Skip to content
Cum să Slăbești Fără să Te Îngrași La Loc

Cum să Slăbești Fără să Te Îngrași La Loc

Recunosc, una din provocările cele mai mari când scriu pentru tine este să aleg subiectul.

De ce?

Pentru că subiectele tehnice, deşi sunt uşor de abordat, sunt o formă elevată de cancan. Subiectele tehnice plac creierului, te amuză, te intrigă, te educă, este adevărat, te fac să spui “ce frumos, pe asta nu o ştiam”.

Dar nu subiectele tehnice sunt cele care te determină să te ţii de drumul tău, până la victorie.

Experienţa lucrului cu sute de oameni mi-a dovedit un lucru: reuşita în slăbit nu ţine de tehnic, ci de suflet, de capacitatea de a te ţine mobilizat şi cu inima sus tooot drumul până la destinaţie şi după.

Acolo se află adevărata valoare şi putere a unui program de slăbit. Şi acolo va fi grosul muncii tale.

La începutul experienţei învăţatului şi înţelesului nutriţiei, totul este nou şi totul pare fascinant.

„Wow, cum funcţionează, de fapt, corpul uman!”

”Wow, ce greşeli naive făceam în alimentaţie, când eu credeam că fac lucrurile bine!”

Dar toate lucrurile duc la Simplitate, iar în slăbit, mai mult decât în multe domenii, alimentaţia simplă este cea care eficientizează cel mai mult lucrurile. Doar că, ce place corpului, nu îi place limbii, şi invers.

Da, educaţia este extrem de valoroasă, pentru a te direcţiona corect în privinţa alimentaţiei şi îngrijirii de sine. Însă există un punct în această educaţie de la care, toate detaliile tehnice primite, nu te mai ajută. Hrăneşti creierul cu informaţii, când, de fapt, trebuie să hrăneşti sufletul cu motivaţia de a continua cu răbdare.

Niciun animal de pe planetă nu are nevoie de direcţii cu ce are de făcut. Au totul înscris în instinct, în gene, iar noi nu suntem o excepţie. Doar că trebuie să educăm şi să convingem cel mai mare cenzor personal: creierul şi obişnuinţele personale.

Mi-am ales ca scop personal să ajut cât mai mulţi oameni să se elibereze definitiv din caruselul acesta al slăbitului. Şi îmi iese. Aud des, mult prea des, lucruri de genul: ”Am încercat înainte pastilele X pentru slăbit sau shake-urile X care înlocuiau 1-2 mese pe zi. Am slăbit şi m-am îngrăşat la loc”.

Cât timp vei gândi slăbitul în termeni de calorii, te vei îngrăşa la loc.

Slăbitul autentic şi definitiv nu înseamnă simple calorii limitate şi sport care să spele prăjiturile, ci echilibrarea chimică internă a corpului tău. Niciun shake, nicio pastilă nu poate corecta în câteva săptămâni ce s-a dezechilibrat în ani de zile.

Doar corpul tău poate face această reechilibrare. Dar are nevoie de timp şi ajutor pentru acest proces.

El este Vindecătorul, el deţine formula funcţionării tale optime. Treaba ta este să îl ajuţi. Treaba mea este să te învăţ cum.

Când forţezi corpul să slăbească mult, într-un timp rapid, prin metodele clasice gen diete hiperproteice, pastile sau shake-uri de slăbit, nu pierzi procent mare de grăsime. Pierzi în primul rând apă, care atârnă la cântar şi te face fericit, pierzi masă musculară, şi abia la final pierzi şi grăsime. Ce mai faci, în schimb, este să acidifici mediul intern.  Cu cât mediul tău intern este mai acidifiat, cu atât potenţialul de depunere grăsimi este mai mare.

De ce? Deoarece grăsimea este cel mai bun tampon antiacid de care dispune corpul tău.

Acidul arde, acidul inflamează, iar corpul tău frumos este ghidat de instinctul de supravieţuire. El va face orice pentru a se apăra, pentru a te apăra de acei acizi. Inclusiv să transforme în grăsime tot ce poate, pentru a tampona acei acizi.

Ştii cine se transformă cel mai uşor în grăsime? 

Carbohidraţii.

Adică exact bau-baul de care fuge toată lumea, în mod greşit, într-o cură de slăbire. Dacă organismul tău ar fi echilibrat şi curăţel chimic, corpul nu ar mai avea nevoie să peticească cu grăsime inflamaţiile şi acidifierea internă.

Când te duci cu sacul la dieta lăudată, vorba proverbului, te alegi mai întotdeauna cu metode prin care acidifici masiv corpul, pierzând procent mare de apă, procent de masă musculară, şi prea puţină grăsime. Dar cel mai important, împingi corpul într-o zonă de dezechilibru chimic, pe care el este forţat să o rezolve ulterior.

Când încerci apoi să revii la un regim normal de viaţă, la vechile tale obişnuinţe, mai mult sau mai puţin bune,  corpul se va folosi de ceea ce îi dai, pentru a-şi echilibra chimic mediul intern.

Iar tu, pe negândite, pe nesimţite, depui la loc tot ceea ce te bucurai că ai dat jos.

Singura metodă de a da jos pe “repede-înainte” peste 10 kg într-o lună, în mod sănătos, care sa echilibreze chimic corpul, este prin cure de sucuri, dar nici acelea nu se fac după ureche, deoarece vin cu riscuri pe care un specialist în detox ţi le poate explica şi controla.

Iar apoi începi să depui la loc, de data aceasta pentru că revii la vechile obiceiuri, care acidifiază progresiv, în loc să menţină echilibrul chimic intern stabilit.

Dincolo de această metodă valoroasă, dar foarte drastică şi care este orice, numai un stil de viaţă nu,  rămâne abordarea în care echilibrezi chimic pas cu pas corpul, detoxifici pas cu pas corpul, încât slăbitul să devină doar o simpla consecinţă a îmbunătăţirii şi echilibrării chimice interne. Iar acesta, da, devine un mod de viaţă.

Modul de viaţă conştient, educat, bine înţeles, bine asumat, este ce îmi dau silinţa să învăţ oamenii să facă în toate programele Şcolii de Slăbit.

 Educaţia este cea care te ajută să identifici drumul corect. Educaţia este cea care te ajută să ai acel discernământ corect, pentru toată viaţa, cu impact nu doar asupra vieţii tale, ci şi a familiei tale.

Educaţia este cea care te ajută să nu te mai îngraşi vreodată la loc.

Dar, există şi aici o provocare. Educaţia te duce doar până la un punct. Punctul unde s-au instalat rutina, înţelegerea şi simplitatea alimentară.

Sufletul, capacitatea de mobilizare, ajutorul primit, susţinerea zilnică sunt lucrurile care te ajută să ajungi la destinaţie mulţumit de rezultat.

Caruselul slăbitului se termină când, prin educaţia dobândită, ajungi să recunoşti imediat unde duc fiecare drum, fiecare alegere, fiecare obişnuinţă alimentară sau sportivă. De aceea, în programele Școlii de Slăbit, cadoul oferit cursanţilor este autonomia completă în privinţa îngrijirii siluetei şi energiei, pentru toată viaţa.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top