Skip to content
Cum Scapi Mai Repede de Răceală

Cum Scapi Mai Repede de Răceală

Veni frigul, veni răceala peste tine, eşti un om fericit. Ai vrea să scapi mai repede de starea neplăcută, dar nu ştii cum.

Ştii vorba ceea: ”Răceala tratată trece în 7 zile, iar netratată într-o săptămână?” Ce faci când dai nas în nas cu dumneaei?

Primul instinct este să faci ce ai auzit că se face, ce se spune la televizor şi ce face toată lumea. Să prestezi inhibatoare mult lăudate, care fac viaţa roz şi eliberează căile nazale cu viteza gândului.

Această abordare denotă un lucru: că tu încă mai crezi că organismul tău este slab, că este atacat de boală, iar tu trebuie să îl aperi.
În realitate, aşa cum am vorbit în articolul precedent despre răceală ( De Ce Răcim Preponderent Toamna și Primăvara? ), rolurile sunt inversate: corpul este cel puternic, care te apără pe tine de probleme.

Doar că limbajul lui este franc, natural şi nu întotdeauna pe înţelesul tău.

A inhiba procesul de curăţare înseamnă a ţine praful sub preş şi a amâna o curăţenie interioară, cu efecte secundare prin alte cotloane ale corpului tău.

O abordare echilibrată este să încerci să duci acest detox pe picioare, cu curaj, şi să ajuţi corpul să treacă mai repede acest hop.

Trebuie doar să priveşti răceala ca pe ceea ce este în realitate: un episod mai lung de detoxifiere agresivă. O etapă de evacuare a toxinelor prin toate canalele posibile:prin piele, mucus, urină, expiraţie.

Când priveşti problema din acest unghi, capeţi altă încredere şi altă dorinţă de a numai frâna procesului de curăţare cu orice preţ, cum făceai altă dată.
Capeţi curaj să laşi lucrurile să se întâmple, încercând să îmbunezi ce se mai poate din acest torent de stări neplăcute.

Ce poţi face? Poţi acţiona prin mai multe căi, pentru a accelera procesul de eliminare a toxinelor.

Dar totul pleacă de la înţelegerea fenomenului.

De ce eşti atât de obosit când eşti răcit, de ai sta numai în pat?

Pentru că Energia, cea mai de preţ comoară a corpului tău, este direcţionată către curăţenie, către rularea şi eliminarea toxinelor eliberate de la nivel limfatic. Nu eşti bolnav, eşti în curăţenie!

În mod normal, Energia este distribuită în corp în funcţie de priorităţi. Iar digestia, ca proces, este cel mai mare consumator de energie din corp.

Corpul tău îţi induce această stare de oboseală pentru a te forţa să fii cât mai cuminte, să te mişti cât mai puţin, să mănânci cât mai puţin, deci, prin urmare, să îi furi cât mai puţin din Energia disponibilă, atât de necesară în procesul curăţării.

Dacă tu te-ai fi simţit energic ca într-o zi obişnuită, te-ai fi agitat cu aceeaşi generozitate, nu te-ai fi menajat deloc şi ai fi risipit Energia cum o faci în mod regulat, pe digestie, stres, la muncă sau plimbând căţelul. A sta în pat degeaba este considerat un lux, la care nu prea apelezi decât forţat de împrejurări.

Oboseala, aşadar, ca simptom al răcelii, pardon, al detoxului, este modul corpului prin care te determină să te menajezi, să dormi cât poţi de mult, să munceşti cât mai puţin şi să îl laşi să îşi facă treaba.

Da, eşti la muncă zilnic şi statul degeaba nu este o opţiune. Însă merită să încerci să te menajezi, atât cât se poate, măcar în această perioadă. Corpul nu îţi vorbeşte degeaba.

Contează atât să nu îi furi corpului din energia disponibilă, cât şi să vii cu adjuvante în acest proces de detox.

Odihna este o modalitate de salvare a energiei.
Alimentaţia este a doua.

În perioada în care corpul tău lucrează de zor la măturat toxine, ocoleşte mâncărurile cu timpi mari de digestie. Iar produsele animale sunt cele mai greu digerabile alimente. Da, inclusiv iaurtul 0%, pentru că digestia are loc majoritar în intestine, nu în stomac.

Un stomac gol nu înseamnă o digestie terminată, ci o digestie abia începută.
În aceeaşi oală intră şi prăjelile, mâncărurile grele, săţioase, dulciurile, sucurile ambalate şi restul alimentelor intuitiv încadrate la nocive pentru organism.

Alegând, în această perioadă, doar produse de originie vegetală, cât mai uşor preparate sau chiar crude, salvezi o mare parte din energia pierdută în procesul digestiei, ajutând corpul să direcţioneze acest surplus către o însănătoşire mai rapidă.

De asemenea, ocolind produsele animale pentru câteva zile, ocoleşti efectul lor pro-inflamator, adică însăşi motivul pentru care eşti acum într-o etapă de detox: inflamaţia cauzată pe fond alimentar şi congestia sistemului limfatic din cauza toxinelor alimentare.

Cele 2 modalităţi, odihna (în măsura posibilului) şi ocolirea produselor animale şi a alimentaţiei grele în general, sunt 2 căi prin care minimizezi pierderile energetice.

Mai rămâne să contribui, la rândul tău, la acest proces de primenire interioară.

Apa, sfânta apă, este extrem de necesară în procesul detoxifierii, deoarece nimic, dar nimic în corpul tău nu se întâmplă fără apă. Apa este intermediarul principal al oricărei reacţii chimice din corp. Iar un proces de curăţare are nevoie de apă precum o rufă murdară are nevoie de apă pentru a fi spălată.

Minimul de apă cerut de corpul tău este de 33 grame per kilogram corp, cantitate la care este recomandat să urci progresiv, câte 100 ml/zi, în cazul în care eşti obişnuit să bei foarte puţină apă.

Setea, din fericire, este un sport care se prinde din mers, iar corpul tău învaţă repede să ceară, atunci când vede că primeşte. Dacă nu bei apă suficientă pentru că nu resimţi setea, acesta este un comportament de adaptare al corpului tău, dar nu unul folositor ţie.

Cu cât consumi mai multă apă în perioada în care eşti răcit, cu atât corpul tău elimină mai uşor toxinele prin toate canalele.

Şi, dacă tot vorbim despre canale, pielea este considerată un al treilea rinichi, ca şi capacitate de eliminare a toxinelor.

De aceea, o baie fierbinte, în care ai adăugat 1-2 pumni zdraveni de sare grunjoasă, are efect puternic detoxifiant la nivelul pielii, ajutând corpul să scape de o bună parte din toxinele stocate la nivel limfatic în zona pielii. Astfel contribui la curăţenia interioară şi scapi mai repede de minunata răceală.

Bun, odihna o maximizezi, alimentaţia o rafinezi obligat-forţat, apă bei, băi fierbinţi faci, ce mai rămâne de făcut? Ajută corpul şi sistemul imunitar, prin metode naturale.

Astfel, îţi recomand cu drag să faci următoarele lucruri:
Cumpără lămâi şi tinctură de propolis, iar de 4-5 ori pe zi, pune într-o lingură, 2 picături de tinctură per 5 kg corp ( sau o medie de 25 de picături, dacă nu vrei să calculezi), împreună cu zeamă de lămâie cât să umpli lingura, şi bea cu încredere amestecul acesta.
Te va trezi ca dintr-o beţie 🙂 Glumesc, te vei obişnui rapid cu gustul său intens.
Cumpără-ţi rădăcină de ghimbir şi fă-ti ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi, pentru a ajuta răceala să treacă mai cu spor
Pentru a ajuta şi nasul să respire, nu apela la soluţii chimice, ci spală de mai multe ori pe zi nările cu spray simplu cu apă de mare.

Aceste remedii simple şi la îndemână, ajută corpul în mod natural să lupte cu cauzele răcelii, în loc să inhibe simptomele, cum fac în general medicamentele chimice.

Ajută-te de Natură, pentru că Natura te ajută şi ea.

Totul în Natură evoluează pentru bunul tău interes. Procesele sunt simple şi ai doar de câştigat dacă respecţi această simplitate.

Răceala nu este o slăbiciune a corpului, ci o “burzuluire” a acestuia, o scuturare a prafului adunat la nivel limfatic.
Ajută cât poţi acest proces şi frânează-l doar dacă nu mai tolerezi excesul lui de zel al corpului tău din timpul acestui proces. Prin metode simple, cât mai puţin chimice şi cât mai compatibile cu corpul tău şi cu scopul urmărit de acesta: sănătatea ta.

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top