Skip to content
Slăbitul Lacom vs. Slăbitul Responsabil

Slăbitul Lacom vs. Slăbitul Responsabil

Te-ai întrebat vreodată de ce, imediat după Sărbători, începe o frenezie a curelor de slăbire? Toată lumea scapă caii sau chiar herghelia, prin ogradă, consolându-se sufleteşte cu faptul că acum vine Ianuarie şi se apucă de slăbit, de disciplină, de sală şi de salate.

De unde acest impuls natural?

Doar pentru că au trecut Sărbătorile?

Adevăratul motiv este pentru că, deşi este vânt şi frig şi înnorat afară, ne trage sufletul spre primăvară, spre revenirea la viaţă, spre Soare. Iar trecerea în noul an aduce cu sine orizontul viitoarei primăveri.

Dar ce înseamnă slăbitul? Pentru că nu este o simplă luptă cu caloriile şi kilogramele în plus.

Poţi aborda slăbitul în 2 moduri:  

1. Modul lacom, în care nu te interesează metodele, vrei doar să slăbeşti şi să îţi îndeplineşti visul. Este tipul de comportament susţinut şi încurajat în societate, pentru că totul este pe viteza repede-înainte. De la mâncare, la stilul de viaţă, la programul personal, la efectele medicamentelor şi efectele dietelor şi pastilelor de slăbit.

Răbdarea, ritmul moderat de progres sunt comportamente neconcurenţiale, care nu au ce căuta în viaţa de zi cu zi.

Greşit.  


Nerăbdarea şi lăcomia rezultatelor rapizi înseamnă neasumarea responsabilităţii.


Aşa a luat naştere industria produselor de slăbit şi așa au apărut dietele fulger periculoase pentru sănătate.

Toate îţi promit rezultate uimitoare, de 8-10 kg pe lună, fără implicarea ta.

Nimeni nu îţi explică efectele asupra sănătaţii tale, de ce anume reuşeşti să slăbeşti în 2 luni ceea ce tu ai depus într-un an sau mai mult.

Tu vezi doar promisiunile, nu vezi şi efectele din corp.

Şi apoi te miri că se întâmplă efectul yo-yo (slăbit, urmat de îngrăşare), dezamăgirea, reticenţa faţă de orice soluţie nouă şi la un anumit nivel, nefericirea personală.

2. A doua metodă înseamnă să îţi asumi munca şi răbdarea din spatele acestei transformări. Nu corectezi într-o lună ce s-a instalat într-un an.

Vorbesc aici de tot ce implică o cură de slăbire: partea fizică,  sportul, curăţarea alimentaţiei, disciplina, care nu se formează peste noapte, educaţia, care nu se formează peste noapte, răbdarea, insistenţa zilnică, chiar şi când te împiedici şi cazi, organizarea, uneori la sânge, a programului tău săptămânal, astfel încât să ai timp de responsabilităţi, de familie, de tine.


Schimbarea în bine se întâmplă în afara zonei tale de confort.


Cu cât o practici mai mult, cu atât este mai uşor şi mai rapid progresul.

Ştii care este cea mai mare diferenţă între cele două abordări ale slăbitului?

Abordarea lacomă pune pe primul loc rezultatele, fortând organismul prin produse de slăbit şi sport exagerat, dar ignorând sănătatea, întinerirea biologică, permanenţa rezultatelor.   

Efectul yo-yo este doar o reacţie de autoapărare a organismului tău împotriva dezechilibrelor interne către care a fost împins.

Abordarea responsabilă, pe de altă parte, pune pe primul loc întinerirea biologică a organismului şi îmbunătăţirea sănătăţii, iar slăbitul ajunge să fie o minunată consecinţă a acestui proces. Pentru că un corp sănătos nu are voie sa fie supraponderal.

Când faci lucrurile ca la carte, pe lângă silueta de invidiat, apar tenul luminos, reglarea intestinală, energia până seara târziu, abdomenul plat fără balonări, şi într-o mare măsură, buna dispoziţie şi bucuria personală.

Sunt două abordări diferite între ele ca Luna şi Soarele.  

Iar aici în Şcoala de Slăbit vorbim mereu de abordarea a doua, care aduce cu sine schimbarea în bine la nivel profund, fizic şi mental şi care garantează, în consecinţă, permanenţa rezultatelor frumoase.

Totul pleacă de la tine, de la atitudinea ta, de la intenţiile tale, de la educaţie şi de la obiceiurile bune sau rele, pe care ţi le formezi şi pe care le menţii.

Indiferent de punctul în care te afli, dacă îţi doreşti să te eliberezi o dată pentru totdeauna de caruselul obositor al curelor de slăbire, atunci urmăreşte-ne, citeşte-ne, vorbeşte-ne.

Şcoala de Slăbit este, cum zicea un domn care a dat jos peste 30 de kg, o Şcoală de Sănătate.

Cum primăvara se apropie pâş-pâş, este timpul să dăm jos, unul câte unul, cojoacele. Cojoacele de toxine, de grăsimi inutile, de obiceiuri neproductive, de frici (mai ales de frici), de neînţelegere şi de veşnica lăcomie de a vrea totul pe loc, fără să depui efort.

Deci, purcedem la drum? Gata mi-eşti?

Back To Top