Skip to content

Împreună pentru un copil fericit: ghidul tău pas cu pas pentru o alimentație sănătoasă, activitate fizică și armonie în familie

Descoperă SDS Junior, programul care transformă mesele în momente de bucurie și crește încrederea copilului în propriile alegeri, oferindu-ți liniștea sufletească că îi oferi cel mai bun start în viață.

Alimentație echilibrată și relație armonioasă cu mâncarea: Programul transformă mesele în momente de bucurie, încurajând copilul să facă alegeri sănătoase și conștiente, în timp ce tu capeți încredere și liniște sufletească.

Stil de viață activ și sănătos: SDS Junior promovează un stil de viață activ pentru copil, reducând dependența de ecrane și telefoane și îți oferă ție, ca părinte, resursele necesare pentru a susține această transformare.

Conectare și încredere în familie: Programul fortifică relația dintre tine și copil, ajutându-vă să împărțiți momente speciale și să construiți împreună un viitor sănătos și fericit, bazat pe încredere reciprocă și comunicare deschisă.


Înscrierile pentru noul program SDS Junior sunt deschise!

Alegerile de Azi, Obiceiurile de Mâine: Cum să Formezi Copilului Tău o Relație Sănătoasă cu Mâncarea?

În calitate de părinte, visezi la un viitor luminos pentru copilul tău. Îți dorești să îi oferi o alimentație sănătoasă, să îl încurajezi să facă mișcare și să îl ajuți să dezvolte obiceiuri care îl vor însoți toată viața. Dar știm că realitatea poate arăta foarte diferit și poate fi plină de provocări.

Te-ai întrebat vreodată cum să îl convingi pe copilul tău să mănânce legume fără a face o scenă? Cum să îl motivezi să facă sport fără a-l forța? Sau cum să îi oferi o masă echilibrată la școală, fără să se întoarcă cu ea acasă?

Nu ești singur în această luptă. Fiecare părinte se confruntă cu aceste dileme, iar timpul și energia limitată pot transforma aceste provocări în adevărate obstacole. Dar există soluții, strategii și metode care te pot ajuta să navighezi prin aceste provocări, fără compromisuri și fără a te simți neputincios.

În SDS Junior, îți oferim răspunsurile și instrumentele necesare pentru a construi un viitor sănătos și fericit pentru copilul tău. Vom explora împreună cum să îmbunătățim alimentația, cum să încurajăm mișcarea și cum să creăm o relație armonioasă cu mâncarea, pas cu pas, într-un mod care să se potrivească stilului tău de viață și nevoilor copilului tău.

Harta ta către Nutriție: Ghidul părintelui iscusit în alimentația sănătoasă a copiilor din ziua de azi

SDS Junior nu este doar un program de educație alimentară pentru copii. Este un partener de încredere care te ajută să navighezi prin provocările zilnice ale părintelui modern. Îți oferim soluții concrete și personalizate pentru întrebările și dilemele tale:

 • Educație corectă și completă: Învață nu doar despre alimentație, ci și despre sănătatea copilului tău, importanța mișcării și somnului, și cum să susții dezvoltarea echilibrată a copilului tău.
 • Accesibilitate și flexibilitate: Parcurgi programul în ritmul tău, cu suport zilnic și răspunsuri la întrebările tale din partea echipei noastre.
 • Personalizare: Fiecare copil este unic, și soluțiile noastre sunt adaptate nevoilor și preferințelor copilului tău. Discutăm și particularizăm fiecare caz în parte.
 • Resurse practice: De la rețete ușoare și gustoase, la soluții de organizare și recomandări fitoterapeutice, îți oferim soluțiile corecte pentru situațiile care te pun în dificultate.
 • Comunitate de sprijin: Primești acces la comunitatea noastră privată pe Facebook, unde poți interacționa cu experții noștri și cu alți părinți care trec prin aceleași provocări ca și tine.
 • Experți la dispoziție: Echipa noastră de nutriționiști-dieteticieni îți oferă informații confirmate științific și din experiența personală de părinți.

Fie că te întrebi ce să îi dai copilului la școală, cum să îl convingi să accepte alimente noi, sau cum să îl protejezi de problemele de sănătate, SDS Junior este aici pentru tine. Împreună, vom construi un viitor sănătos și fericit pentru copilul tău.

Pas cu Pas spre O Alimentație Echilibrată

SDS Junior te ghidează pe parcursul a 8 săptămâni, dezvăluind secretele unei alimentații echilibrate pentru copilul tău. Iată cum funcționează:

Sesiuni LIVE

În fiecare săptămână, participi la o sesiune LIVE, unde înveți cum să combini alimentele, să înțelegi nevoile nutriționale ale copilului și să transformi mesele în momente de bucurie.

Organizare Eficientă

Înveți cum să te organizezi mai eficient în bucătărie și cum să controlezi calitatea alimentelor consumate de copilul tău, atât acasă cât și în afara casei.

Decodificarea Etichetelor Alimentare

Te învățăm cum să citești etichetele și ce alimente să ocolești, pentru a proteja sănătatea copilului tău de substanțe dăunătoare, precum hormonii de creștere și nitrații.

Comunitatea SDS Junior

Nu ești singur în această călătorie. Comunitatea noastră este alături de tine, oferindu-ți sprijin, încurajare și acces la experți și poveștile altor părinți.

Interacțiune în Timp Real

Sesiunile noastre LIVE sunt interactive, astfel încât să poți pune întrebări și să primești răspunsuri în timp real.

Construim Împreună cu Tine și Copilul Tău

Împreună, vom face din alimentația sănătoasă o parte naturală și plăcută din viața copilului tău. Fără stres, fără negocieri nereușite, doar bucurie și sănătate.

Echipa din Spatele SDS Junior: Experți și părinți dedicați pentru sănătatea copilului tău

În spatele fiecărei lecții stau ore de cercetare și pasiune. Noi, echipa de nutriționiști și mame din Școala de Slăbit, am creat acest program cu gândul la fiecare copil și părinte. Împărtășim cu tine nu doar cunoștințele, ci și experiențele noastre personale, pentru a te ajuta să navighezi cu încredere lumea alimentației sănătoase pentru copilul tău.

Fiecare dintre noi aduce în program o perspectivă unică, combinând expertiza profesională cu experiența de a fi părinte. Astfel, vei beneficia nu doar de sfaturi teoretice, ci și de soluții practice, testate și validate în viața de zi cu zi.

Alina Corpaș – Nutriționist-dietetician

Alina este, dincolo de multiplele specializări profesionale, acel dietetician blând, dar ferm, care te înţelege şi care îţi dă aripi prin căldura pe care ţi-o transmite.

Alina este nu doar nutriţionist-dietetician, ci are specializări în fitoterapie și naturopatie, în medicina tradițională indiană – ayurveda – cu tot ce implică aceasta: identificarea cauzei dezechilibrului nutrițional, importanța gusturilor în redobândirea echilibrului global al ființei, yoga, meditații de relaxare.

În plus, experiența de a fi mama unei fetiţe de 2 anişori, adaugă bagajului personal informațional și un interes aparte pentru nutriția în sarcină și în lactație/lăuzie.

Anca Derban – Nutriționist-dietetician

Mamă de 2 băieţi sportivi, Anca este acea mână forte care te ridică şi te ghidează cu hotărâre. Ai tendinţa să o laşi moale după o perioadă de mobilizare şi te-ar ajuta să ai alături pe cineva hotărât, care este omul acţiunii? Atunci Anca este dieteticianul care te va ajuta să rămâi în joc până la capăt, să te ridici când te împiedici şi să nu mai crezi în propriile scuze.

Fermitatea unui ghid nu înseamnă duritate. Fermitatea înseamnă experienţă vastă în lucrul cu oamenii, adaptată la stilul fiecărui om, fără prea multe ocolişuri.

Suplimentar, Anca este pasionată de nutriţia în sport şi de tot ce înseamnă partea de remodelare corporală prin sport.

Ioana Pascu – Nutriționist-dietetician și farmacist

Ioana este acel om cu experienţă în lucrul cu oamenii în multiple domenii. Fiind nu doar dietetician şi farmacist, ci şi profesor, de-a lungul carierei sale, Ioana vede omul şi simte cu uşurinţă care este abordarea cea mai eficientă pentru a ajunge la el.

Eşti hotărât şi dornic de treabă? Ioana te va ajuta să rafinezi şi să menţii drumul. Te împiedici şi te îndoieşti de tine? Ioana te va ajuta să te stabilizezi şi să prinzi forţă. Cauţi scurtături şi nu ai răbdare? Ioana te va împiedica să îţi furi singur căciula şi te va responsabiliza până la capăt. Cu Ioana nu o poţi da la întors, ştie când să intervină şi când să te lase să te desfăşori.

La rândul ei, Ioana este mămica a doi copii, un băiat şi o fată şi este pasionată de alimentaţia copiilor şi de metodele prin care poţi împăca alimentaţia sănătoasă cu gusturile imprevizibile ale copiilor.

Nicoleta Poștaru – Nutriționist-dietetician

Mămica unui băiat argint viu, Nicoleta este acel om care îţi câştigă imediat respectul pentru că îşi ia foarte în serios profesia şi pentru că se vede că îi pasă! Este mereu la fel de implicată şi de atentă la fiecare detaliu. Este natura ei perfecţionistă şi o admirăm pentru profunzimea ei şi perseverenţa ei către cunoaştere şi perfecţionare continuă.

Îi place să lucreze cu oamenii şi aduce foarte multă stabilitate şi echilibru în relaţia cu oamenii. Este omul pe care simţi că te poţi baza că îţi va da mereu cele mai bune şi atente recomandări şi care te duce cu tenacitate până la obiectivul tău. Nicoleta întruchipează cu adevărat sintagma “Câştigă cine este constant”.

Construiește Fundația Sănătății: Ajută-ți copilul să își formeze obiceiuri alimentare bune

Imaginează-ți un viitor în care copilul tău face alegeri sănătoase în mod conștient. Cu SDS Junior, acest viitor poate începe azi. Este ca și cum ai planta astăzi un copac, sub care copilul tău va găsi umbră mâine.

Pentru tine, ca părinte, beneficiile sunt multiple:

Încredere sporită

Știi că oferi copilului tău cea mai bună alimentație și stil de viață posibile.

Mai puțin stres

Elimini confuzia și incertitudinile din ecuație.

Economie de timp

Resursele și rețetele oferite de program îți ușurează planificarea meselor.

Relație mai bună cu copilul tău

Înțelegând nevoile sale, construiești o relație mai puternică.

Sănătate și dezvoltare personală

Câștigi cunoștințe prețioase și abilități care te ajută și în alte aspecte ale vieții.

Pentru copilul tău, beneficiile sunt transformaționale

Alegeri mai sănătoase

Înțelege și se bucură de alimentația sănătoasă.

Dorința de a fi activ

Ecranele pierd teren în favoarea distracției în aer liber.

Încredere și momente speciale

Împarte cu tine momente pe care le vei prețui toată viața.

Dezvoltarea autonomiei alimentare

Copilul tău învață să facă alegeri alimentare independente și responsabile, încurajând un sentiment de maturitate și încredere în propriile decizii.

Relație armonioasă cu mâncarea

Înțelege importanța echilibrului și diversității în dietă, evitând extremele și dezvoltând o relație sănătoasă și pozitivă cu mâncarea.

Împreună, vom construi această fundație solidă pentru sănătatea copilului tău. Vei vedea schimbări pozitive în comportamentul alimentar al copilului și o creștere a încrederii sale în propriile alegeri.

Modulele de educație din programul SDS Junior

Modulul 1: Părintele, oglinda alimentară a copilului

 • Evaluarea obiceiurilor din familie și trasarea unei strategii de îmbunătăţire progresivă.
 • Obiceiurile nesănătoase ale părinților și impactul lor asupra copiilor.
 • Controlul şi modificarea mediului alimentar – secretul unei tranziţii uşoare la o alimentaţie mai sănătoasă în familie.

Modulul 2: Organizarea şi controlul calităţii alimentaţiei în familie

 • Organizarea mediului familial: de la coşul de cumpărături la meniul săptămânal.
 • Cum citim etichetele alimentare.
 • Curăţarea alimentelor de pesticide şi alţi poluanţi.
 • Capcanele din alimente. Alimente de ocolit în alimentaţia copiilor.

Modulul 3: Ce trebuie să conţină alimentaţia copilului în funcție de vârstă

 • Necesarul de macro si micronutrienţi în perioada de creştere.
 • Cum împăcăm preferinţele copilului cu necesarul nutritiv al acestuia.
 • Cum îi facem să accepte alimente pe care le refuză în mod regulat?
 • Implicarea şi responsabilizarea progresivă a copiilor în alimentaţia proprie.

Modulul 4: Alimentaţia la grădiniţă şi şcoală. Alimentatia în weekend sau la bunici.

 • Cum structurăm mesele şi gustările copiilor acasă și la şcoală?
 • Ce mâncare dăm copiilor la şcoală? Ce facem când copilul vine acasă cu pachețelul?
 • Cum îmbunătăţim alimentaţia copiilor la sfârşit de săptămână sau când mănâncă în afara casei?
 • Greşelile bunicilor şi părinţilor în alimentaţia copiilor.

Modulul 5: Obiceiurile nesănătoase. Cum controlăm incidenţa şi cantitatea lor?

 • Efectele dulciurilor şi consumului de junk-food asupra dezvoltării fizice şi psiho-emoţionale a copilului.
 • Cum îţi poţi educa copilul să aibă un consum rezonabil de dulciuri, chiar şi când nu eşti de faţă să îl controlezi?
 • Ce alternative gustoase şi sănătoase poţi să îi oferi copilului tău, în loc de dulciuri sau junk food?
 • Cum ajuţi copilul să conştientizeze importanţa unor alegeri alimentare mai sănătoase.

Modulul 6: Mişcarea. Element de bază în buna dezvoltare a copilului

 • Consecinţele sedentarismului în formarea viitorului adult.
 • Ce fel de activitate fizică este necesară în funcţie de vârsta copilului.
 • Alimentaţia copilului sportiv. Recuperarea după accidentări.
 • Cum transformi copilul dintr-un copil sedentar într-un copil dinamic, dornic de a face mişcare în mod regulat.
 • Mişcarea ca şi metodă de interacţiune în familie. Soluţii sportive pentru părinţi şi copii deopotrivă.

Modulul 7: Sănătatea copilului - Prevenţia problemelor de sănătate la copii prin alimentaţie

 • Evaluarea stării de nutriţie și sănătate a copilului şi trasarea direcţiei de reglare a eventualelor dezechilibre apărute.
 • Obezitatea la copii.
 • Cum îţi ajuţi copilul să aibă un sistem imunitar sănătos?
 • Suplimente alimentare pentru copii. Trusa copilului.
 • Cum ajutăm copilul să îşi formeze o dantură puternică. Cum se ocoleşte problema demineralizării dinţilor în copilărie.
 • Supraigienizare sau subigienizarea mediului copilului.

Modulul 8: Abordarea problemelor de sănătate la copii

 • Rezolvarea problemelor de tranzit la copii (constipaţie, diaree).
 • Răcelile şi febra la copii. Bolile de grup.
 • Alergiile şi intoleranţele alimentare.
 • Lipsa de apetit.
 • Soluţii naturale pentru parazitozele la copii.
 • Antibioticele şi excesul lor la copii. Recuperarea după antibiotice.

Majoritatea Părinților Se Luptă cu Educația Alimentară a Copiilor

Ca părinte, ești ghidul, învățătorul și protectorul copilului tău. Vrei să îi oferi tot ce e mai bun, dar să îl înveți să mănânce sănătos și să fie activ poate fi o provocare uriașă. Te confrunți cu refuzuri, negocieri, tentații moderne și presiune socială. Și cum să găsești timpul și energia pentru a pregăti mese sănătoase și a încuraja mișcarea fizică?

SDS Junior există pentru a elimina aceste obstacole, oferindu-ți un plan simplu și personalizat pentru a dezvolta obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață activ pentru copilul tău. Vrem să fim partenerul de încredere pe care te poți baza în creșterea sănătoasă a copilului tău. De aceea, programul nostru este conceput pentru a fi accesibil, flexibil și adaptat nevoilor unice ale copilului tău.

Când te alături SDS Junior, vei intra într-o călătorie de 8 săptămâni, unde vei descoperi secretele unei alimentații echilibrate și cum să transformi mesele în momente de bucurie. Vei descoperi cum să transformi mesele în momente de conexiune și bucurie, cum să îmbini nevoile nutriționale cu preferințele copilului, și cum să îl inspiri să accepte și să aprecieze alimente noi și alternative mai sănătoase.

Vei avea un plan personalizat care te va ajuta să înțelegi și să implementezi strategiile care vor duce la o viață mai sănătoasă pentru copilul tău. Imaginează-ți cât de bine te vei simți când vei vedea copilul tău făcând alegeri sănătoase, fiind mai activ și radiind încredere.

Nu mai există confuzie. Nu mai există stres. Doar încredere în planul tău de a oferi copilului tău cel mai bun start în viață.

Porniți împreună în călătoria SDS Junior

Știm că fiecare părinte dorește să ofere copilului său ce e mai bun. De aceea, am creat două pachete pentru a se potrivi nevoilor tale.

BEST DEAL

SDS Junior Premium

600 RON x 2 rate

*Dacă preferi plata integrală, alege opțiunea mai jos

 8 module de educație, strategii și tactici de implementare, pentru tine și copilul/copii tăi.

 Planuri de organizare alimentară, cumpărături pentru toată familia, structurarea meselor.

 Personalizarea programului în funcție de nevoile și preferințele copilului/copiilor tăi.

Intâlniri video (Zoom) săptămânale de predare, ghidaj, suport şi clarificări, pentru fiecare modul al programului.

Accesul la comunitatea privată pe perioada programului – unde interacționezi zilnic sau oricând ia nevoie cu întreaga echipă, primești suport și răspunsuri la orice întrebare.

Acces pe viață la toate materialele.

Fără acces la propriul dietetician, care să monitorizeze săptămânal alimentația copilului/copiilor tăi pe parcursul programului.

Accesează Programul în 2 rate →

Vreau să plătesc integral (1.150 RON)

POPULAR

SDS Junior Elite

1.150 RON x 2 rate

*Dacă preferi plata integrală, alege opțiunea mai jos

 8 module de educație, strategii și tactici de implementare, pentru tine și copilul/copii tăi.

 Planuri de organizare alimentară, cumpărături pentru toată familia, structurarea meselor.

 Personalizarea programului în funcție de nevoile și preferințele copilului/copiilor tăi.

Întâlniri video (Zoom) săptămânale de predare, ghidaj, suport şi clarificări, pentru fiecare modul al programului.

Accesul la comunitatea privată pe perioada programului – unde interacționezi zilnic sau oricând ia nevoie cu întreaga echipă, primești suport și răspunsuri la orice întrebare.

Acces pe viață la toate materialele.

Acces la propriul dietetician, care monitorizează săptămânal alimentația copilului/copiilor tăi și vă oferă recomandări pe toată perioada programului.

Accesează Programul în 2 rate →

Vreau să plătesc integral (2.290 RON)

Întrebări frecvente și detalii importante

Ce este SDS Junior și pentru ce interval de vârstă al copiilor este potrivit?

SDS Junior este un program de 8 săptămâni creat special pentru părinții care doresc să îmbunătățească alimentația și stilul de viață al copiilor lor. Este potrivit pentru orice părinte interesat să încurajeze obiceiuri sănătoase și să construiască o relație echilibrată cu mâncarea pentru copilul său.

SDS Junior este conceput pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, oferind instrucțiuni și recomandări adaptate fiecărui grup de vârstă. Cu toate acestea, programul include și recomandări pentru părinții copiilor nou-născuți, cu vârsta sub 3 ani. Cu SDS Junior, părinții copiilor sub 3 ani pot accesa educația necesară pentru a construi o fundație solidă în jurul unei alimentații sănătoase și a exercițiilor fizice, pregătind terenul pentru o creștere sănătoasă pe măsură ce copiii lor cresc.

Cum funcționează programul? Este flexibil?

Programul se desfășoară pe parcursul a 8 săptămâni, între 18 Septembrie și 12 Noiembrie 2023, cu sesiuni LIVE și resurse practice. Este flexibil și adaptabil, permițându-ți să parcurgi materialele în ritmul tău și să beneficiezi de suport zilnic de la experți.

Ce voi învăța în cadrul programului?

Vei învăța cum să introduci alimente sănătoase în dieta copilului, cum să încurajezi mișcarea fizică, cum să gestionezi tentațiile moderne, și multe altele. Programul oferă soluții concrete, rețete ușoare, și ghidaj personalizat. Pentru o descriere detaliată, verifică secțiunea de mai sus de pe această pagină, unde este detaliat conținutul fiecărui modul din SDS Junior. 

Este programul personalizat pentru nevoile copilului meu?

Da, programul este adaptat nevoilor și preferințelor fiecărui copil. Soluțiile sunt discutate și particularizate pentru fiecare caz, asigurând o abordare unică și eficientă.

Cum pot fi sigur că informațiile sunt corecte și științific confirmate?

Echipa noastră de nutriționiști-dieteticieni oferă informații recunoscute academic și din experiența personală. Totul este bazat pe cercetări științifice și practici dovedite.

Ce se întâmplă dacă am întrebări sau întâmpin probleme?

Comunitatea SDS și echipa noastră sunt alături de tine la fiecare pas. Poți pune întrebări și primi răspunsuri în timp real în sesiunile LIVE și în comunitatea privată Facebook.

Care sunt beneficiile pentru copilul meu și pentru mine ca părinte?

Beneficiile includ încredere sporită, mai puțin stres, economie de timp, relație mai bună cu copilul, sănătate îmbunătățită, prevenirea problemelor de sănătate, și multe altele. Programul este conceput pentru a îmbunătăți atât viața copilului, cât și a părintelui.

Este programul potrivit dacă copilul meu are alergii alimentare sau nevoi dietetice speciale?

Da, programul poate fi adaptat pentru a răspunde nevoilor speciale, inclusiv alergii alimentare. Discutăm fiecare caz în parte pentru a oferi soluții potrivite și sigure.

Cât durează programul și în ce perioadă se defășoară?

Programul SDS Junior se desfășoară pe o perioadă de 8 săptămâni, începând din data de 18 septembrie și se încheie pe 12 noiembrie 2023. Această perioadă este concepută pentru a oferi timp suficient pentru învățare și implementare, asigurând astfel o tranziție lină către obiceiuri alimentare sănătoase pentru copilul tău.

Ai nevoie de ajutor? Scrie-ne un email

Dacă ai orice întrebări despre program sau ai nevoie de ajutor cu orice altceva, suntem la un email distanță. Scrie-ne pe [email protected] și îți răspundem în cel mai scurt timp.

Back To Top