Skip to content

Cum Deblochezi Slăbitul?

Cred că aceasta este una din întrebările pe care le aud cel mai des, când vine cineva la mine şi vrea să se lase ajutat să slăbească. “Cum deblochez slăbitul? Am ţinut dieta x, am ţinut regimul y, a mers o vreme, apoi, indiferent ce fac, cântarul nu se mai mişcă”.

Hei, pe cine păcălesc, uneori primesc această întrebare inclusiv din cadrul Şcolii de Slăbit. Pentru că slăbitul este o provocare psihică, nu fizică.

Aşa că, hai să discutăm despre cum deblochezi tu slăbitul.

La final de articol, îţi ofer cu drag o soluţie practică şi la îndemână, dar până acolo ştii că îmi place să facem mai întâi o vizită sufletului tău, pentru că acolo este baiul.

Corpul tău nu are nicio problemă, indiferent ce crezi tu.

Dacă eu îţi dau acum un şnur încurcat şi te rog să îl descurci, ce faci mai întâi? Tragi mai tare de el, cu voinţă, spunându-ţi că aşa se rezolvă problema? Nu? Dar ce faci? Te uiţi întâi la el cum este înnodat şi te gândeşti cum să faci cale întoarsă, să îl desfaci. Bucată cu bucată.

Mai are sens să continui articolul sau deja ţi-ai obţinut răspunsul la întrebare?

Ce faci tu, de obicei, când simţi că te-ai blocat? Tragi mai tare cu dieta, crezând că un surplus de voinţă va sparge gheaţa şi vei ieşi din acel “platou”?

Şi te mai întreb ceva: din ce stare acţionezi? Dintr-o stare de calm, aşezată, încrezătoare sau dintr-o stare de nervozitate, de nerăbdare, de frustrare? Asta da fericire personală.

Nu există blocaj în slăbit!

Poftim?

Nu există blocaj în slăbit! Nu există “s-a obişnuit corpul meu cu regimul ăsta”. Nu există “merge prima dată, dar a doua oară nu mai merge”.

Indiferent că tu ai fost în această situaţie şi nu doar o dată, este o problemă falsă! Pentru că nu te uiţi unde trebuie.

Răspunsul se află în însăşi întrebarea de mai sus!

Cum deblochezi slăbitul? Întreabă-te pe dos. Cum te-ai blocat tu, de fapt? Şi ce înţelegi prin blocaj? Eşti convins că urmezi o cale pe care corpul tău o poate urma sau mergi la nimereală, bucurându-te când funcţionează, frustrându-te când nu, dar per total fără să pricepi de ce slăbeşti, de ce te îngraşi la loc, de ce stagnezi?

Când nu îţi înţelegi corpul, este normal să nu îi înţelegi reacţiile şi ce se întâmplă cu el. Cu tine.

Tu dai vina pe tine, pe corpul tău, pe metabolismul tău, când din start, trebuia să înţelegi dacă vorbeai limba care trebuie, dacă mergeai pe calea corectă şi sănătoasă a remodelării corporale.

Corpul tău, în fiecare moment al vieţii tale, îţi apără interesele. Iar interesul este ca tu să trăieşti cât mai mult. Pentru asta se regenerează.

Cum poate, cum îl laşi tu şi cu ce îi dai zilnic. Pentru asta prioritizează ce este mai important. Tu vezi că ai kilograme în plus, el vede că s-a adaptat la stilul tău de viaţă şi a apărat tot ce se poate din interiorul tău.

Grăsimea în plus, toxinele, afecţiunile fizice, oboseala, corpul tău încearcă zilnic să le corecteze, pentru că sunt contra supravieţuirii tale. Este atât de fundamental, atât de simplu. Doar că tu nu vezi dincolo de perdeaua de fum a aspectului tău exterior.

De aceea în Şcoala de Slăbit, în prim plan se află educaţia ta, pentru că tu trebuie să îţi înţelegi corpul, reacţiile lui şi cum să îl îngrijeşti eficient pentru toată viaţa.

Dacă tu ai fost problema, tot tu eşti şi soluţia.

Că îţi convine sau nu, starea în care te afli acum, bună sau rea, este cea mai bună stare de echilibru pe care corpul tău putea să o creeze în condiţiile fizice şi psihice oferite de tine.

Şi asta este una din cele mai grele lecţii de învăţat.

Corpul tău nu are nicio vină.

Slăbitul tău s-a “blocat” pentru că pur şi simplu tu şi corpul tău nu vorbiţi aceeaşi limbă.

Dacă te simţi blocat şi ţii o dietă în care ciuguleşti ca o vrăbiuţă, metabolismul tău s-a adaptat şi s-a ajustat pentru a se obişnui cu noul tău aport caloric.

Dacă ţii o dietă cu multe proteine animale şi puţini carbohidraţi (când toate celulele tale au nevoie fix de carbohidraţi), la fel, corpul tău a ajuns să depundă grăsime din tot ce prinde, pentru a se apăra, pentru a TE apăra de modificările chimice agresive pe care le aduci în corp în necunoştinţă de cauză.

Dacă ţii o dietă cu shake-uri, cu mese sărite, tu nu serveşti interesul de regenerare şi refacere a corpului tău, ci vânezi lacom nişte rezultate, fără să pricepi că organismul tău va răspunde prin mecanisme de autoapărare de genul: depunere de grăsimi pentru tamponare de acizi.

Dacă ţii o dietă în care tragi tare la sală, dar alimentaţia este pe bază de “lasă că mănânc acum şi fac mâine o oră în plus de sport”, e clar că ce iei pe mere, dai pe pere şi te învârţi în loc.

Dacă ţii o dietă sănătoasă, care serveşte regenerării interioare, cum este cea din Şcoala de Slăbit, dar eşti inconstant în acţiuni, ai 3 zile bune şi 2 slabe, din nou nu ai cum să slăbeşti dincolo de un punct, pentru că eşti precum Meşterul Manole, ce construieşti ziua, dărâmi noaptea.

Dacă ţii o dietă doar din mâncare şi fără sport, atunci nu ţii o dietă, punct. Slăbitul sănătos şi până la capăt nu există în lipsa mişcării, şi am tot vorbit noi despre sistemul tău limfatic şi despre rolul sportului în slăbit. Nu, nu era despre calorii consumate.

Slăbitul se “deblochează” când tu alegi o cale care serveşte regenerării şi reparaţiei tale interioare (a se citi supravieţuirii tale), şi când îţi asumi răbdarea de merge în ritmul pe care corpul tău îl are, în acest moment.

Pe măsură ce te regenerezi, viteza ta de schimbare….se schimbă şi ea.

Când vrei să dai de apă, nu sapi 10 gropi de câte 1 metru, frustrat după fiecare groapă că încă nu ai reuşit. Ci sapi în acelaşi loc, cu răbdare, până găseşti pânza freatică.

La fel şi în slăbitul tău. Nu există blocaj.

Când vei alege calea prin care slăbitul şi regenerarea devin acelaşi lucru, ai dat de apă.

O soluţie la îndemână prin care poţi “debloca” o stare curentă de stagnare este să consumi seara sucuri de legume sau salate foarte puţin unse şi să faci o oră de sport, în casă sau altundeva, la minim 1 oră după cină. După care… pauză şi somn uşor.

Care este explicaţia?

Am scris mai sus: când alegi o cale în care slăbitul şi regenerarea devin acelaşi lucru, ai dat de apă.

Dacă seara mănânci doar crud şi cât mai uşor digerabil, de post, în noaptea respectivă corpul tău va avea prilej, timp şi materiale bune de reconstrucţie.

În paralel, făcând şi sport, creezi un deficit de glicogen şi de energie, pe care corpul tău, în aceeaşi noapte, le va reface.

Le va reface din ce? Din depozitele de grăsime care te fac pe tine să strâmbi din nas la oglindă. Va începe să tragă din grăsime, pornind de la burtică şi avansând acolo unde îi spune sportul tău.

Nu este fizică nucleară să te împaci cu corpul tău. Dar este dificil să parcurgi acest drum singur, după amiaza şi seara mai ales, când psihicul tău cere pauză şi relaxare, iar tu te-ai obişnuit că aceste două cuvinte înseamnă, de fapt, mâncare şi stat degeaba.

Aici este marele avantaj al Şcolii de Slăbit.

Pentru că nu eşti singur.

Pentru că acolo unde crezi că există blocaje, de fapt nu vezi soluţia de sub nasul tău.

Pentru că atunci când te viziteaza demotivarea, are cine să te susţină şi să te încurajeze.

Pentru că în Şcoala de Slăbit înţelegem că slăbitul este o provocare psihică, nu fizică, şi totul este construit în direcţia aceasta.

Dacă te simţi pregătit să vii în familia noastră, te aştept cu drag să accesezi programul de 90 de zile al Şcolii de Slăbit, care este, de departe, programul cu cele mai profunde rezultate, cu educaţie şi suport pe viaţă.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top