Skip to content

A Fi sau a Nu Fi Singur într-o Cură de Slăbire?

Iniţial, am vrut să scriu acest articol într-un alt mod.

Însă ceva din mine mă împinge să îţi vorbesc despre cum este să fii cu adevărat într-un proces de slăbire din punctul de vedere al sufletului. Care sunt provocările tale reale şi la ce să te aştepţi.

Nu ştiu câte încercări ai făcut până acum să slăbeşti, de câte ori ai reuşit, de câte ori te-ai îngrăşat la loc, la câţi nutriţionişti ai fost sau câte diete populare ai încercat.

Nu ştiu cât ai înţeles tu, de fapt, din tot acest proces al schimbării corpului tău.

Dar, mai ales, nu ştiu preţul sufletesc pe care l-ai plătit şi pe care îl plăteşti încă, tot încercând să atingi….visul!

Visul tău de a fi altfel, de a arăta altfel, de a te simţi altfel.  De a trăi altfel.

Ce cunosc, însă, sunt sute de poveşti similare cu a ta.

Cunosc cum e să urmăreşti cântarul obsesiv,  gândindu-te doar la destinaţie şi încercând să ignori frustrarea că nu eşti acum acolo.

Cunosc cum este să pendulezi între speranţă şi frică, între entuziasm şi îndoială, între hotărâre şi neîncredere.

Cunosc traseul sufletesc care te aşteaptă dacă te îmbarci în această călătorie.

De aceea, motto-ul Şcolii de Slăbit este “Slăbitul este o provocare psihică, nu fizică”.

Corpul tău poate.

Corpul tău mereu a putut să se schimbe, indiferent ce vârstă ai acum, ce stare fizică internă, ce credinţe ai despre tine, despre metabolismul tău sau despre şansele tale de schimbare.

Corpul tău poate.

Paradoxal credinţei generale, provocarea ta cea mai mare nu este să ştii ce să faci pentru a slăbi corect şi a întineri biologic. Provocarea ta cea mai mare este cum să reuşeşti să respecţi cu sfinţenie o rutină simplă, alimentară şi sportivă, zi după zi, care să permite corpului să se schimbe în ritmul lui.

Provocarea ta este cum să reuşeşti să ţii garda sus şi cum să ai răbdare când lucrurile par lipsite de control, când cântarul are o minte a lui proprie, iar nerăbdarea te înţeapă cu îndoieli, când ţi-e lumea mai dragă.

Provocarea ta eşti însuşi tu. 

Provocarea mea, ca ghid, nu este partea tehnică.

Da, am centrat Şcoala de Slăbit în jurul educaţiei, pentru că prin educaţie tu îţi iei puterea şi responsabilitatea în mâinile proprii şi poţi face o schimbare pe care să o menţii toată viaţa. Îţi poţi influenţa în bine familia, îţi poţi îmbunătăţi masiv sănătatea.

Pentru că slăbitul trebuie să fie doar o consecinţă a îmbunătăţirii sănătăţii.

Provocarea mea cea mai mare este cum să te ajut să rămâi motivat, mobilizat, implicat şi răbdător cu tot procesul tău de transformare.

De aici întrebarea de azi: a fi sau a nu fi singur într-o cură de slăbire?

Dacă ai nativ o voinţă puternică sau un motiv puternic şi suficient de urgent care să îţi dea ghes să te ţii de treabă acum, nu mâine, atunci nu ai nevoie de mine.

Dar dacă simţi că, într-un fel, situaţia te depăşeşte pentru că…tu te depăşeşti, tu nu reuşeşti să te controlezi când trebuie, să te mobilizezi când trebuie, să ai răbdare când trebuie, atunci da, probabil că ai nevoie de mine şi de suportul puternic din familia Şcolii de Slăbit.

Când ajungi seara acasă şi toţi mănâncă făr’ de griji în jurul tău, în timp ce tu numeri cu dezamăgire caloriile pe care tocmai le îngurgitezi, te ajută cu ceva cei din jurul tău?

Sau tu eşti singura persoană pe care poţi da vina pentru nereuşita acestei seri?

Când mintea spune că ar trebui să faci sport, dar corpul spune că nu mai poate duce şi asta, cu cine te aduni pentru a te ridica, totuşi, de pe canapea şi a ieşi la o alergare, o plimbare, o oră de aerobic?

Când te apucă poftele de dulce după amiaza şi cedezi, ai la cine apela pentru a găsi acea voinţă care-ţi tot scapă printre degete şi a te putea abţine pe bandă rulantă?

Sau rămâi mereu ofuscat, de puterea de necombătut pe care poftele o au asupra ta?

Lucrez cu oameni de pe tot globul, iar munca de ghid în slăbit este, eminamente, o muncă de natură sufletească.

Fizic, nu există corp care să nu poată slăbi.  Psihic, însă…

Soluţia ta nu este doar să înţelegi tehnic ce ai de făcut.

Soluţia ta este să te obişnuieşti să nu mai fii singur şi să ţii totul la vedere. Tot ce faci, temerile tale, întrebările tale, acţiunile tale zilnice.

Soluţia ta este să te deschizi, să te laşi văzut zilnic, monitorizat, ajutat, întrebat, băgat în seamă.

Soluţia ta este să ţii aproape de mine şi de ceilalţi oameni care trec prin aceeaşi provocare ca tine.

Soluţia ta este să întrebi zilnic cum să rezolvi fiecare provocare în parte şi să comunici permanent cu cei din grupul de suport.

Soluţia ta este să accepţi că poate chiar nu poţi face acest drum singur şi că merită să te laşi acompaniat până la destinaţie.

Când voinţa nu te ajută, soluţia ta este să nu mai faci acest lucru singur.

Ca să slăbeşti sănătos, să te reconstruieşti şi, mai ales, să te educi pentru toată viaţa, este esenţial să fii dispus să începi un drum de mai multe luni de zile.

Scurtăturile mai mult lungesc drumul.

Este esenţial să capeţi încredere în tine, în proces, în ceea ce se întâmplă.

Încrederea vine când înţelegi sănătatea şi slăbitul, când vezi dincolo de reţete, de calorii, de diete celebre, de soluţii minune.

Încrederea vine când primeşti o educaţie corectă despre tine. Despre corpul tău. Despre sănătatea ta. Pentru că un corp sănătos nu are voie să fie supraponderal.

Încrederea vine când ştii că nu eşti singur. Când zilnic cineva te bagă în seamă. Când zilnic, zeci de alţi oameni urmează aceeaşi cale ca şi tine, care au aceleaşi provocări, aceleaşi nedumeriri, aceleaşi poticneli.

Încrederea vine când, deşi poate eşti departe fizic, comunici zilnic cu mine, cu cei ca tine şi eşti mereu virtual aproape de cei care te susţin.

Încrederea vine când nu te mai lupţi singur cu morile de vânt, ci primeşti suport, răbdare, ghidare, explicaţii şi încurajări  la fiecare pas.

Încrederea vine când nu mai eşti singur în acest proces.

În Şcoala de Slăbit, în fiecare zi, cineva îţi spune bună dimineaţa şi te întreabă ce mai faci.

Vino şi tu alături de ceilalţi oameni care îşi schimbă silueta şi viaţa, accesând programul de transformare 90 de zile.

Abia aştept să ne cunoaştem.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top