Skip to content
Schimbă-ți Stilul Alimentar Fără să Te Înfometezi sau să Numeri Calorii

Schimbă-ți Stilul Alimentar Fără să Te Înfometezi sau să Numeri Calorii

Din seminţe de măr va răsări întotdeauna un măr, indiferent cu ce îl stropeşti sau cât de mult lustruieşti merele, sperând că le schimbi forma. Dacă vrei să obţii alte fructe, trebuie să schimbi seminţele.

Această abordare se aplică în orice problemă legată de slăbit, energie sau sănătate.  Mergi la rădăcină şi tratează cauza, nu efectul.

Unde bat cu asta?

Dacă limitezi porţiile la mâncare tot încercând să slăbeşti, lustruieşti merele încercând să le transformi în pere, fără să lucrezi la rădăcină.

Dacă numeri calorii sau bei shake-uri de slăbit, lustruieşti merele.

Dacă te duci la sală, încercând să speli ciocolata de ieri, iar frigiderul tău conţine iaurturi de 0% , cu tot dragul îţi spun, lustruitor profesionist de mere scrie pe tine.

Corpul tău este perfect capabil să se transforme cum doreşti tu, dacă ai răbdare şi ştii să îl ghidezi.

Slăbitul este o provocare psihică, nu fizică şi depinde foarte mult de nivelul de educaţie şi de înţelegere a corpului tău.

Tu Te Schimbi Continuu

Eşti un organism dinamic, aflat într-o continuă reconstrucţie, iar asta este cea mai puternică armă a ta.

Trebuie să înveţi să o foloseşti şi să renunţi la cârpiţa de aur cu multivitamine, cu care alţii te îndeamnă să lustruieşti merele acelea, doar, doar…

Într-o lună de zile, pielea ta este alta, pereţii intestinelor tale s-au înnoit de 10 ori, metabolismul poate fi îmbunătăţit considerabil. Mai mult, în 6 luni, peste 60% din corpul tău s-a regenerat complet.

S-a regenerat pe bază de ce?

Aici intervin nutriţia corectă şi educaţia.

Întrebarea este: De unde iei tu energia şi materialele de reconstrucţie pentru aceste lucruri?

Ce faci tu cu energia corpului tău? 

Reconstruieşti frumos rădăcinile (şi slăbeşti, în consecinţă) sau …digeri?

Digestia Este Cel Mai Mare Consumator de Energie din Corp

Imediat ce ai mâncat, 60% din sângele tău se concentrează în zona abdominală, irigând intens toate organele implicate în digestie, în detrimentrul celorlalte zone, cum ar fi talia sau şoldurile. Acelea nu sunt prioritare. “Nu ne pasă nouă de centimetrii de pe burtică acum, avem mâncare de digerat.”

Indiferent că ai mâncat un măr sau o pizza cu prietenii, 60% din sângele tău dă fuga în zona abdominală şi e gata de treabă, să susţină digestia.

Întrebarea de 10 puncte este: Cât timp vrei să ţii blocat sângele pe digestie? 

Pentru că un măr îţi ţine sângele “blocat” 1 oră, iar o pizza 12 ore (se numără şi timpul din intestin, nu doar din stomac)

Slăbitul sănătos are de-a face cu regenerarea corporală, nu cu caloriile sau înfometarea. În orice moment, corpul tău are la dispoziţie 2 opţiuni care se exclud reciproc: se va regenera sau va digera. Nu le poate face pe amândouă eficient în acelaşi timp.

Despre ce mănânci, când mănânci şi de ce, am tot vorbit şi vom mai vorbi, mai ales în programul Slăbește în 90 de Zile, dar linia directoare rămâne aceeaşi: corpul tău iubeşte simplitatea.

Oferindu-i alimente simple de digerat, într-un procent cât mai mare, tu micşorezi timpul pierdut pe digestie şi eliberezi energia pentru regenerare şi slăbit.

Cu o astfel de abordare schimbi seminţele despre care vorbeam la început şi, în loc să obţii mere, pe care să le tot lustruieşti, generezi alte fructe.

Generezi pentru tine o altă siluetă, altă energie şi vitalitate şi , de ce nu, altă poftă de viaţă.

Slăbitul Atinge Viteză Maximă Noaptea

Strategic vorbind, viteza maximă de regenerare şi energizare (a se citi slăbit sănătos) se atinge noaptea, în timp ce eşti în delegaţie în lumea viselor.

Din acest motiv, cina este masa cu cel mai mare impact asupra “seminţelor”, asupra rezultatelor pe care le doreşti.

Seara este cel mai eficient să consumi alimente de post, şi cât mai vii, cât mai crude, pentru a minimiza energia pierdută pe digestie şi a maximiza “cărămizile de reconstrucţie” pe care corpul să le folosească în regenerarea nocturnă.

Să înveţi să te hrăneşti sănătos şi să slăbeşti eficient nu este fizică nucleară. Să te obişnuieşti cu aceste schimbări, însă, poate fi.

Anca, 37 ani, o absolventă a programului Slăbește în 90 de Zilea dat jos 11 kg, adică tot surplusul ei, şi a descoperit veşnicul slogan al şcolii, pe care nu l-a înţeles la început: Slăbitul este doar o consecinţă.

Pentru ce a muncit Anca şi ce a obţinut pentru ea?

“Şcoala de Slăbit rămâne de departe una din cele mai valoroase şcoli absolvite vreodată. Ar trebui să se numească Școala de Sănătate, Întinerire şi Regenerare, pentru că ce presupune ea, e mult mai mult decât o şcoală de slăbit.

Promisiunea primită la început de drum e, pe cât de frumoasă, pe atât de reală, astfel că, de-a lungul programului, ajungi să acumulezi atât de multe şi de valoroase informaţii, încât, la final, chiar devii propriul nutriţionist! Ceea ce mi se pare de-a dreptul fabulos!

Am intrat în program cu gândul să slăbesc nişte kilograme şi să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele în ceea ce priveşte alimentaţia, sperând astfel să primesc informaţii gen combinaţii între alimente, reguli alimentare, alimente permise vs alimente interzise, etc.

Am constatat însă, cu surprindere şi bucurie, că aici chiar se face şcoală pe bune! În sesiunile video şi emailurile din program,  înveţi practic tot ce trebuie să ştii despre corpul uman, cum funcţionează el, cum să te alimentezi, cum să te energizezi, să te regenerezi, să te vindeci, cum să te schimbi la nivel profund şi, da, lucrul cel mai aşteptat de toţi, cum să slăbești!

Am reuşit să slăbesc 11 kg (practic tot surplusul meu) şi, ceea ce e mult mai important decât slăbitul, doar ca nu ne dăm seama de asta decât la final, am învăţat să mă hrănesc (la nivel celular) şi nu doar să mănânc.

Am învăţat să-mi fac sportul aliat şi am început să-l iubesc. Am devenit mai blândă cu mine, mai pozitivă şi încerc să am mereu capul sus şi inima şi mai sus (la asta încă lucrez, Ramona)”

Asta înseamnă să schimbi seminţele din mintea şi din sufletul tău, iar nu să lusturieşti merele, sperând la o schimbare profundă şi de durată.

Iar eu mi-am promis să ajut cât mai mulţi oameni să devină educaţi şi conştienţi de ceea ce s-a aflat mereu în mâinile loc: puterea de a se schimba profund în bine.

Eşti şi tu pregătit pentru o experienţă care să schimbe definitiv, pentru tine, jocul slăbitului şi al menţinerii?

Ne auzim curând,

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top