Skip to content

Cum scapi de constipație pentru totdeauna?

Se spune că organele din corp au făcut o şedinţă în care să decidă cine este şeful în corp.

– Eu sunt şeful în corp, spuse creierul, pentru că eu gândesc şi spun cine, ce are de făcut!

– Ba eu sunt şeful, spuse sângele, pentru că eu circul oxigenul şi fără mine nu aţi putea trăi!

– Ba eu, spuse intestinul subţire, pentru că prin mine trece mâncarea şi vă dau vouă energie!

Din spate se auzi o voce încrezătoare:

– Ba eu sunt şeful, spuse colonul, pentru ca eu mă ocup de eliminarea murdăriei!

Toate organele au râs de colon şi de îndrăzneala lui, aşa că acesta s-a oprit şi nu a mai lucrat. În câteva zile, creierul avea o migrenă puternică, sângele era îngreunat şi încărcat, iar intestinul era balonat şi ameţit de fermentaţie.

Aşa că organele au decis ca Şeful să fie colonul, pentru că nimic nu mai merge bine în corp, dacă acesta nu funcţionează cum trebuie.

Morala poveştii e următoarea:


Lucrurile cele mai importante nu sunt mereu cele mai vizibile.


Iar sănătatea şi buna funcţionare a colonului tău influenţează absolut fiecare organ și fiecare proces fiziologic din corpul tău.

Dacă ai o problemă cu constipaţia, atunci mă bucur să te ajut cu acest articol. Am lucrat cu oameni dependenţi de laxative de peste 20 de ani, care şi-au refăcut integral „bunul mers” al lucrurilor. Fără să subestimez sau să desconsider, dar situaţiile de genul „ies o data la 3-4 zile” sunt cele mai uşoare. Cu toţii şi-au reglat „şeful” organelor. Dacă ei au putut, clar poţi şi tu. Fără ceaiuri minune, fără cereale, fără prafuri la cutii.


Soluţia la constipaţie nu se află şi nu se va afla vreodată la tine, ci la corpul tău.


Acesta este unul din cele mai importante lucruri pe care îţi doresc să le înţelegi: indiferent de problemă, soluţia este la corpul tău, nu la tine.

Tu trebuie doar să îţi asumi un rol de „ajutor de nădejde”. Dacă tu îi dai corpului tău ce îi trebuie şi îl laşi să îşi facă treaba, el se va auto-regla, pentru că e ghidat de instinctul de supravieţuire. Corpul tău vrea doar să se vindece încontinuu, să se repare încontinuu, astfel încât tu să fii puternic şi să propagi specia mai departe. E Legea Naturii.

Revenind la constipaţie, sunt 3 lucruri pe care trebuie să le corectezi, pe care trebuie să i le oferi corpului, ca un ajutor de nădejde ce eşti:

1. Apa

Despre apă am mai vorbit, iar dacă ai omis acel articol, te încurajez să îl citeşti şi, mai ales, să îl practici.

Dacă tu eşti deshidratat, corpul tău îşi va recicla apa în corp cât va putea de mult, pentru că fiecare proces celular este dependent de apă. Iar colonul nu va avea destulă apă pentru a funcţiona armonios.

Sau, mai pe româneşte… cum vrei tu să tragi apa la WC fără apă?

2. Fibrele

Sau, mai pe înţeles: materia primă.

Fibrele se găsesc DOAR ÎN PRODUSELE VEGETALE! Fibrele sunt scheletul plantelor, aşa cum îţi spuneam într-un articol precedent.

Iar intestinele tale şi colonul tău iubesc fibrele SOLUBILE. Dacă vrei un colon vioi, sănătos şi pus pe treabă, dă-i zilnic fibre multe solubile.

De unde le iei?

De la Mama Natură: din fructe, din legume.

Nu din cărniţă, nu din brănzică, nu din omleta bună cu bacon.

Şi da, în fiecare articol te încurajez să măreşti substanţial alimentaţia vegană.

Iar până acum, deja ţi-am oferit soluţii şi pentru micul dejun, şi pentru cină.


Afundă-te în fructe, în sucuri, în salate multe, în tot ce îţi oferă pamântul, pentru că organismul tău asta recunoaşte şi poate folosi cu adevărat.


Soluţia se află mereu în Simplitate!

Lasă cerealele, lasă psylliumul şi alte produse mult lăudate. Întoarce-te la fructe şi legume, într-un procent cât mai mare!

3. Mişcarea

Nimic nu se mişcă în corp fără mişcare! Unul din articolele viitoare se numeşte „Mişcarea mişcă Limfa” şi va fi unul din cele mai valoroase articole pe care ţi le ofer.

Revenind, mişcarea naturală a colonului, sau peristaltismul tău,  este direct influenţată de musculatura abdominală. Iar musculatura abdominală este direct influenţată de sport.

Oare mai e nevoie să adaug ceva? Este simplu, este evident.

Hai, fă-ţi curaj şi fă mişcare zilnic. Așa dai drumul și la furnale şi arzi mai multe calorii în somn.


Ştii de ce ador nutriţia şi de ce ador să lucrez cu oamenii? Pentru că mereu ei au impresia că lucrurile trebuie să fie complicate, pentru a fi eficiente. Iar la final, rămân mereu perplecşi, perplecşi şi fericiţi, de cât de simple erau lucrurile.

Ştii cum ascunzi cel mai bine o cheie? O pui în mijlocul mesei, iar apoi o să o cauţi prin toată casa de-ţi vine a râde.

Aşa e şi cu alimentaţia, aşa e şi cu slăbitul, aşa e şi cu constipaţia.


Creierul tău caută soluţii complicate (caută cheia prin toată casa), iar soluţia este în mijlocul mesei.


Cheia din mijlocul mesei este Simplitatea.

Corpul tău iubeşte apa şi fructele de dimineaţă, iubeşte salatele şi sucurile de legume, iubeşte mişcarea care îi reglează totul înăuntru. A, da, şi colonul tău la fel.

Mâine continuăm să aflăm ce iubește corpul tău, sau mai bine zis ce nu iubește, atunci când vine vorba de dulciuri. Vei învăța cum să scapi de această dependență și să fii împacat cu asta.

 

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top