Skip to content
Cum să Te Mobilizezi Corect Pentru Silueta Ta din Primăvară

Cum să Te Mobilizezi Corect Pentru Silueta Ta din Primăvară

Cum să Te Mobilizezi Corect Pentru Silueta Ta din Primăvară

– De ce nu începi acum să slăbeşti?

– Pentru că ştiu că dacă încep, trebuie să mă ţin.

Nu, nu eşti tu cel care răspunde, ci mintea ta, care fuge de disconfort.

Indiferent că răspunsul este îmbrăcat în “Vin sărbătorile”, “Nu e momentul bun”, “Nu am timp”, “Sunt obosit”, “Nu pot acum”, adevărul este că a te angaja la o transformare personală cum e slăbitul, te solicită pe toate planurile, fizic, psihic, emoţional.

Consumă timp, consumă energie, cere atenţie, cere perseverenţă, şi toate acele lucruri care ştii că vin cu recompense, dar pe care le ocoleşti pentru că vin şi cu munca la pachet.

Oricum o dai la învârtit, ceea ce visezi să se întâmple, se poate întâmpla doar prin tine.

Iar fuga de greutatea de acum păleşte în comparaţie cu bucuria unui rezultat bun obţinut în această iarnă.

Pentru că drumul este greu doar când îl priveşti de pe margine. Odată ce te-ai ridicat şi ai pornit la drum, odată ce te-ai mobilizat, descoperi că obstacolele şi greutatea erau doar în mintea ta, erau proiecţia fricilor tale.

De ce îţi este frică, de fapt, când vine vorba de a începe o cură de slăbire acum?

De eşec? De lipsa timpului? De sacrificii? De efort? De ceea ce crezi despre tine, cum că nu ai voinţă şi nu reuşeşti să te ţii?

Aşa cum nu poţi face muşchi peste noapte, doar visând la ei sau trăgând tare de fiare într-o zi, la fel nu poţi deveni disciplinat şi implicat cum vrei tu, din prima, trecând de la un stil în care îţi este frică de schimbare, la un stil în care eşti curajos şi implicat până în măduva oaselor.

Natura umană nu funcţionează aşa decât în rare cazuri.

Majoritatea, şi probabil inclusiv tu, au nevoie să se obişnuiască cu altceva-ul, cu alt comportament, cu alte activităţi, cu alt program, cu alte gânduri, cu alt mod de a fi.

Disconfortul există doar înainte de a începe, în mintea ta, şi puţin în perioada de început, până observi că, de fapt, se poate. Că poţi.

Dacă îţi doreşti mult să te schimbi frumos în această iarnă, atunci află că toate, dar toate fricile tale nu au un suport real. Sunt doar gânduri ce prind putere pe măsură ce le acorzi atenţia ta.

Lipsa de timp, lipsa de voinţă, lipsa unei strategii clare, neîncrederea în sine, credinţa că cedezi repede, orice îți mai spui şi te limitează, nu sunt verdicte definitive. Nu sunt adevăruri absolute, ci doar impresiile tale greşite în ceea ce te priveşte.

Cât timp te laşi condus de sentimentul neputinţei, nu vei putea depăşi etapa doritului.

Pentru că un om care învinge este un om care este dispus să se schimbe. Începând cu gândirea şi continuând cu acţiunea.

Se spune că cel mai greu lucru de ridicat este posteriorul de pe canapea. De ce? “Pentru că dacă încep, trebuie să mă ţin”

Îţi alimentezi din start disconfortul gândindu-te la tot efortul ce va să vie, la toate sacrificiile pe care le ai de făcut, la toate serile în care trebuie să tragi de tine să mergi la sală, la toate prăjiturile gustoase pe care tu, ca un oropsit al sorţii, trebuie să le refuzi.

Cât de mult colorezi acest tablou al efortului personal de acum, stând pe canapea şi nefăcând un gest să descoperi: este aşa sau nu este aşa?

De câte zile, luni, ani, tot amâni, consolându-te în minte că va veni ea ziua în care te vei mobiliza şi vei face ce trebuie?

Voinţa nu se construieşte la comandă. Te temi de ea de pe margine.

Capacitatea de implicare nu se formează doar pentru că îti doreşti. Te temi de ea de pe margine.

Încrederea în sine nu prinde puteri doar pentru că te păcăleşti că într-o zi, din senin, vei putea şi vei reuşi. Te temi de neîncredere de pe margine.

Tot ce priveşti acum de pe margine şi supraestimezi în dificultate, nu are valoare cât timp nu eşti în mijlocul jocului.

Tot ce ai de făcut este să laşi gândurile inutile şi să îti îndrepţi atenţia spre verbul a face.

Nu ţine de voinţă, ţine de decizia de a intra în joc şi de a învăţa şi a stăpâni regulile din mers.

Jocul slăbitului se descoperă când eşti în miezul lui. Când zilnic ai de câştigat o nouă redută. Când zilnic trebuie să îmbunătăţeşti tot ce se poate. Când zilnic trebuie să cauţi soluţii să devii mai eficient şi să îţi faci viaţa mai uşoară.

De aceea un ghid care cunoaşte drumul şi un grup de suport care este deja pornit la drum, sunt de un real folos psihic, pentru orice nou doritor să plece în această călătorie.

De aceea în Şcoala de Slăbit rata de succes în schimbarea personală este foarte mare, pentru că nimeni nu este singur. Iar slăbitul este, eminamente, o provocare psihică, nu fizică. Corpul poate să slăbească oricât, mereu a putut.

Cum să nu te mai sabotezi în privinţa slăbitului?

Încetând să mai vrei să controlezi în avans tot ce se întâmplă în acest proces.

Încetând să mai aştepţi momentul propice pentru a pleca la drum.

Încetând să mai fii perfecţionist în “comportamentul la dietă”.

Încetând să te mai laşi demoralizat de scăpările ce îţi promit că vor mai veni.

Încetând să te mai grăbeşti şi să priveşti totul ca pe o cursă contra cronomentru. Fericirea nu participă la astfel de întreceri.

Cum te mobilizezi corect pentru silueta ta din primăvară?

Luând decizia să începi acum, cu încrederea că drumul ţi se relevă pe măsură ce îl parcurgi.

Alegând să nu te mai sperii de tine şi de greşelile tale. Un bebeluş nu ar învăţa niciodată să meargă, dacă ar exista în mintea lui dezamăgirea fiecărei poticneli.

Acordându-ţi un pic mai multă încredere în tine că îţi poţi schimba gândirea şi comportamentul în bine.

Fiind dispus să ieşi zilnic, un pic, în afara zonei tale de confort. Pentru că toate rezultatele dorite de tine, acolo se află.

Şi, mai ales, lăsându-te ghidat, ajutat, susţinut, educat şi eficientizat la fiecare pas. Acesta este avantajul familiei Şcoala de Slăbit.

Setarea mentală şi menţinerea ei, zi după zi, la cote înalte, este un sport care se învaţă.

Organizarea, strategiile alimentare, împăcarea responsabilităţilor cu îngrijirea personală, întrebările şi răspunsurile ce apar pe drum, toate sunt aspecte ce au valoare doar când mintea este îndreptată în direcţia victoriei tale.

Singurul obstacol pe care îl ai de depăşit este şi singurul care îţi poate aduce eliberarea de frică şi obţinerea rezultatelor dorite: tu şi alegerile tale din fiecare zi, începând de acum.

Tu şi mobilizarea ta. Sau tu şi amânarea ta.

Tu şi curajul tău. Sau tu şi frica ta.

Tu şi hotărârea ta. Sau tu şi neîncrederea ta.

Tu şi iubirea ta de sine. Sau tu şi veşnica critică personală.

Tu şi acţiunile tale. Sau tu şi visările tale.

– Ramona

Back To Top