Skip to content
3 Greșeli Care Te Împiedică să Slăbești

3 Greșeli Care Te Împiedică să Slăbești

De câţi ani tot încerci să slăbeşti?

Metode diferite, rezultate diferite, suflet şi entuziasm diferite, şi, totuşi, acelaşi deznodământ.

Citești aceste rânduri pentru că tot cauți soluții pentru kilogramele în plus. Dacă ai fi reușit să treci peste asta, n-ai mai fi aici.

De fiecare dată, pic cu pic, revii la greutatea iniţială sau chiar plusezi. Ca un carusel care te tot poartă prin victorii şi înfrângeri, pe care ai vrea să îl cucereşti o dată pentru totdeauna, dar care rămâne o veşnică redută necucerită.

Partea delicată este că preţul cel mai mare plătit nu este fizic, ci sufletesc. Pentru că aceste poveşti repetate te consumă sufleteşte foarte mult, şi fiecare nouă încercare de slăbit o tot amâni, sau ajungi sa o abordezi din ce în mai sceptic, mai cu “frica-n sân de eşec”.

Este de înţeles, dar undeva înseamnă ca greşeşti.

Corpul tău, indiferent în ce stare se află acum, nu are o problemă în a slăbi sau a se menţine. Dar el mereu se va adapta la ceea ce faci tu. Iar când ce faci tu este greşit fără să ştii…

Ca să nu folosim expresia aceea binecunoscută cu peştele care de la cap… ştii tu, hai să folosim o vorbă care spune “definiţia autoiluzionării este să repeţi acelaşi comportament şi să te aştepţi la rezultate diferite”.

Iar în încercările tale de slăbit, cu siguranţă există nişte şabloane greşite pe care le tot repeţi, dar pe care nu le conştientizezi, pentru că nu le vezi.

Aşa că hai să trecem în revistă, în ordine crescătoare a impactului lor, principalele 3 greşeli pe care le întâlnesc la oameni, când vine vorba de a slăbi o dată pentru totdeauna.

Nu, nu o să încep cu cartofii prăjiţi de seară. Deşi te-ai aştepta la 3 greşeli alimentare, acei cartofi prăjiţi, ciocolăţica, amânarea, toate sunt consecinţe ale modului în care tu abordezi slăbitul şi menţinerea. Ce ziceam mai sus, cu peştele care de la cap se parfumează?

1. Nu reușești să te organizezi

Prima şi cea mai comună greşeală în orice transformare autentică este lipsa de organizare şi planificare. Dincolo de fuga în mâncare, este fuga de responsabilitate. De fapt, este fuga de durere, de neplăcere.

Ai parte de responsabilităţi şi lucruri care îţi solicită, nenegociabil, timpul şi energia, de dimineaţă până seara. Când ajungi acasă, mâncarea de seara, televizorul, nefăcutul nimic par aproape ca o răzvrătire împotriva încorsetării de peste zi.

Să vin acum să îţi vorbesc de planificare, când viaţa ta deja este mai planificată decât ţi-ai fi dorit vreodată, este un lucru greu de digerat.

Te şi văd cum strâmbi un pic din nas.

Dar dacă îmi spui tu cum faci să împaci, zilnic, constant şi eficient, capra şi varza, respectiv slăbitul tău autentic şi toaaate celelalte lucruri care nu se întâmplă decât prin tine, atunci eu îmi închin pălăria în faţa ta.

Ai auzit de vorba noastră din popor: vrei, nu vrei, bea Grigore, agheasmă?

Succesul nu este un loz în plic, ci un ogor care se ară şi se îngrijeşte zilnic. Ai nevoie de mese curate, de activitate sportivă, de timp, da, de timp pentru tine, de atitudine pozitivă, de hidratare, de odihnă, de toate lucrurile care par proscrise mai mult sau mai puţin vieţii de adult.

Dar cum nevoia te învaţă, vei afla organizându-te, că timpul nu se găseşte, timpul se fabrică.

Că nu trebuie să ai din start chef şi energie pentru tot drumul pe care îl ai de parcurs, ci doar pentru ziua care tocmai a început.

Că prietenia cu sportul este un lucru care se învaţă, nu o pară mălăiaţă căzută cadou.

Organizarea este un muşchi care se lucrează. Ştii ce putere şi ce impact covârşitor are în viaţa ta o organizare săptămânală a tuturor lucrurilor pe care le ai de făcut? Organizarea îţi face rost de timp şi de rezultate durabile!

2. ”Încep de mâine”

Încă mai crezi că de mâine vei fi subit alt om şi vei face lucrurile foarte bine, şi te foloseşti de scuza aceasta pentru a scăpa caii astăzi. Dacă iei la puricat lucrurile, vei descoperi că povestea cu “încep de mâine, azi las-o aşa cum este” este un laitmotiv al comportamentului tău.

Şi cel mai probabil, principalul care te ţine pe loc.

În spatele acestui motiv se află frica. Frica de ce urmează să faci, frica de greu, frica de eşec, frica de a apuca taurul de coarne, frica de a depune iaraşi efort fizic şi psihic, într-o încercare ce nu ştii dacă îţi va ieşi sau nu, frica de disconfortul ce ştii că va urma.

Iar amânarea se ţine de mână cu un perfecţionism pe care ţi-l doreşti, dar care nu este realist.

Pentru că vrei să faci lucrurile perfect.

De mâine. 

Cu alimentaţia, cu sportul, cu atitudinea.

Şi pentru că astăzi oricum ai greşit, clar ai anulat toată ziua de azi. Ce sens are să începi la mijlocul zilei? Ce sens are să te gândeşti la cură de slăbire, când în stomacul tău domneşte o preacinstită friptură cu cartofi prăjiţi sau alte bucurii?

Când vei învăţa să faci lucrurile din mers, aşa cum sunt, să îmbunătăţeşti tot ce se poate, fără să te mai critici şi fără să mai vânezi zile lipsite de greşeală, abia atunci vei fi de neoprit.

În orice competiţie sportivă, când atletul respectiv are o problemă, nu se opreşte, ci continuă cu şi mai multă determinare.

Pe măsură ce nu te mai laşi impresionat de greşeli şi decizi cu hotărâre să faci lucrurile cât mai bine azi, acum, cu ce ai, cu stomacul plin sau cu stomacul gol, vei câştiga bătălia decisivă cu slăbitul, pentru că îţi vei îmbunătăţi lucrul care susţine sufleteşte această transformare: atitudinea şi setarea ta mentală în acest proces de slăbire.

Ţine capul sus şi inima şi mai sus, cu orice preţ, dacă vrei să reuşeşti.

3. Nu știi ce, când și cum să faci

Deşi pare un lucru tehnic, impactul lipsei de înţelegere a corpului tău şi a modului tău de funcţionare, te ţine la vânătoare de himere de ani de zile.

Cum arătau toate regimurile pe care le-ai încercat? Câte explicaţii serioase, pe înţelesul tău ai primit pentru ceea ce urma să faci? Ţi-a explicat vreodată cineva de ce funcţionează acel lucru? Şi, mai mult, ţi-a explicat vreodată cineva de ce te-ai îngrăşat la loc?

Un om informat este un om greu de dus cu zăhărelul. Pardon, cu oferta-minune.

Educaţia o consider rădăcina cea mai adâncă a acestei probleme pe care vrei să o rezolvi.

Educaţia generează alegerile pe care le faci, încrederea pe care o ai în ceea ce faci, siguranţa cu care parcurgi acest drum şi puterea cu care gestionezi tot ce îţi apare în cale.

De ce se tot spune că informaţia înseamnă putere?

Educaţia aduce cu sine schimbare iremediabilă. În bine.

De aceea în toate programele Şcolii de Slăbit, punctul central eşti tu şi educaţia ta. Slăbitul este doar consecinţa imediată a schimbării tale la nivel profund.

Lucrurile de la cap se îmbunătăţesc şi asta îți ofer cu drag în programul de 5 săptămâni pe care l-am pregătit pentru tine.

Educaţie, slăbit, energie, îmbunătăţirea sănătăţii, atenţie şi suport oferite ţie şi, mai ales, puterea de a nu te mai întoarce vreodată la vechile probleme şi vechile obiceiuri.

Slăbitul, kilogramele în plus și alimentația sănătoasă sunt o provocare pentru tine. Înțeleg asta.

  • Vrei să înveți cum să te organizezi, astfel încât să slăbești corect și sănătos
  • Vrei să scapi de oboseala cronică și vrei să-ți îmbunătățești alimentația
  • Vrei să înveți cum să te hrănești sănătos și cum să ai grijă și de alimentația familiei tale
  • Poate cel mai important, vrei să înțelegi o dată pentru totdeauna cum stă treaba cu alimentația, astfel încât să slăbești, să te menții și să ai mereu controlul.

E timpul să încetezi să mai aduni ani la încercarea de a slăbi.

E timpul să preiei controlul asupra corpului tău, să te educi pentru tot restul vieții tale și să câștigi jocul alimentației corecte.

 

 

Abia aștept să lucrăm împreună,

– Ramona

Back To Top