, de 0.5L şi bea-o pe îndelete, în 5-10 minute, gură cu gură.

Spune-mi, atunci, la faţa locului:

Cum ţi-e mintea, mai limpede?

Cum este buimăceala de dimineaţă? S-a risipit cumva?

Cum sunt intestinele? Dau semne că vor să se elibereze fără cafea?

Cum îţi este privirea, mai vioaie?

Cum ţi-e sufletul?

Parcă ai prins un pic de viaţă?

Gândeşte-te la apa pe care o bei ca la un izvor care rămâne cristalin şi curat, dacă bei suficientă apă, sau care ajunge încărcat şi nămolos, dacă forţezi corpul să tot recicleze aceeaşi apă la nesfârşit, doar pentru că tu crezi că nu ţi-e sete.

Setea este un sport care se învaţă.

Cu cât bei mai multă apă, în limita a 33 grame per kg corp, cu atât toate procesele tale interne, energia ta, arderea de grăsimi, au apă suficentă la dispoziţie şi se pot eficientiza.

Cu cât te laşi păcălit de iluzia lui „nu mi-e sete”, cu atât arderile se minimizează, metabolismul încetineşte, toxinele se acumulează , grăsimea nu poate fi arsă şi toate, în corpul tău, se întâmplă cu viteza melcului.

În funcţie de cum te hidratezi, în corpul tău lucrurile se întâmplă cu sprinteneala unui izvor curat de munte sau cu lentoarea unui lac stătut şi tulbure.

Este atât de simplu.

Viaţa este dinamism, viaţa ta nu stă pe loc.

De ce să ţii toată prospeţimea din tine pe loc pentru că crezi că nu ţi-e sete?

Te ofileşti fără să ştii, când corpul tău are în instinct să fie proaspăt şi mereu plin de vigoare.

O prietenă bună are o vorbă: „Sticla de apă să fie prelungirea mâinii tale”

Apelează la acest truc, cară o sticluţă de apă după tine, oriunde te duci, bea cantitatea corectă de apă, aşa cum te-am învăţat …şi lasă apa să îşi spună cuvântul.

Fără intermediari, fără Ramona care să îi facă reclamă, să te convingă să te hidratezi mai cu spor, deşi asta facem în Şcoala de Slăbit, înveţi să corectezi totul în alimentaţia ta şi în îngrijirea personală corectă.

Natura îţi vorbeşte prin apă, dar nu o lăsa să vorbească la pereţi.

Prin intermediul apei, Viaţa ajunge în toate cotloanele trupului tău.

Oare ce parte din tine ai vrea să revigorezi mai întâi?

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top