Skip to content

De ce Merită să Îţi Lucrezi Frumos Braţele?

O siluetă frumoasă este probabil una din dorinţele tale principale, dar ţi-ai pus vreodată problema aspectului braţelor tale?

Cât timp eşti într-un anotimp rece, cumva este uşor să ignori astfel de detalii de rafinare fizică, dar când vin căldura şi relevarea fizică, nişte braţe frumos lucrate te situează la un cu totul alt nivel al aspectului fizic.

Este ca diferenţa dintre femeile slabe şi femeile cu o definiţie musculară armonios lucrată.

Am ales să vorbesc cu tine despre braţe pentru că despre posterior, talie, chip, cină, mişcare, am tot vorbit şi vom mai vorbi. Există nenumărate aspecte care ţin de armonia ta fizică, ce nu se află în prim plan. Dar ştii vorba ceea, detaliile fac diferenţa.

Iar braţele sunt un detaliu cât se poate de vizibil.

Există, în mod justificat, o preocupare uneori obsesivă pentru cântar, însă dă-mi voie să te întreb: greutatea ta este cea care te preocupă cu adevărat sau aspectul tău şi nivelul tău de vitalitate?

Degeaba obţii o siluetă filiformă, dacă nivelul tău de energie este şubred. La capătul opus, degeaba îţi repeţi că stai bine cu energia, dacă organismul este mult supraponderal, pentru că un corp sănătos nu are voie să fie supraponderal. Este contra armoniei biologice interne. Dur, dar franc.

Echilibrul este o stare care împacă şi capra şi varza, mai bine spus, şi dorinţa ta de siluetă şi dorinţa corpului tău de viaţă. Iar echilibrul înseamnă să găseşti calea de mijloc între ceea ce îi trebuie corpului tău şi ceea ce le trebuie gusturilor tale.

Pentru că, de cele mai multe ori, ceea ce place corpului, nu place limbii. Şi ceea ce place limbii, nu foloseşte corpului.

Un trup armonios, vivace, energic, curat, este un corp întreţinut în fiecare zi, iar asta se reflectă în toate aspectele sale, nu doar la circumferinţa taliei sau la prezenţa/lipsa celulitei.

Când vorbim de braţe sau de cât de tonifiată este o grupă musculară a corpului tău, tu te uiţi la aspectul estetic, iar corpul tău se uită eficienţa mecanismelor interne fiziologice, adică la supravieţuirea proprie.

Simt nevoia să îti ofer un exemplu, pentru a înţelege cât de practice şi fascinante sunt dedesubturile biologice ale unei simple tonifieri musculare la nivelul întregului corp şi, în cazul nostru, al braţelor tale.

Ştiai că, spre exemplu, circulaţia venoasă, adică traseele circulatorii de întoarcere a sângelui din corp către inimă, sunt puternic dependente de nivelul de tonifiere a musculaturii tale din tot corpul?

Dacă, de exemplu, arterele (vasele de sânge care pleacă dinspre inimă spre corp), se folosesc nu doar de gravitaţie, ci şi de o structură a pereţilor arteriali cu fibre elastice, ce permit contracţia şi decontracţia acestor vase şi împingerea fluxului sanguin prin acest sistem arterial, la întoarcere, adică în sistemul venos, lucrurile se schimbă.

La întoarcerea din corp către inimă, sângele trebuie să învingă în multe zone (inclusiv în braţe) forţa gravitaţională şi, colac peste pupăză, venele prin care circulă nu mai conţin acele fibre contractile care să creeze o mişcare pulsatorie şi care să împingă sângele pe traseu.

Cine ajută, atunci, circulaţia sanguină venoasă să învingă aceste “dezavantaje” de teren? Cum cine? Nivelul de tonifiere a muşchilor tăi, din tot corpul, inclusiv din braţe.

Muşchii tăi au în orice moment un tremur insesizabil, care asistă procesul circulator sanguin. Cu cât musculatura este mai tonifiată, cu atât circulaţia sanguină, în special cea venoasă, este mai puternic susţinută şi ajutată.

Este doar unul din lucrurile pe care tu le ştiai sub forma sloganului “sportul ajută circulaţia sanguină”. Acum ştii şi o parte din explicaţia fizică.

Nu doar circulaţia venoasă este asistată de nivelul de tonifiere musculară, ci şi drenarea sistemului limfatic, adică a sistemului de canalizare a corpului tău, care nu are o pompă de circulare în corp, cum are sângele. Cât de bine scapă corpul tău de toxine este direct condiţionat de cât de multă mişcare faci, iar braţele ajută la drenarea nu doar a toxinelor din ţesuturile din braţe, ci şi din zona toracală per total.

Aici este o poveste frumoasă de aflat.

În zona muşchiului diafragmă sunt zeci şi zeci de ganglioni limfatici cu rol de filtrare limfatică şi “igienizare” a organelor interne din trunchiul tău. Muşchiul diagragmă, cel care separă cavitatea ta toracică de cavitatea abdominală, este antrenat mecanic atât de fiecare respiraţie în parte, cât şi de episoadele în care îţi mişti cu spor braţele.

Reformulat pe româneşte, cu cât îţi lucrezi braţele mai mult şi cu cât eşti mai activ sportiv, cu atât îţi cureţi mai eficient de toxine organele interne.

Şi tu te gândeai doar la cât de bine arată braţele tale în lumina soarelui de vară? 🙂

Bine, fie, hai înapoi la aspectul fizic, dacă asta te atrage. Ţi s-a întâmplat vreodată să ţi se umfle mâinile sau degetele şi să crezi că este de la căldură sau de la prea multă sare în mâncare?

Arată nu doar inestetic, dar este şi deranjant ca senzaţie.

Ei bine, căldura, sarea, mâncarea, sunt simpli declanşatori ai acestei situaţii, dar nu sunt vinovaţii. Vinovat este mediul intern acidifiat la nivel tisular. Ce vezi tu drept degete umflate, este o reacţie de autoapărare a corpului împotriva acidităţii insuficient drenate de la nivel limfatic. Apa este un excelent tampon antiacid, iar soluţia salină, cu atât mai mult.

Dacă drenarea limfatică la nivelul braţelor tale era mai eficientă, nu ai avea vreodată această problemă.

Cum faci să eficientizezi circulaţia lor limfatică? Mişcă braţele, lucrează braţele, tonifiază braţele.

Exerciţiile pentru o remodelare armonioasă a lor nu sunt complicate. Dacă repeţi zilnic o serie de 3-4 exerciţii cu greutăţi, alese astfel încât să poţi face maxim 10-12 repetări pe serie, în câteva săptămâni, vei vedea deja cum se reaşează musculatura pe braţul tău, dar vei simţi şi un tonus suplimentar..la nivelul inimii 🙂

Adică acolo unde seria de ganglioni din diafragmă curăţă organele interne mai cu spor, ajutaţi de hărnicia ta sportivă.

Tare mult îmi place cum le ţese Natura, cum te cadoriseşte la fiecare pas pozitiv pe care îl faci pentru îngrijirea personală. Ba cu endorfine, ba cu un aspect mai plăcut, ba cu o circulaţie mai bună, ba cu un sistem limfatic mai eficient curăţat.

Toate oferite cadou de fiecare dată când te mişti şi faci ceva pentru tine.

Iar tu încă mai alegi să te odihneşti seara pe canapea, pentru că a fost o zi lungă?

Dacă ai şti cât de infinit de deştept şi de armonios şi de “totul pentru tine” este construit corpul tău, ai uita de critici, de frici, de nedumeriri şi ţi-ar creşte mult pofta de a te ocupa de tine şi de templul pe care ţi l-a dăruit Natura.

De aceea în Şcoala de Slăbit facem educaţie, nu indicaţie.

De aceea nu numeri calorii şi nu cântăreşti porţii alimentare pentru a slăbi, ci înveţi să te hrăneşti pe gustul corpului, împăcând, totodată şi gusturile limbii.

Educaţia este o poartă de trecere spre o viaţă mai liberă şi mai plină de înţeles.

Iar dacă te simţi pregătit pentru acest gen de înţelegere profundă a ta şi a organismului tău , te invit cu drag în programul de slăbit şi reenergizare de 90 de zile, cu efecte frumoase pentru toată viaţa.

Slăbește Simplu și Autentic

Primești GRATUIT pe e-mail, cursul de 10 zile ”Slăbește Simplu și Autentic”, imediat ce te abonezi.

Powered by ConvertKit
Back To Top