Skip to content
Împacă-te Din Nou cu Fructele​

Împacă-te Din Nou cu Fructele​

Fructele sunt geniul neînţeles al curelor de slăbire.

“Cum? Păi şi zahărul? Eu ştiu că fructele îngraşă, deci se consumă cu maximă moderaţie, precum dulciurile.”

Tare ghiduş a fost Dumnezeu când a creat fructele:

“Uite aici, omule, îţi dau cele mai gustoase, frumoase, zemoase şi parfumate alimente, dar vezi că faci burtică şi şolduri generoase dacă le mănânci.”

La fel organismul tău, un alt ştrengar şi jumătate:

“Uite, creez toate enzimele necesare digestiei fructelor, până şi sistemul digestiv ţi-l construiesc încât să fie perfect compatibil cu fructele, dar să nu te prind că le mănânci prea des, că o să mă balonez şi o să depun fiecare calorie. Pentru că pot!”

Ceva nu se leagă? Nu contează.

Important este că avem oameni de ştiinţă care dovedesc negru pe alb că fructele sunt precum un desert şi nu e bine să exagerăm.

Nu desconsider studiile, doar că nu le ridic altar şi nici nu mă închin la veridicitatea lor imbatabilă.

“Am citit că fructele conţin fructoză periculoasă, zahăr mult, calorii, iradieri cu cobalt, pesticide şi alte stropeli chimice. Ce mai, a ajuns aproape un risc să mănânc fructe în mod repetat.

Aşa că mai bine mănânc doar grătar şi iaurt 0% cu cereale şi mai scap uneori câte-o ciocolată, dar Doamne fereşte să mănânc o banană, că şolduleţe scrie pe ea.”

Natura nu face greşeli

Natura este ghidată de instinctul de dezvoltare şi supravieţuire, de adaptare.

Supravieţuirea celui puternic nu înseamnă supravieţuirea celui forţos, ci celui mai adaptabil la mediul extern.

Când Natura ţi-a creat fiziologia şi biochimia pe care le ai acum, nu le-a creat aşa dintr-o greşeală, ci pentru că acesta eşti tu, un organism frugivor, proiectat perfect pentru consumul de fructe, legume şi nuci.

Nu contează cât de mult iubeşti fripturica sau dulciurile şi cât de bine fac ele la suflet 🙂

Omul nu va fi vreodată mai isteţ decât Natura pentru că bucăţica nu poate fi mai isteaţă decât Întregul.

Omul ştie să explice lucrurile doar parţial, şi nu, omul nu ştie mai bine decât Natura ce i se potriveşte.

Indiferent cât de “rudimentară” pare această explicaţie.

Nu se vrea a fi o explicaţie.

Este un principiu de funcţionare întâlnit peste tot în Natură. Iar adevărurile Naturii sunt imuabile, simple şi directe.

Corpul tău iubeşte simplitatea şi este construit pentru simplitate!

Frica pentru fructe este la fel de ineficientă precum abordarea “Vreau şi eu, vă rog, un happy meal şi o cola zero”.

Sunt sigură că toate motivele pe care le invoci când eşti zgârcit cu consumul de fructe, au un gram de adevăr, suficient cât să crezi în ele.

Crezi că fructele te îngraşă?

Nu, nu fructele în sine, ci metabolismul glucidic dezechilibrat, care te face să nu mai gestionezi bine carbohidraţii, să nu mai ai arderi eficiente şi să depui uşor grăsime.

Cine ţi-a dezechilibrat metabolismul?

Nu vârsta, ci alimentaţia ta de zi cu zi, adunată în atâţia ani, care acţionează precum picătura chinezească.

Cu un metabolism glucidic dezechilibrat, orice carbohidrat te îngraşă uşor, şi pâinea, şi caisele, şi ciocolata, şi mămăliguţa, orice.

Rezolvarea nu este să ocoleşti carbohidraţii (deci şi fructele), pentru că celulele tale mănâncă oxigen şi carbohidraţi simpli.

Rezolvarea este să îmbunătăţeşti metabolismul glucidic.

Cum?

Prin simplificarea şi îmbunătăţirea calitativă a alimentaţiei.

Iar fructele au un rol central în acest film.

Chiar şi persoanele cu diabet pot consuma fructe mai puţin dulci, dar aici vorbim de un domeniu medical, rezervat lumii medicale.

În Şcoala de Slăbit, se consumă fructe fără număr.

Câte?

Până te saturi.

Şi slăbesc oamenii aşa de frumos şi de uşor şi de energic, încât zici că este o glumă. Nu este o glumă, este doar organismul uman care primeşte ce i se potriveşte chimic.

Î: Ramona, cât pepene pot să mănânc?

R: Până face stomacul poc!

Fructele te ajută să îţi reglezi metabolismul glucidic, pentru că ele contribuie la echilibrarea chimică a întregului corp.

Crezi că fructele te balonează sau te deranjează la stomac?

Nu fructele în sine, ci faptul că flora ta intestinală s-a adaptat la alimentaţia ta recurentă.

Omul ar trebui să aibă, în mod ideal, o floră intestinală specifică unui mediu de fermentaţie. Prin consumul mare de proteine şi produse animale, flora a migrat înspre un mediu de putrefacţie, mai acid.

Este un răspuns adaptativ al corpului tău, dar nu îţi priieşte, pentru că nu eşti construit să mănânci multe proteine şi alimente acidifiante. Adoraţia proteinelor este un alt subiect foarte delicat, greu de acceptat de oameni.

Soluţia pentru balonare nu este să ocoleşti fructele, ci să le mănânci singure, pe stomacul gol şi să le mesteci până se fac piure în gură.

Eventual să mănânci un singur tip de fructe odată. Astfel ajuţi digestia, ocoleşti fermentaţia şi ajuţi corpul să migreze, încet şi sigur, înapoi la flora intestinală specifică rasei umane.

Nu consuma fructele lângă nimic altceva, nici cu lapte, nici cu grăsimi, nici după prânz. Fructele se împacă bine doar între ele, aşa cum am explicat în articolul dedicat combinării acestora – Când, Cât și Cum Combinăm Fructele? – Partea 2 din 2

În programele Şcolii de Slăbit, cele mai dese afecţiuni cu care vin oamenii la bord sunt cele intestinale, iar ei cred că nu vor putea tolera fructele. Şi totuşi, pas cu pas, corpul se vindecă singur, când este ajutat. Şi aceiaşi oameni, speriaţi la început de fermentaţia şi durerile intestinale, se liniştesc şi descoperă că a echilibra sistemul digestiv nu este fizică nucleară, ci un lucru la îndemâna lor.

Din nou, fructele contribuie masiv la acest proces.

A propos, ştiai că fibrele solubile din fructe sunt “papa bun” pentru flora ta intestinală sănătoasă? Niciun alt aliment nu mai are această caracteristică, în acelaşi procentaj major. Unde mai pui că produsele animale au zero fibre?

Crezi că fructele îţi dau arsuri la stomac ?

Ei, dar nu fructele ţi-au sensibilizat stomacul, ci alimentaţia ta gustoasă, de ani de zile, care îţi cerea zilnic multe ore de digestie în stomac şi acizi puternici.

Ştii de ce ai acid în stomac? Pentru a sparge proteinele.

Cu cât proteinele sunt mai complexe şi mai greu de spart, cu atât acizii ceruţi în stomac trebuie să fie mai puternici.

Acidul arde, astfel că mucoasa stomacală trebuie să se apere. Dacă mai poate!

Proteinele animale sunt cele mai greu de spart şi cer acizii cei mai puternici.

Proteinele din fructe sunt cele mai uşor de spart şi cer acizi de aproape 1000 de ori mai slabi (vorbim de scara pH-ului din stomac, altă discuţie).

Deci fructele îţi menajează stomacul, nu îl irită.

Dar, când deja eşti sensibil, singurul lucru care te scoate la liman este o masticaţie făcută “cu sfinţenie”.

Masticaţia până la nivel de piure a oricărei îmbucături, trebuie să fie noua ta religie zilnică. Saliva conţine mucilagii ce îţi protejează mucoasa stomacală.

Iar corpul se va vindeca singur.

Martori sunt foarte mulţii oameni care, trecuţi prin Şcoala de Slăbit, au scăpat de problemele stomacale cu care se chinuiau de ani de zile şi care credeau că este un non sens şi o imposibilitate să mănânce fructe pe stomacul gol.

Corpul ştie să se vindece, dar trebuie ajutat!

Pentru fiecare frică pe care o ai, legată de fructe şi consumul lor, răspunsul este: ţi-e frică pentru că încă nu ştii mai multe de atât.

Educaţia are un rol masiv în slăbit, pentru că îţi inspiră încredere şi aduce logică într-un proces care nu trebuie să fie strict de slăbit, ci şi de însănătoşire progresivă. Acesta este marele plus din Şcoala de Slăbit.

Slăbitul trebuie să însemne îmbunătăţirea sănătăţii.

Iar slăbitul printr-o alimentaţie cu multe fructe, este aliniată la toate legile Naturii şi la legile biochimice de funcţionare a corpului tău.

Aşa că apropie-te, pas cu pas, de fructe, de alimentaţia ta originară.

Fructele nu joacă în fimul cu caloriile, cu gramajele sau suferitul de foame.

Nici corpul tău nu joacă în acel film.

Nici silueta ta dorită nu joacă în acel film.

Dar, trebuie să înţelegi tu mai multe despre tine, pentru a crede acest lucru.

Oh, iar dacă vrei să accesezi toată librăria de educație din Școala de Slăbit, îți recomand programul de 90 de zile. Este de departe cea mai completă resursă pe această temă.

Citește toate detaliile aici

– Ramona

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top