skip to Main Content
Organizarea Este Punctul Central Al Reușitei Tale

Cunoşti acel moment în care îţi spui cu aplomb „Gata cu joaca, gata cu teoria, a sosit momentul sa plec la drum. ” ?

Chiar vrei mai mult pentru tine şi simţi  că a venit momentul să iei taurul de coarne. Din nou.

Că este slăbit sau doar îmbunătăţirea stilului de viaţă, simţi că s-a copt momentul şi eşti gata să pleci la drum.

Zis şi făcut, dar de unde începi?

Pe vremuri, marii generali care plecau la război, nu plecau la întâmplare, bazându-se că vor improviza din mers. Ei aveau din start planul făcut şi mai ales, aveau întotdeauna un plan B , un plan C, un plan D.  Hei, alfabetul are foarte multe litere, pentru cei care nu acceptă înfrângerea.

Dar asta se întâmpla atunci.  Tu eşti tu, eşti aici. Cu ce începi?


Punctul central al reuşitei tale, indiferent cât de „german” sau de auster sună, este organizarea.


Organizarea mediului din jurul tău, organizarea programului tău, organizarea slăbiciunilor tale şi fără să le sari, a momentelor tale de relaş.

Eşti om. Eşti un om minunat, cu punctele tale forte şi cu punctele tale slabe.

Iar punctele slabe trebuie să le prevezi de acum şi să le contracarezi puterea lor de kriptonită.

Dacă punctul tău slab este mâncatul seara, iar tu vii seara obosit şi cătrănit de la muncă, iar în frigider te aşteaptă o porţie de prăjitură rămasă din weekend sau ceva ce ţi-ar merge la suflet dacă l-ai mânca, îţi garantez că ai toate şansele ca voinţa ta să se ducă în cap. Este uman, iar noi am mai vorbit despre modul în care ne anesteziem cu mâncare.

Astfel că primul şi cel mai elementar lucru pe care îl ai de făcut este să îţi cureţi casa de TOT ce se numeşte tentaţie. Tot ce ştii că ţi-ar face cu ochiul seara, când câştigă nevoia de pace, iar nu voinţa de a slăbi.

Aruncă biscuiţii, caşcavalul, hai că le ştii deja şi înlocuieşte-le cu lucruri bune. Cu mâncare gătită după regulile corecte de alimentaţie, cu multe salate şi fructe, cu nuci pe care le-ai pus la înmuiat dimineaţă, înainte să pleci la treabă.

Dar ce faci tu dacă ai familie frumoasă şi tu eşti Prâslea la cură de slăbire? Atunci ai nevoie de ajutorul lor. Ei trebuie să fie “puşi în gardă”.  Dacă voinţa ta cedează, voinţa lor în ceea ce te priveşte, nu va ceda.

Apelează la ei să te ajute să te ţii tare, să te înghiontească mustrător dacă te întinzi după felia de pâine la masă, când în faţa ta se află salata cu tofu şi nucile înmuiate.

Mediul tău din casă este obligatoriu să fie ori schimbat complet pentru tine, ori să ai sprijinul poliţienesc al familiei tale, să nu te lase să aluneci când tu simţi că se întâmplă asta.

Al doilea mare lucru de organizat este timpul.

Ai serviciu, ai casă, ai responsabilităţi, ai timp puţin şi energie uneori şi mai puţină.

De unde găseşti tu timp şi energie să mergi şi la sală când pe fruntea ta scrie pat? De unde iei tu timp să găteşti, când dacă încropeşti ceva la nimereală, te şi saturi rapid şi te simţi şi satisfăcut. Iar dieta, lasă că vezi tu mâine. Ai mai fost acolo, ştii că nu funcţionează filmul ăsta.

Motiv pentru care, îţi trebuie o agendă, un caiet, ceva în care , în fiecare weekend, tu să îţi calculezi şi să îți organizezi timpul şi activităţile pentru săptămâna care urmează. Întrebări precum: Când gătesc? Ce gătesc? Când merg la sală, în funcţie de cum mă cunosc prea bine că ma ţine sau nu mă ţine voinţa? Ce mănânc în fiecare seară, în timp ce familia mea prestează ciorbiţă de perişoare? Ce gustări iau la mine la muncă, să nu mă înfig în primul automat cu dulciuri?

Dar te rog de acum, nu îţi propune lucruri nerealiste. Porneşte de la nivelul tău de voinţă.


Este mai bine să îţi propui mai puţin şi să faci, decât să îţi propui mai mult și să eșuezi rapid, doar pentru că arată mai bine şi eşti nerăbdător să culegi rezultatele.


Gândeşte-te cu maturitate că şi rezultatele curente, nesatisfăcătoare cum sunt, tot în timp le-ai obţinut.  La fel şi cu rezolvarea lor.

Pune reflectoarele pe tine şi pe programul tău, aşa cum spuneam cu altă ocazie.

Este uşor să începi, este solicitant să te ţii tare pe poziţii.  Iar prima iluzie la care trebuie să renunţi este că nu te vei mai clătina. Ooo, ba da, te vei clătina.  Şi ce dacă? Şi o barcă se clatină pe apă, dar nu se răstoarnă.

Unul din lucrurile cele mai încurajatoare pe care ţi le pot promite este că pofta vine mâncând. Voinţa vine făcând. Iar rezultatele vin niciodată renunţând.

Cum este organizat Programul Slăbește în 90 de zile?

Deşi în articolele de pe site-ul şcolii doresc să îţi ofer informaţie uşor de înţeles şi imediat aplicabilă,  aceste articole nu acoperă nici 5% din totalul informaţiilor primite în acest program.

Corpul uman este fascinant, dar şi mai fascinant este drumul tău când se face lumină în lucruri şi înveţi lucruri pentru toată viaţa.

Exact cum povestesc în acest articol, așa sunt organizate informațiile în Programul Slăbește în 90 de zile. Pas cu pas, lucrăm și facem să se întâmple transformarea pe care tu ți-o dorești. Iată ce vei găsi în program:

 • 18 Sesiuni video – peste 27 ore de material educațional, organizat și structurat ca să-ți fie ușor să-l parcurgi:
  • Sesiunea 1: Deschidere
  • Sesiunea 2: Echilibrul acido-bazic
  • Sesiunea 3: Bună, eu sunt Metabolismul tău
  • Sesiunea 4: Glicogenul, energia ta cash
  • Sesiunea 5: Enzimele, forța Vieții
  • Sesiunea 6: Proteinele, o monedă cu două fețe
  • Sesiunea 7: Grăsimea, un prieten deghizat
  • Sesiunea 8: Respiro pentru Suflet
  • Sesiunea 9: Mișcarea mișcă Limfa
  • Sesiunea 10: Sistemul limfatic, cheia sănătății tale
  • Sesiunea 11: Antioxidanții, protectorii sănătății tale
  • Sesiunea 12: Energizantele, calul troian al vitalității
  • Sesiunea 13: Lactatele, carnea și miturile lor
  • Sesiunea 14: Dulciurile sau iluzia stării de bine
  • Sesiunea 15: Alcoolul și prețul plătit de sănătate
  • Sesiunea 16: Glutenul sau de ce se învârte pizza în aer
  • Sesiunea 17: Vitaminele și mineralele, aliații sănătății
  • Sesiunea 18: Concluzii
 • Emailuri zilnice și săptămânale – o frumoasă doză de motivație şi informatie utilă în fiecare zi.
 • Propriul tău jurnal alimentar (citește mai multe despre el mai jos)
 • Grup privat pe Facebook – toți participanții din Program vor fi acolo și crede-mă că e minunat să ai alături oameni care știu să te susțină atunci când ai nevoie și să te încurajeze atunci când ai reușit. Iar eu? Sunt mereu acolo!
 • (opțional) Coaching 1-la-1 cu mine

Jurnalul tău alimentar

Jurnalul tău alimentar online este cel mai bun prieten şi cel mai aspru critic al transformării tale.

Este coloana vertebrală a călătoriei tale către o formă frumoasă fizică, o sănătate îmbunătăţită şi, perla coroanei regale,  este singura cale prin care îţi formezi un discernământ puternic alimentar, care să îţî folosească toată viaţa.

Pentru că te forţează să te vezi, fix aşa cum eşti. Te forţează să înghiţi un pic în sec, dar să continui, sperând că soarele va ieşi în curând şi pe strada ta.

Iar Soarele iese. Mereu. Dar trebuie să îţi asumi cu totul această călătorie, să te vezi, să te implici, să munceşti pentru tine, să zâmbeşti văzând că uite, se întâmplă, parcă nu ai fi crezut.

În jurnalul tău completăm şi eu şi tu.  Te analizez şi eu şi tu. Te încurajez sau îţi ofer un borbârnac şi eu şi tu.  Este conexiunea dintre noi doi şi drumul tău către o reuşită în care acum nu crezi, doar speri pe la colţuri.  Iar eu ştiu că e acolo.  Am văzut-o de sute de ori şi o văd şi pentru tine.

La începutul programului, vei primi acces la jurnalul tău alimentar, împreună cu instrucțiunile de completare. Este unul dintre cele mai puternice elemente ale acestui program și va fi cel mai bun prieten al tău în această călătorie.

Este simplu, dar nu este uşor întotdeauna să slăbeşti sănătos şi să înveţi să te îngrijeşti pentru toată viaţa.

Dar când ai pe cineva alături, lucrurile devin chiar frumoase.

Te simţi pregătit să iei atitudine şi să purcezi la drum alături de mine? Atunci te aştept cu drag în programul de 90 de zile,  pe care îl poţi accesa la adresa www.scoaladeslabit.ro/90zile

Ne vedem înăuntru,

Ramona

 

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit

Organizarea este punctul central al reușitei tale

Back To Top