Skip to content
De câți ani amâni silueta?

De câți ani amâni silueta?

De câți ani amâni silueta?

Dacă te întreb cum crezi că va fi viitorul tău, îmi vei spune că va fi mai bun decât prezentul?

Că tu vei fi mai bine, mai mulţumit de tine, că vei fi rezolvat lucrurile care acum te incomodează?

Speri la asta!

De fapt, te bazezi pe asta!

Dumnezeule, ar fi cazul să fie aşa, nu?

Majoritatea oamenilor sunt convinşi că viitorul lor va fi mai bun decât prezentul. Şi tu gândeşti la fel?

Unul din secretele oamenilor de succes este următorul: ei au înţeles faptul că viitorul lor este cât se poate de asemănător cu prezentul lor. Că cine se culcă pe urechea unui viitor mai bun, are toate şansele doar să repete prezentul.

De ce spun asta?

Pentru că viitorul tău este făcut din ziua ta de azi!

Din obişnuinţele tale de azi.

Din comportamentul tău de azi.

Din gândirea ta de azi.

Din atitudinea ta de azi.

Din acţiunea ta de azi.

Din delăsarea ta de azi.

Viitorul tău va fi cât se poate de asemănător cu prezentul tău, şi ţi-o spun cu toată dragostea!

Nu este un verdict, ci o predispoziţie ce se manifestă în fiecare zi în care nu îţi iei “soarta în mâini”, să duci lucrurile în direcţia dorită de tine.

Se aplică în carieră, în relaţie, în sănătate, în slăbit, în educaţie, în distracţie, în ce vrei tu.

Destul de rar scriu articole în care tonul este atât de direct şi fără menajamente. Aşa de mult iubesc să lucrez cu oamenii, dar aşa i-aş şi scutura de umeri pe unii dintre ei, care tot cred în neputinţa personală de ani şi ani de zile (a se citi lipsă de voinţă, lipsă de timp, lipsă de energie, lipsă de orice).

Unde există o rădăcină adâncă, o iluzie veche întreţinută, ori scuturi bine lucrurile şi le schimbi din capul locului, ori perpetuezi situaţia la nesfârşit.

Iluzia viitorului mai bun îţi dă forţă să suporţi prezentul incomod…şi tu ştii deja la ce aspecte mă refer, unde perpetuezi şi tu la nesfărşit lucrurile, doar pentru că ştii tu sigur că într-o zi va fi mai bine.

Lucrez cu oameni din toată lumea şi cunosc imediat un om, cam “prin ce ape se scaldă”, după câteva zile de monitorizare 🙂 De aceea şi “dau din casă”, când îţi spun că secretul, tot secretul reuşitei, constă din a înţelege că dacă nu te schimbi azi, nu te vei schimba nici mâine, nici poimâine.

Dar tu vei crede în continuare că viitorul tău va fi mai bun, cel puţin în privinţa siluetei şi vitalităţii tale.

Nu poţi schimba lucrurile peste noapte la 180 de grade. Dar poţi să dai o altă direcţie peste noapte, poţi să ai o altă atitudine peste noapte, altă implicare în viaţa ta, nemaicăutând “ieşirea rapidă” din orice situaţie neplacută, cum este clasica situaţie a kilogramelor în plus, pe care le porţi cu tine.

Chiar aşa, de câţi ani porţi aceste kilograme?

Până când vrei să continui asta? Ştiu, nu pentru mult 🙂

Dacă te-aş întreba prieteneşte, la o ceaşcă de ceai, unde te vezi peste 3 luni cu silueta, cu tine în general? Parcă te şi vezi cu ochii minţii, vei fi mai bine, mai implicat, deja avansând în direcţia dorită de tine. Doar vorbim de 3 luni. Nu ai cum să rămâi în acelaşi loc.

Te cred, chiar te cred.

Te cred că asta îţi doreşti.

Dar… în urmă cu 3 luni, unde erai? Cumva în acelaşi punct?

Dacă te întrebam în urmă cu 3 luni întrebarea de mai sus şi îţi spuneam “peste 3 luni vei fi la fel”, te-ar fi deranjat.

Te-ai fi deranjat, tu pe tine, la ideea că o să stagnezi în privinţa dorinţelor tale.

Viaţa e frumoasă, viaţa e preţioasă, dar viaţa nu se schimbă, dacă tu nu te schimbi.

Iar tu nu te schimbi, până nu te schimbi…azi!

Acesta este secretul reuşitei.

Urmăresc oameni care s-au autodepăşit, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional, care au poveşti de succes în toate domeniile, oameni care inspiră oameni, oameni care ajută oameni, care aduc valoare în lumea asta!

Îi ascult vorbind, împărtăşind din experienţa lor….iar firul roşu al atitudinii lor se vede imediat: indiferent ce vrei de la tine şi de la viaţa ta, comportă-te acum, azi, ca şi când deja se întâmplă lucrurile! Fii astăzi în joc! Nu te baza pe ziua de mâine! Nu mai amâna.

Amânare însemnă anulare.

Nu e uşor. A da o altă direcţie vieţii tale este costisitor, inclusiv sufleteşte. Cere timp, cere efort, cere implicare, cere bani, cere reînnoirea intenţiei pe bandă rulantă.

Cel puţin în privinţa slăbitului şi a re-educării obiceiurilor alimentare, a preferinţelor alimentare, a depăşirii slăbiciunilor comportamentale, îţi trebuie nu doar hotărâre, ci şi o sursă constantă de “reîmprospătare a forţelor”. Aşa funcţionează natura umană.

Suntem sclavii obiceiurilor pe care le tolerăm, iar ele se propagă mai departe şi creează….acel viitor “mai bun” în care credem. Aşa funcţionează autoiluzionarea. Se hrăneşte cu amânare şi cu “speranţa în mai bine”.

Alimentaţia, activitatea fizică, părerea despre tine, modul în care te tratezi şi te evaluezi, comportamentul tău, toate ţin de obişnuinţele pe care le întreţii şi le propagi.

În Şcoala de Slăbit înţelegem foarte bine aceste alunecuşuri ale minţii. Înţelegem iluzia lui “o să fie mai bine”.

Cu blândeţe, dar cu decizie, le îndreptăm, le corectăm, le schimbăm.

Dar trebuie să fii în joc. Nicio schimbare personală nu se întâmplă cu tine “pe margine”.

Peste 1500 de oameni şi-au schimbat viaţa în bine cu ajutorul Programului de 90 de zile.

Peste 1500 de oameni au un viitor mai bun, pentru că au învăţat cum să aibă un prezent mai bun.

Noi suntem aici să te susținem

Te invit să te înscrii astăzi în Programul de 90 de zile și să începi, tot de astăzi, să lucrezi la schimbarea obiceiurilor în bine.

Iar atunci când te voi întreba la finalul programului de 90 de zile, ca la început, prieteneşte, ”Unde ești acum, după 3 luni?”, să-mi răspunzi cu zâmbetul pe buze: ”Sunt mult mai bine! Sunt mulțumit de mine și am rezolvat multe din lucrurile care acum mă incomodează!” 🙂

Înscrie-te acum în programul de 90 de zile: Înscrie-te aici!

Te aștept cu drag în program!

– Ramona

Back To Top