Skip to content

Lecția 1 – Înainte De A Pleca La Drum, Alege-ţi Destinaţia

 

 

Bine ai venit!

Mă bucur că te-ai înscris să primești cursul Slăbește Simplu și Autentic. O să fie o călătorie frumoasă din care sper să primești foarte multă valoare.

Pentru următoarele 10 zile vei primi în fiecare zi câte o lecție nouă la tine în Inbox. Rezervă-ți timp să parcurgi fiecare lecție cu atenție. Vei începe să vezi rezultate pe măsură ce aplici informațiile pe care le vei dobândi în acest curs.

Fără alte adăugiri, să începem!

Hai să plecăm la munte! Super! Ce luăm la noi?

Hai să mergem la picnic! Perfect, pe cine mai chemăm? Ce trebuie să cumpărăm?

Hai să slăbim! Cum? Aşa, fără pregătire, cu mâinile goale? Ştii ce se zice, că nu te duci la vânătoare cu mâinile goale.

Într-o cură de slăbire, trebuie să învingi tentaţiile, oboseala, dezorganizarea, anestezierea cu mâncare, disconfortul unui ritm de slăbit necontrolabil şi multe altele care toate, dar cu toatele ţin de minte şi de sufleţel. Corpul este doar executantul.

Mai este o vorbă în popor care spune: peştele de la cap se împute şi de la cap se îndreaptă. Ei bine, sucim această expresie şi o transformăm în “corpul de la cap trebuie să slăbească”.

Ştiu că vrei să începi să slăbeşti. Acum, nu mâine, pentru că ai amânat prea mult, pentru că se apropie primăvara, pentru că te-ai săturat de situaţia curentă, pentru că, pentru că.

Dar eu îţi spun: nu, nu începi acum, pentru că graba strică treaba.

Începi peste 10 zile, când vei fi pregătit terenul, când îţi vei fi pus la punct strategia şi planul pe zile, când vei fi învăţat cum să faci lucrurile bine, matur, fără grabă.

Aşadar, primul lucru pe care îl ai de acoperit este destinaţia dorită.

Ştiu că visezi la asta des, că te imaginezi deja acolo, uneori mai cu curaj, alteori mai cu melancolie, dar mai ştiu că orice destinaţie este realizabilă, dacă eşti pregătit să munceşti pentru asta.

Dacă vrei să faci lucrurile ca la carte, cumpără-ţi o agendă, pentru că fără agendă vei fi câine sur la vânătoare. Ai responsabilităţi zilnice, ai slăbiciunile tale zilnice, ai momentele tale de entuziasm si de deznădejde, astfel că îţi trebuie un punct fix, o ancoră după care să te ghidezi şi care să te ţină ancorat la realitate şi la ce ai de făcut, pas cu pas.

Agenda va conţine programul tău zilnic, pentru fiecare săptămână, ce faci în fiecare zi, când, începând de la cumpărături şi continuând cu sport, plan alimentat şi relaxare.

Dar până la organizare, avem ceva mai important: alegerea destinaţiei.

Unde vrei să ajungi cu tine, om frumos?

În ce fel vrei să transformi lucrurile în bine?

Decât să stai şi doar să visezi la corpul tău ideal, mai bine scrie ce doreşti să realizezi.

Îţi spun un paradox: când nu scrii ce doreşti, ci doar te gândeşti, pe principiul că “oricum ştiu ce vreau”, cumva nu vezi ceea ce îţi doreşti, nu îi percepi adevărata amplitudine, nu vine mai aproape în realitate magnitudinea implicării şi responsabilitaţii de care trebuie să dai dovadă.

Da, e o imagine frumoasă şi ce bine ţi-ar fi acolo. Dar e doar în gând, nu te doare aşa tare.

Dar când scrii în agendă şi îţi asumi: DA, ăsta este scopul meu şi sunt dispus să muncesc oricât este necesar pentru asta, se îngroaşă gluma.

Ai în faţa ochilor muntele pe care trebuie să îl cucereşti.

Câte kilograme ai acum? Ce circumferinţă la talie, la şolduri? La bust nu ne băgăm, acolo e mai bine să nu vedem cum scad centimetrii, aşa e? Dar la talie, ehei…

Scrie toate aceste lucruri. Şi apoi scrie destinaţia, asumă-ţi acest drum ce se aşterne în faţa ta.

Câte kilograme vrei să ai, de fapt? Ce talie? Ce şolduri? Ce mărime la haine?

Corpul tău poate, întotdeauna să ai încredere în acest lucru. Dumnezeu ţi-a dat un corp care vrea doar să se îmbunătăţească încontinuu. Problema este că nu este lăsat, de către tine. Dar acum vrei să schimbi lucrurile, aşa este?

Bun. Ţi-ai scris cele 2 tipuri de măsurători? Mai ai un pas important de stabilit. Timpul! În cât timp vrei să slăbeşti acest surplus şi aceşti cm în plus?

Îţi spun din experienţa lucrului cu sute de oameni de pe toate continentele, că aici se dă bătălia pentru premiul Pullitzer la literatură ştiinţifico-fantastică.

Pentru că inclusiv tu, când îţi alegi perioada de slăbit, nu alegi o perioadă în care să munceşti, în care să fii conştient de procesul de transformare prin care treci. Tu, de fapt, alegi data limită la care vrei să te vezi ieşit la liman. Dacă se poate, fără ştirea ta.

Realist, pe o dietă sănătoasă, care să se transforme într-un stil alimentar permanent, ar trebui să îţi alegi un ritm de maxim 1 kilogram pe săptămână. Sunt oameni care slăbesc mai uşor, dublu de atât şi oameni care slăbesc lent, factorii sunt diverşi şi explicabili.

Dar, ca şi medie, ca şi impact psihologic asupra nerăbdării tale “de a scăpa odată de problema asta”, 1 kilograme pe săptămână este un ritm moderat realist.

Eventual, mai adaugă o marjă de 20-30% la numărul de săptămâni care ţi-au ieşit la calcul, pentru că sigur vor apărea deraieri emoţionale sau din categoria nunţi, botezuri, cumetrii. După fiecare deraiere, revenirea este dificilă şi se pierde timp în acest proces.

Ce spuneam mai sus? Corpul de la cap începe să slăbească! Iar tu, plin de voinţa de a slăbi, ştiu că nu vei sări peste etape, că îţi faci această agendă (oglinda ta şi angajamentul tău zilnic), ştiu că îţi vei scrie măsurătorile actuale şi forma fizică la care vrei şi poţi să ajungi.

Am ajuns la ultimul pas şi cel mai provocator: pozele!

Când te juleşti la genunchi , trebuie să cureţi rana şi doare! Dar apoi, locul curăţat se vindecă mai abitir.

Când îţi faci poza de dinainte de drum şi o priveşti, te doare inima, pentru că vezi că nu eşti acolo unde ai fi putut să fii. Acceptă lucrurile aşa cum sunt, cu calm, cu răbdare, pentru că situaţia este reversibilă, este rezolvabilă. Dar nu este rezolvabilă cu nerăbdarea şi cu lăcomia rezultatelor din dietele fulger. Va trebuie să îţi schimbi şi atitudinea. Ajungem noi şi la asta.

Aşa că, dacă eşti decis să îţi asumi prezentul cu bunele şi relele sale, să lucrezi cu tine fără sa bagi capul în nisip ca struţul, pentru a ocoli durerea de a te vedea, durere pe care oricum o ai în suflet şi o cunoşti prea bine, atunci fă-ti acea poză de început şi pregăteşte-te să munceşti pentru ziua în care vei privi înapoi şi vei zice “Doamne, chiar am reuşit”.

Corpul tău poate! Acesta este motto-ul acestui curs. Corpul tău poate!

Iar tu vei învăţa că poţi şi tu!

Mâine vorbim despre organizare, pentru că aşa cum nu poţi găti o reţetă fără ingrediente, la fel nu poţi ţine o cură de slăbire eficientă fără organizare zilnică.

– Ramona

<< Înapoi în site 

Back To Top